Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 19 July 2018

Richter

Aki nem ismeri az elméletet, az inkább ne olvassa el a következő sorokat. 

A richter ma hatalmasat ment, a pa alapján arra gondolok, hogy egy ED verzió fut. A különböző chartok kicsit eltérő képet adnak, illetve két verzió (+1 permutáció) szerinti mozgást vizionálok előre, majd az idő eldönti, hogy melyik az esélyesebb. Az egyik verzió szerint A/5/ED/a-b-c|-a-b-c|-a-b-y-x-a-b-w szerkezetből indult ma fel az emelkedés. Az indikátor képek erőteljes túladottságot jeleznek, a fenntartható bear zónába zuhant a legtöbb tf-n a piac (napos alatt az összes), innen indult a vételi erő, amit megelőzhetett egy long kapituláció. A gyors felmenetel minden bizonnyal egy SQ volt, óráson kétszer is rsi 100-ig jutott az indikátor (investing alapján - CET 21:24  a valóságban nem jutott olyan magasra), ami azt jelzi, hogy teljes mértékben elfogytak az eladók. A belső szerkezet alapján a fent leírt szerkezetet tartom elsődlegesnek, ugyanakkor nem tudom kizárni, hogy A/5 vagy ennek alternatívája A/3/5 készült el. 

Az első verzió a belső szerkezet és azért szimpatikus, mert a piaci szereplőknek legalább egyszer nagyon fájhat, továbbá megjött az igen sorom, a célár (4480) a dZZ dobozom alját jelentette az első verzióban, illetve nagyobb tf dobozok és fibók mutattak ide. A célár cluster, az erővonalak itt sokasodtak, igaz a különböző tf-k esetében, a dZZ második ZZ-jének doboza feletti tf-k, célárainak szórástávolsága nem volt ennyire egyértelmű, de hát ezért szeretem a dobozokat és a multitimeframe elemzési rendszert.

Az elmélet ismertében le tudjátok vonni a következtetést, hogy melyik esetben mi következik. Amire nagyon fogok figyelni az az, hogy naposon legyen egy H-HL-HH triumvirátus és minimum a bear ellenállás zónáján támaszkodjon meg a piac. Amíg ez nem történik meg addig bear a piac. Nyilván a verziók közötti döntést a piac hozza meg, figyelni kell a pa-ra és jó pár nap szükség lehet a válaszra. Két dolgot fogok figyelni a felfelé körben - a korábban említettek mellett - a doboz által adott célárat, zónát, hogy ott mit csinál a piac, a másik a báziscsatorna kialakulására, megtörténik-e.

A mai mozgás alapján nem tartom kizártnak, hogy bármelyik verzió esetében felfüggesztik a papírt vagy napi limittel fog mozogni, egyszer, de talán a kétszeri esetet sem lehet kizárni! 

Jó kereskedést mindenkinek! Nyilvánosan a Richtert egy időre hanyagolom.

Reggeli gyors (EUR/HUF, USD/HUF)

A chartokon a várt, előrejelzett mozgás halad északra, gyengül a forint. Véleményem szerint a felfelé tartó hullám mindkét charton egy c of B (kisebb eséllyel egy c of 2). Mindkét termék esetében B egy flat hullám lehet, az ideális zónákat jelöltem a charton, ahonnan fordulat jó eséllyel bekövetkezhet. Running flat esetében mélyebbről indulnak délre a keresztek, ezért egy esetlegesen kialakuló csúzlira érdemes figyelni. A célzóna ideális, de kis eséllyel fölé is mehetnek a keresztek, ezt napos alatti tf mozgásból lehet majd kalkulálni, ha kialakul c/4.

EUR/HUF napos chart:


USD/HUF 3 napos chart: