Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 25 February 2013

OTP - 5 perces

Egy lehetséges számozás, 5 perces szinten. Bár egy-két helyen látszik, hogy a papír nem elég likvid, ennek ellenére még így is számozható a mozgás. Kereskedni nem lehet vele, mert  a költségek a magyar piacon nagyon magasak, de tanulásnak, gyakorlásnak nagyon jó. Tovább is le lehet bontani a belső számozást, mert szépen látszanak a hullámok, még lejjebb is. (Ha ma nap közben nem nézek rá, akkor ma nem teszem fel, mert ritkán megyek le mostanában ilyen szintre, de anno, aki még emlékszik, gyakran gyakoroltam ezen a szinten élesben is, illetve percesen). A reggeli kiszúrást lehet máshogy is értelmezni, de most e mellett döntöttem, talán ez a legesélyesebb. Tapasztalat, ezen a szinten nagyobbak a megnyúlások és az 5. hullám esetében is nagyon gyakran előfordul.

OTP '5 chart:


Dow -YMH3 - órás cél

Szerintem a következőt fogja elérni a piac:

SP500 - ESH3

A célzóna a téglalap alja, jó eséllyel a csatorna érintésének a helye.

ESH3 4h chart:


Dow - YMH3

Flat lett belőle, ezért a célzóna várhatóan magasabban lesz, mint tegnap vártam, még akkor is esélyes, ha ma egy kés jellegű dolog fut most lefelé. Ha igazam lesz, akkor ez egy ED a hulláma.

YMH3 4 órás chart:


OTP - késleltetett elemzés

Órás charton már pénteken feltűnt egy bearish slingshot lehetősége. Az órás charton berajzoltam. Az árgrafikonon van egy rés, van egy ellenállás zóna és ez  pontosan megfeleltethető egy fibo 50-61,8 közötti területnek, jogosan lehet azt gondolni, hogy erős ellenállás, erő kell, hogy a piac sikeresen átvigye. Míg a nagyobb tf-n erősen negatív jelzés él a piacon, szerintem ellen fog állni.

Az órás charton szvsz egy fordulós gyertyacsoport látható, amiből a piac le is lefordult. Az RSI-n a nevezetes 51-52-es értékig sikerült felmennie a bear zónából, szerintem meg is fogja fogni az emelkedést. Nem tudom, hogy a lefelé jövetelben pontosan hol tartunk, két elképzelést viszek most, de illeszkedik a bearish slingshot ezekbe az elképzelésekbe, hogy további esés jön. Slingshot 14-16 gyertyára van egymástól, ami ideális. Ha reggel nem indul el, akkor elveszti az élét a helyzet.

OTP órás chart (rsi):


OTP órás chart (MACd hist.):


Sima MACD-n a slingshot nem látszik. 

Egy kérdés van még bennem, hogy a felfelé menő kör készen van-e, vagy még kell egy kis kör felfelé? '15-en indikátor alátámasztaná, ha lenne és egy fordulós divergencia alakulna ki, ha lesz is 4780 fölé nem hiszem, hogy elmegy (a-b-c). Reggel az első max. két órában kell megvalósulnia (16. gyertya miatt), különben túl távoli lesz a divergencia és nem lesz olyan erős a leütés. Kivenni nem fogja tudni, mert nagyon magasan van a bal láb.
Nagyon sokszor a negyedik hullám pont felez egy elliott ciklust, '15 perces charton ez a mostani felállás szerint pont így lenne, de továbbra is kérdés, hogy pontosan hol volt a csúcs, honnan indult a lefelé kör (a teljes esés). Tudom, a nagyobb tf előnyt élvez a kisebbel szemben, de most mindkét verziót figyelem és futtatom. Ha kész az 5 hullám lefelé, akkor nagyobb esés jöhet, ami illene a képbe (USA-ban esélyes egy c lefelé, lásd Cimballi és Dow elemzés).

OTP '15 chart: