Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 31 January 2018

EUR/USD - 2. rész

Véleményem szerint a nagyobb tf-n (értsd. napi vagy magasabb) fordulatra utazni még korai. Nyilvánvalóan a 4. hullám lekereskedése rentábilis lehetőség, de erre vonatkozóan még nincs jel a charton.

EUR/USD napos chart:


A megjegyzésekben többször jeleztem a napokban, hogy H2 alapján nekem szükségem van egy újabb csúcsra/dupla tetőre a right look szemlélet miatt. A következő charton jelöltem annak a korrekciónak a párját, ami hiányzott a teljes képhez (felt. 2.4. hullámok). A felfelé kör a mai nap eddig teljesült, így a minimális elvárásom megvan, ugyanakkor még ezen a tf-n sem ajánlatos a short, főleg az esti hírek miatt.

EUR/USD  H2 chart:


Devizapiacon sokszor előfordul a második és negyedik hullám a képen is látható aránytalansága, ez nem zavar. Ugyanakkor a felfelé mozgás (5.) még többféle formában megvalósulhat (1-2, ed), a fél világ az esti híreket várja, két nap múlva talán sokkal több olvasható majd ki a chartokból kisebb (itt most értsd: H2, H4, esetleg napos) tf-n.

EUR/USD - 1. rész

Az EUR/USD várható mozgásával kapcsolatban hasonló dolgokat tudok elmondani, mint a forint dollár esetében, ami nyilván nem véletlen, hiszem a forint euro már meglehetősen régóta egy szélesebb sávban mozog, kilengések, nagyobb mozgások nincsenek a keresztben. 

Havi szinten több ellenállás előtt a piac, felértünk az eső csatorna tetejéhez, miközben az árgrafikonon is ellenállás előtt a piac, a felfelé mozgás nagyjából 5 hullámban következett be, azaz lassan kész lehet egy impulse, ami után korrekció bekövetkezése a minimális elvárás. 

EUR/USD havi chart:


Heti szinten a felfelé kör belső szerkezetét szemlélve még számottevő annak az esélye, hogy egy korrekció után újabb csúcs (vagy dupla tető) várható. A lehetséges számozást a charton jelzem.

EUR/USD heti chart:


Bitcoin

Frissítem a korábbi chartot. Az utolsó bejegyzés óta valószínűleg korrekcióban van a piac, a megjegyzésekben írt megugrás be is következett, majd ismét lefordult. A mostani mozgás alapján nagyobb esélyét látom annak, hogy lecsorgással éri el ismét a 10K szintet és nézz majd be alá, a rajzolt csatorna alját jó eséllyel nem érinti majd, kivéve, ha összeomlik az árfolyam. C/ED reláció esélyes.

BTC/USD napos chart: