Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 16 January 2018

Bitcoin - az előrejelzett esés

Január 9-én, alig pár napja írtam, hogy a Bitcoin chartján egy nagyobb (40%+) esés lehetősége rajzolódott ki Link.  Az esés immáron 27%-n tart, mikor ezeket a sorokat írom, benézett 11K alá és szerintem az esésnek nincs vége. 

BTC/USD napos chart:


(Közben visszarántották valamennyire)

USD/HUF

A havi gyertya még a közelében sincs zárásához, de leért a korábban jelzett szürke zóna aljára (a várakozások szerint a tetejéről lefordult). Nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy ez már az utolsó hullám lefelé (impulzus utolsó hulláma), vagy éppen csak a B hullám. Bár arányosság tekintetében az 5. hullámra kellene letennem a voksom, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy deviza piacon bizony nem ritka a nagyon széles, a 2. hullámhoz viszonyítva aránytalanul nagy 4. hullám. A belső szerkezet sem ad egyértelmű választ a korábban említett dZZ lehetőségének fennállása miatt. A korábban kijelölt 245,8 egy lehetséges célár, ráadásul erős támaszt is jelent a kereszt vonatkozásában, ugyanakkor nem lehet kizárni egy megnyúlást 5. hullám esetében sem (ebben az esetben azonnal törik a magasabb 320 feletti célár lehetősége), vételi jelet  - a havi szinten erős bear irány ellen - nem a jelzett szint elérése jelenti majd, hanem egy HL kialakulása (minimum elvárás).

USD/HUF havi chart (utolsó gyertya nem zárt!):



A hetes chart alapján lehet tere egy kis emelkedésnek (259 környéke akár egy tökéletes szint is lehetne), de jelek nélkül ez inkább a találgatás kategória, még akkor is, ha a havi chart alapján jelzett célárból való visszaszámolás segítségével jött is ki. Ami a charton látható, hogy a korábban jelzett rsi támaszhoz ért le a piac, ami egyben a korábban kijelölt low környékén van (lehet támasz az ár alapján is), a HS is elérte célját, így a megpattanás jogos (de a charton még nem alátámasztott) lehetőség.

Naposon a short lehetőségből számított célár 245 környékére mutat (első célár elérve, meghaladva), kialakulhat egy rsi divergencia, de túl mélyen van ahhoz, hogy ez fordulatra utaljon, előtte meg kellene támaszkodnia a bull támaszon.A chart alapján szintén nem tudok dönteni a B vagy 5. hullám kérdésében, az eurusd charton látható mozgás miatt az 5. hullámnak adom most már a nagyobb esélyt.

USD/HUF napi chart 


Nem keresem még a nagyobb (hosszabb időtávú) beszálló lehetőségét, de bear verzióban is, hosszabb távon egy lényegesen magasabb zóna elérésére lesz esély (280?), szóval a chart alapján (ha nem nyúlik meg az 5. hullám), akkor komoly dollár erő jöhet. Nem tudom és nem is érdekel, hogy mi lesz majd a fundamentalisták, vagy magukat annak valók magyarázata erre, mert mindig van valami olyan tényező, ami bekavar, vagy amit nem vesznek figyelembe. Az esésnél is így volt, elég csak visszanézni, hogy március 14. óta mi történt (dollár kamatemelést és hatalmas erősödést vártak). Csak nagyon kevesen képesek fundamentális oldalról jó elemzést adni, ahhoz pedig halandóként nem férünk hozzá:D.