Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 5 April 2012

Bux - péntektől

A szombaton feltett hosszabb bejegyzés értelmezései közül úgy tűnik választott a piac. Napos vonatkozásban a sokszor emlegetett A-B-W-X-A verzióban lehetünk, a korábban feltett napos ábrán látható piros értelmezés. 

Figyelem! Az esésnek korrektív a szerkezete, de ennek ellenére lehet lökéshullám, amennyiben egy nagy LD-ben vagyunk. az LD indulása a februári csúcstól történne. Ezt az értelmezést nem tekintem elsődlegesnek, ezért nem fejtem ki bővebbe, e szerint az értelmezés szerint nem lesz februári csúcsot meghaladó új csúcs!

Napos ábra alapján most egy Minor szintű B hullámnak kell következnie. Naposon annyi látható, hogy a célár környékét elérte a piac, azt nem lehet megmondani, hogy a mai mélypont egyben az alakzat mélypontja is, azaz, nem lehet ezen a tf-n megállapítani, hogy Minor A készen van e. 

Amennyiben elérte az aljat, akkor most indulhat egy Minor B hullám. B hullám lehetőségeinek száma korlátlan, gyakorlatilag lehet flat, ZZ, hsz és kombináció. Ugye ez nem sokat segít... Jelen helyzetben leginkább tippelni lehet az alakzat vonatkozásában és ez igaz a retrace szintre is. A magam részéről egy gyors emelkedésre tippelnék (ZZ), mert a korrekciós trendcsatornában kell maradnia a piacnak, az emelkedés mértékére az 50%-os retracere adnám a legnagyobb esélyt, DE ez tényleg csak tipp! A fejemben lévő elképzelés szerint a piac az esés 38,2%-át venné első körben vissza, de ezt majd meglátjuk az emelkedés folyamán, nem kizárható a hsz sem, de az időigényes alakzat. A legjobban egy éles, magas retrace szintet elérő emelkedésnek örülnék, ami akár 78,6%-ig visszamegy, de erre most kisebb esélyt adnék. A B hullám után újból lefelé menet következik, Minor C.

A napos ábrán jelölt kör nem célzóna, a korrekciós trendcsatorna alját és egyfajta idő mérésére szolgál. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a piac oda ér és ott fordul.

Bux napos chart:

Nézzük az órás képet. 

Bux órás chart:

Bux órás chart (2):

Órás chart alapján én elfogadom a célárat, a célzónában landolt az index. Azt az ábra alapján nem tudom megmondani, hogy holnap esetleg egy Charlie által felvázolt verzióban üt e újabb aljat vagy sem. 
Mutatok egy számozást, ami a fenti verzióhoz párosítható kicsi tf-n. Ezt a várt mozgást véletlenül sem próbálnám meg lekereskedni, csak szemléltetés okán teszem fel. Nyilván a verzió  mai alj kivételével bukik. Ilyen kis tf elemzésére csak korlátosan alkalmas a bux a likviditása miatt(!)

Bux 5' chart:Kérek mindenkit, ha valami nem érthető kérdezzen, ahogy eddig is megpróbálok mindenkinek válaszolni. Mindig többfajta értelmezés van, melyek közül a véleményem szerint legnagyobb eséllyel futó verziót teszem fel. A piac azonban dönthet máshogy is. Elliott rendszere véleményem szerint önmagában nem kereskedési rendszer, csak annak egy része, a piacra lépéshez nem elég pusztán az, ha elért egy célárat a piac, szükség van egy jelre, egy szignálra (trigger), ami megadja a belépési jelzést, emellett fontos a kockázatmenedzselés, fontos a stop szintek kirakása. Ezek elmaradása komoly veszteségeket okozhat. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem vagyok tévedhetetlen és a piac mindig két irányba mehet, fel kell készülni mindkettőre! 

Bux - gyors

Frissítem az órás ábrát. Célzóna tetejét megcsípte. Egyenlőre nem tudom még megmondani, hogy teljes e az LD,  ahhoz le kell mennem kisebb tf-re.