Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 1 October 2011

Bux és Bux1112 várakozás a 40. héttől I. rész

Régen foglalkoztam a teljes nagy képpel, az utolsó alkalommal leírt zónába ért a piac (heti), ideje újra átgondolni a lehetőségeket.

A havi chart alapján rajzolt kép és célár továbbra is maradt, jelenleg nagyobb eséllyel a kisebb zónába várom a piacot, cca. 6.000 körüli célárral, de a nagy zónába való betörés már teljesíti a min. elvárásaimat. A képen megrajzoltam két vastag szignálvonalat, szvsz egy erősebb ellenállásként viselkedhetnek, ami a mélyponton fogta az esést, vagy fogja, a nagy tf miatt itt néhány 100 pont "tévedés" elfér, ami heti szinten egy spike is lehet.

Bux havi chart:

A heti kép sokkal érdekesebb. Mi jön lefelé? Hirtelen a következők jutottak eszembe:

- lefelé tartó 5 hullám 3. hullámának alhulláma
- C hullám első alhulláma
- esetleg egy X hullám
- nagy háromszög C hulláma
- egy felfelé menő ciklus 2 hullámának c hulláma (nem azonos a nagy C hullámmal)

A nagy kérdés melyiket lehet kizárni, az elliotti elvek alapján. Ezzel most nem akarok foglalkozni, én nagyobb eséllyel azt gondolom, hogy C/1 lehet. (néhányat pedig azonnal kizárnék)

Bux heti chart:




Az ábrán behúztam egy szintet, ami a 2008-as esés után/közben kisebb nagyobb ellenállásként/támaszként működött, érdemes majd figyelni a szint környékét. (annak ellenére is, hogy a kosár tartalma közben átalakult) A heti ábra alapján elmondhatjuk, hogy lassan vége az esésnek, a piac elérte, vagy hamarosan eléri az alját, ahonnan jöhet egy felfelé kör, hiszen 5 hullám egy irányba "lefutott".

Mi lesz a folytatás? A következő ábrába berajzoltam két lehetőséget. Korai még róla nyilatkozni, csak érdekességként teszem fel. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de ha most lesz a fordulat, potenciális lehetőség.

Bux hetes chart: