Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 9 February 2019

EUR/USD

A kereszt elmúlt 3-4 havi mozgása alapján mindenképpen arra gondolok, hogy itt valamiféle ED alakulhat ki nagyobb tf-n. Láthatóan kialakított egy sávot, melyből eddig sem letörni, sem kitörni nem sikerült.

Első gondolatom, a felfelé tartó C/ED, amit továbbra sem tört a piac, továbbra is relevanciában kell tartani. Ezt a verziót korábban ezzel az ábrával szemléltettem: Link
A korábbi low-ig nem tudom elvetni ezen verziót.

A másik lehetőség, amiről egy kisebb csoportban mutattam képet, a következő:


A felső piros csatorna tető és az alsó kék csatornatető határozhatná meg nagyjából az ED lehetőségét a célárat pedig a sárgával jelölt négyzet jelöli. Ameddig a low-t nem töri, nem számolok vele elsődleges verzióként. 

Réz - Copper

A havi chart alapján egy nagy emelkedésen van túl a réz árfolyama, a 2009-es visszaesés nagyon jó eséllyel egy 4/c hullám volt. A 2011-es tető óta megindult egy korrekció, melynek a hulláma igen nagy eséllyel egy flat volt. 2015-től arra adom a legnagyobb esélyt, hogy egy B hullám tart északnak, melynek első impulzusa elkészült a múlt év végén és elindult a b of B délnek. A déli mozgás a minimálisan elvárt szintre esett vissza,  így akár kész is lehet a teljes korrekció.

Copper Futures (Cfd) havi chart:


Amennyiben valóban elkészült a korrekció, akkor a következő zóna elérésére mindenképpen számolni lehet:

Copper Futures (Cfd) havi chart:


Amennyiben igaznak bizonyul a feltételezés  (A hullám elkészült, B hullám tart északnak és a jelzett zónából lefordul a piac), akkor egy komolyabb esés jöhet, melynek célja a korábbi 4. hullám végpontjának zónája.

Copper Futures (Cfd) havi chart:


Hetes alapon két kritikus zóna van a charton. Amennyiben a felsőt átviszi, akkor a havin jelzett zóna elérésére igen jó esély van, amennyiben az alsót viszi át előbb, akkor a hetesen 2018 nyarától lefelé tartó korrekció még nem készült el, a 2220 körüli támaszig jó eséllyel lejön az árfolyam.

Copper Futures (Cfd) heti chart: