Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 26 August 2012

OTP - várakozás II. rész

Az órás ábra alapján a hét elején egy emelkedésre számítok, majd utána további esésre. Az ábrába berajzoltam az általam legnagyobb eséllyel várt mozgást és az emelkedés, majd az esés egyik lehetséges célzónáját.

OTP órás chart:


OTP - várakozás I. rész

Nézzük először a távoli képet, azon mit mutat az OTP. Sokáig fogok még visszanyúlni a július 7-ei elemzéshez, melynek az az oka, hogy ott lépett a piac egy olyan irányba, ami szerintem az elemzés szempontjából meghatározó. A mozgás kizárta a piros és a zöld verziót, felfelé tört ki a visszateszt helyett és egy kis száguldás következett be, ahogy a kék verzió mutatta. 

A nagyobb képen a felfelé mutató (zöld) ED verzió szerint mozgott eddig, de a lefelé mutató (piros) ED-t  verziót nem zárta még ki. A bear irányultságúaknak mondom, hogy él még ez a verzió, a magam részéről nagyobb esélyt adok a bull verziónak, de ez semmit nem jelent. Szerintem a legnagyobb meglepetést ezen a tf-n az okozná, ha csinálna egy kemény bear piaci rallyt a papír :o)

OTP hetes chart:


Érdekes képet mutat az RSI, ezért kinagyítva teszem fel. Távolról nézve folyamatosan magasabb aljakat csinált az indikátor, majd ez a tendencia megszakadt és egy hsz-nek látszó alakzat következett, melyből felfelé tört ki, miközben MA9-n csinált két horgot. A kitörés során 54-es értékig jutott, ahonnan élesen visszafordult és ráközelített az MA9-es görbére. A görbén szerintem ismét csinál majd egy horgot a piac. RSI esetében az utolsó érték még nem végleges, ezt tudjuk, ezért a fentiek alapján itt még esésre/oldalazásra számítok 1-2 gyertya időtartamban, azaz egy-két hét időtartamban.

OTP hetes RSI:


A fent leírt verzió természetesen a nálam előrébb sorolt emelkedő verzió része, de hasonló mozgást várok rövid távon a bear verzió esetében is, a kettő között a döntés a szaggatott piros vonalak átlépésével pecsételődik meg.

Felrakok egy másik hetes chartot is. Szerintem a piros pontozott vonal erős támaszként viselkedik. Kérdésként merült fel korábban, hogy az MACD hogyan fog viselkedni a jelzett területen. Szerintem felfelé mutató keresztezés történt.

OTP hetes MACD-vel:


Nagyítva:


Összefoglalva egy-két fekete gyertya következhet a hetes kép alapján, utána azonban fehér gyertyákat várok nagyobb eséllyel.

I am on board, again!

Megérkeztem, hamarosan felveszem a ritmust :o). Örülök, hogy távollétemben is figyelemreméltó anyagok kerültek fel, gratulálok! Elemzések hamarosan!