Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 26 September 2011

Bux1112 - várakozás keddtől

Bocsánat, hogy kicsit elhanyagolom a hatit, az OTP sok időt visz el. A bux1112 is végre célzónába ért. Nem tudom, hogy a hármas jelölés jó e, ezzel kicsit később fogok csak foglalkozni. Várakozásom az emelkedés, de délelőtt el tudom képzelni, hogy tovább folytatja a korrekciót lefelé, de új low nélkül, majd emelkedés jöhet a célzónába.(amennyiben holnap lejjebb megy a célzóna is csúszik lefelé). Ma megvolt a 3. rés is, elméletben kész lehet az ötös lefelé.

Bux1112 órás chart:



Bux1112 napos chart:


új olvasóknak

Az elmúlt napokban érezhetően sokan csatlakoztak a blog olvasótáborához, nekik szól a következő néhány fontos dolog a bloggal kapcsolatban:

A blog a tanulást szolgálja

Sokszor hangzik el, hogy az oldal a tanulást szolgálja.  A tanulás nem csak az olvasóra, hanem a blog szerkesztőjére, azaz rám is vonatkozik. Nem tartom magam mindent tudónak, sőt folyamatosan tanulok. A naponta megírt elemzések segítenek abban, hogy felmérjem hol állok, folyamatosan és akár historikus visszacsatolást adnak a fejlődésre. 
A nyilvánosság ereje rám is hat, a hozzászólásokkal együtt motivál és felelőssé tesz, ami belsőleg arra késztett, hogy folyamatosan foglalkozzam a témával, nekem ez a haszon, amit a blog írása ad.

Mini etikett

A bloghoz mindenki hozzászólhat, ne féljetek, itt mindenki kezdő, ha kérdésetek van nyugodtan tegyétek fel. Célszerű választani egy nicknevet, névvel rendelkező ember előbb kap választ a kérdéseire :o), ez pusztán pszichológia. Névvel a közösségnek is előbb tagjává válik az új vagy régi "jövevény".

Ezidáig "troll" nem került az oldalra, reméljük ez így marad. (Az számít trollnak, aki lerombolja a virtuális közösségeket, provokatív, heccelődő, értelmetlen beszólásaival.)

Véleménnyel szabad, sőt kell is vitatkozni, de kizárólag érvekkel. A személyeskedést kérlek kerüljétek, a sértődésen kívül nincs más eredménye, ráadásul rombolja a közösséget!

OTP - várakozás keddtől

Egyenlőre a tervek szerint, még akkor is, ha vadász ábrája elejtette a kétkedés morzsáit, amit bizonyára éreztetek. Amikor elragadnak az érzelmek nem lehet kereskedni, elemezni, meg kell várni még megnyugszik az ember és képes racionálisan látni a világot. Remélem ez megtörtént, mert az érzelmek kizárása elsődlegesen fontos a megfelelő elemzéshez, a várakozások megírásához.

Perces ábrát szemlélve és az indikátorokat is mellé téve, látható, hogy az ED megérzés jó volt, és most már be is tudom megfelelően számozni, B és D elhelyezésével volt probléma. E pont várt zónáját telibe kapta, egy kis kiszúrással délre. Megugró forgalom az utolsó csúcshoz, majd fordulat.  

OTP 1' ábra:


Óráson és naposon is megfelelő a kép.

OTP órás chart:



OTP napos chart:


Várakozás:

Egyenlőre a saját verziómat, azaz az elsőt viszem tovább, ahol trendforduló van.

Holnap lehet egy csökkenés, de már nem megy új aljra, majd, akár a csökkenés elmaradásával is, emelkedés. Az emelkedés módja, sebessége sokat elárulhat a jövőről. Célárakat az ábrán jelöltem. Szerintem az elsőt mindenképpen eléri, de annak örülnék igazán, ha a párhuzamos egyenesekből kitörve a 2 zónán is túlmenne. A második zónába érkezés és a párhuzamosokon belül maradva még negatív jelzést adna a piac, azaz bear.

OTP 1' chart:

OTP órás chart:


Holnap, holnap után lehet egy TF nap is, a lehetőségek adottak, jöhet egy 3. hullám felfelé, mely nagy forgalmat hozhat, akár a shortok zárásával.

OTP várakozás - 39. hét - részletesebb

A hétre vonatkozó egyértelmű várakozásom az emelkedés elindulása. a piac beért a célzónákba, megnőtt az esélye a fordulatnak.

A napos ábrát szemlélve, arra a megállapításra jutottam, hogy nagyobb esélyt adok annak, hogy a lefelé tartó 5 hullám nem egy 3. alhullámai, hanem csak az elsőé a nagy lefelé körben. Érdekes, hogy októberben sokan ismét az esésre számítanak, igaz augusztusra oldalazást, emelkedést várt a tömeg. Szerintem esélyes egy december végéig tartó emelkedés, ami akár márciusig is elhúzódhat. Mindez persze egy nagyon távoli elképzelés, hiszen a piaci fordulat sem következett eddig be.

OTP napos chart:



Az OTP órás grafikonján kicsi változtatás eszközöltem. Mélyebben nem akarok belemenni, a lényeg az egymás követő eltérő szintű korrekciók nem tetszettek, mivel azokat nem tudtam megfeleltetni, Cimballi által  csak vezérlőelveknek nevezett szabályokkal. Így a számozás jobbnak tűnik, illetve ad egy kis helyet lefelé. A hozzávetőlegesen 100 vezérlőelv sajnos az alapkönyvben nincs leírva, ne keressétek.


OTP órás chart:



A fentiek miatt módosítom az egyperces elképzelést is. Korábban írtam, hogy akár kész is lehet a szerkezet, akár nem. Az új információk figyelembevételével az alja 2.700 környékére teszem, persze leszúrás vagy elmaradás tőle belefér. Ha nem lennének ilyen nagy mozgások a perces grafikonon nem is lenne vele célszerű foglalkozni. Kereskedési szempontból a 2800 -+ 50 pont már megfelelő információ tartalommal bír.

OTP 1 ' chart:



(az elemzés vasárnap délután készült, az akkor rendelkezésre álló információk alapján)

Második lehetőségnek a kicsi tf miatt meghagyom a kész ED verziót, azaz nem megyünk le újabb mélypontra, kész a szerkezet. De ez most csak a második verzió.