Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 17 October 2011

holnap

Nagy elemzést most nem tudok feltenni. A lényeg, kisebb nagyobb megszakításokkal, de további esést várok. OTP esetében 2.900 alá/ környékére kell érkeznie a papírnak az első nagy korrekcióhoz.(utána további esés és új low) Közben lehet egy enyhe korrekciós próbálkozás, de nem szükséges. A csúcstól ma esett 8,4%-ot. Nagy szívfájdalom lesz, ha a felfüggesztés nem jön össze, nagyon számítottam/számítok rá. Ennek ellenére lehet  a sors különös fintora, ha nem lesz kereskedési szünet. Ma megállt és megfordult a jelzett első zónába, ha holnapi napot kioldalazza vagy egy kicsit korrigál, van még esély a réssel nyitásra és a várt felfüggesztésre szerdán, ha nem, hát nem.

Hati esetében az első nagyobb támasz talán 17.200 környéke lehet, ha nem fogja meg, akkor 16.800. Az esés végére még áll a korábban jelzett zóna, de a téglalap két szélét kell jobban figyelni. Holnap még nem várom a zóna elérését, pontosabb elemzés később.

OTP elemzés kiegészítés


Tegnapi OTP elemzéshez az alábbi kiegészítést írtam, melyet csak utólag (késleltetve) teszek most ki a blogra. Az elemzés vasárnap készült egy szűk kör számára. Tekintve, hogy nagy része teljesült az elvárásoknak most közkézre bocsátom.

Kiegészítés:

A korrekció szerkezete 5-3-5, látható, hogy az utolsó ötös hullám egy Ending Diagonal. A háromszög/ék olyan pozícióban, mely sok információt hordoz a számunkra. Milyen információt? Magasabb szintű trend egy hullámának befejezését jelenti, mely jelen esetben a több hónapja tartó esés első korrekciós hullámának végét mutatja, azaz nagy A végét. 

Az ED ezen felül még hordoz jelentést, hirtelen nagy elmozdulás következik, ami legalább a háromszög kiindulási pontjához, jelen esetben 2.900 környékére, illetve alá viszi a papír értékét. Esélyes, hogy valami hír lesz a mozdító rugó. Nem tudom mi lesz ez, lehet az ország leminősítése, lehet az ország részleges fizetésképtelenségének a híre (van alapja hogy erre is gondolok, nem csak az, hogy ismét sikertelen volt a kincstárjegy kibocsátás, más is), de ezen felül bármilyen negatív nemzetközi hír is megfelel. 

A lényeg esélyes egy thrust megjelenése és mivel, akár 7-800 pont is lehet az esés, ami gyorsan következik be, szvsz óriási mértékben benne van a pakliban egy vagy több alkalommal történő felfüggesztés. Sokan ültek be longba, akik nagyon fognak menekülni a papírtól, amikor lehet vele kereskedni és nincs éppen felfüggesztve...

OTP esetében ezért szvsz holnaptól tilos a long pozi felvétele/tartása!!!

Hol lesz a fordulat? E hullám környékén megnő a fordulat forgalom és kicsúszhat a háromszögből. Két metódussal számított célár zóna is egy helyre mutat 3.580-3.800 közé. Magam részéről 3.580-3.635 környékére tenném óráson a tetőt, de ebből kiszúrás lehetséges.

Mikor lesz a fordulat? Korrekció van, altatja az embert, gyors mozgás a tető előtt és után következik majd be. Legkorábban hétfő délután, reálisan kedd, további oldalazás esetén szerda, bár korrekció, ami lassú, de ennél későbbre nem várnám. Kiszámíthatatlan mikor következik be, de a hét első felére várom. A forgalomban már látszik az aktivitás növekedése, olyan a helyzet, mint a gyerekvárás 9. hónapja, amikor már nincs sok hátra és megjelentek az első fájások...

OTP órás "turbózott" chart:



Próbáltam kis timeframen is azonosítani a hullámokat, nem vagyok benne biztos, hogy jól sikerült a jelenlegi állás lekövetése. Ha a felfelé menet nem lesz dupla ZZ és már E c alhullámában vagyunk, akkor az ábrán látható a célárzóna, melyből kiszúrhat felfelé az esés előtt. Érdekességnek itt a 15' chart:


OTP - gyors

Szerencsére tört a divergencia a 15' charton, nem lett fordulat, mivel nem lett új mélypont a jelölt szint.

Bux1112 - gyors

Első megálló a piros zóna lehet.

OTP, Bux1112 - gyors

Nem gondoltam volna, hogy ekkora kiugrás lesz a hatiban. Rasnak ezt írtam este célárnak, csakhogy a következő felfelé körre gondoltam, mivel látható volt, hogy itt lehet egy "végár" Ezek szerint ha eljő a nagy C szép magasra megyünk majd, de előtte nagy B és az esés.

Bux1112 15' chart:


Bux1112 órás chart:


Óvatosnak kell lennem a hatival kapcsolatban, mert felületesen nézhettem meg, nagyon zavar a kosár váltás, bár nyilván ennél többről lehet szó.

AZ OTP esetében eddig minden a terv szerint. Nem zárom még ki a dupla ZZ verziót, de jelenleg a célzónában van, eddig tökéletes.

OTP órás chart:


15' chart alapján, akár egy további kilövés is lehet még, azaz lehet dupla ZZ. Tekintve, hogy kicsi a tf, figyelni kell, hogy hosszan nem áll majd fent, az emelkedés vszinu nem lesz tartós.

OTP 15' chart:


Közben naposon is célzónába ért a papír!

OTP napos chart:


Ennyi fért bele az ebédszünetbe! További jó kereskedést!