Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 12 August 2014

EUR/HUF - tánc a határon

A piacot nem érdekli a politika, a piac nem politizál. A piacot nem lehet igába hajtani. Ha vitatkozni akarsz vele, előtte vedd tudomásul, hogy mindig a piacnak van igaza. Bármennyire is kemény a fejed, a piac be fogja törni, előbb vagy utóbb. Sokszor nem azonnal büntet, kivár és vár és vár, a kedvező alkalomra, de amikor büntet, azt annál keményebben teszi, minél önfejűbb és makacsabb vagy. Beszélhetsz szépen, alkothatsz fülbe mászó szlogeneket, melyeket ezrek és ezrek hangoztathatnak, lehet a kezedben a média, cenzúrázhatsz mindent és  mindenkit, aki felszólal....
Nem holmi sötét, ismeretlen hatalom támadja majd meg a forintot, hanem a piac törvényei jutnak érvényre, az elkövetett hibákat a piac soha nem hagyja retorzió nélkül, ha keménykedsz vele, bekeményít, tükröt tart eléd, a háborút nem lehet megnyerni a piac ellen. Lehet majd tűzszünet vagy átmeneti fegyvernyugvás a végeredmény csak egy lehet, behódolsz a piacnak vagy elveszel.

Gondolom már sokan észrevették és figyelik. Hetes ábra, a hagyományos TA-ban egy emelkedő hsz, célára, ha kitör 400 felett. Vajon hajlandó drasztikusan kamatot emelni a jegybank ha kell?


Remélem most a kisebb esélyes szcenárió kerül előtérbe....