Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 23 October 2011

Bux és bux1112 - a rövid távú medve keresése

Amennyiben negyedik hullámban vagyunk jogosak lehetnek a következő elvárások (zárójelben a kétségeim):

A 3. hullám korrekciója lehet háromszög, vagy a jól ismert a-b-c szerkezet. 

1) C hullám nagysága általában A 100 %-a vagy 161,8%-a.  (lehet 61,8 is, de nem gyakori)
2) A korrekció az eggyel alacsonyabb szintű negyedik hullám terében ér véget. (vajon jól határoztam meg)
3) A korrekció általában valamely FIBO szint környékén ér véget. (elég sok van belőle, most is ott áll)

A fenti szabályok alapján kijelölhető a fenti esetekre igaz, egy helyre mutató zóna. (ne feledkezzünk meg arról, hogy C önmagában is lehet háromszög). Azért berajzoltam, hogy az MACD vonalak éppen keresztezés előtt állnak, ami az álmoskönyv szerint nem jó jel.

Bux1112 órás chart:




A fenti ábra a sima indexre is igaz lehet, de annak eldöntését nem vállalom, hogy valóban kész e a korrekció, láttuk e a végét, vagy sem. Lehet csak 4/c/2-t láttuk péntek zárásban és nem 5/1/3-t.

Ilyen esetben legjobb döntés a kivárás, mutassa meg a piac mit szeretne, mit akar, melyik verziót támogatja. A nagy kép alapján a pici tf-en az esés még beleférhet. Ha a holnapi esés 17.350 alá érkezne masszívan, akkor számomra azt jelentené, hogy nem egy 5-ös szerkezet indult fel, hanem csak C/2. Ha nem megy 380 alá, akkor esélyes, hogy 5/1/3-4 pozícióban vagyunk, megyünk fel 5/1/5-be, majd korrekció. 

Bux1112 15' chart:





OTP várakozás - 43. héttől

OTP a legnagyobb kakukktojás jelenleg. Napos ábrán jól követi a bux mozgását és jelöléseit, napos alapján a 4. hullámban vagyunk felfelé, A pontot még nem láttuk. A várható végpontja a kék, szűkebben a piros téglalap által kijelölt terület lehet. Ha tényleg 5 hullám tart felfelé, akkor az 5. hullám csonka lesz, mert jelenleg 1=3, és a 3. hullám nem lehet a legrövidebb.

OTP napos chart:






AZ OTP órás chart okozza a legnagyobb fejtörést. Az 5-ös szerkezetű 3. hullám verzióját a következő (nagyított kép) miatt vetettem el. A 3/2 hullám túlmegy az első kiindulási pontján. Ez lehetett  egy adott inlikvíd pillanat, de ettől a hideg is kiráz (Mesteremtől - Cimballitól - is azonnali fejmosást kapnék, ha csak egyszerűen megszegném az alapelvet, mert a megszegésével támogatott verzió nekem jobban tetszik, még akkor is ha a mi kis BÉT homokozónk ilyen) Sokáig nem okozott olyan nagy fejtörést a másik verziós kép, mert kialakult egy ED-re hasonlító formáció, amiből nagy letörés is lett, de éppen ez az, nem lett akkora, mint amekkorának lennie kellett volna. Furcsa, de az általam figyelt indikátor is támogatta a háromszög verziót.

OTP órás chart:



Ha a teljes képet nézem, akkor bonyolult a kép, ezért inkább a várakozást választom, nézzük meg mit mutat a a piac a következő héten (igen, a várakozásomat a 3000 körüli szintekre való visszatérést felfüggesztem). Annyi ellentmondás van, amire nem tudom a választ, annyi kérdés merül fel, ami már akkora bizonytalanságot hoz, hogy inkább távol maradok tőle. Lássuk meg mit akar! Az ábrába berajzolt jelölések, csak gondolati elemek, nem várakozás, nem meggyőződés!

OTP órás chart:


Bux és bux1112 - várakozás 43. héttől

A hétvégén végre elég időm volt, átnéztem a teljes piacot. Értelmezésbeli változást hajtottam végre, azaz egy másik verziót támogatok, mint korábban. Ez alapján még van egy hullámunk felfelé a nagyobb esés előtt, azaz nem láttuk még A pontot.

Bux napos chart:



Bux órás chart:


A legnagyobb kérdés, hogy meg volt e a negyedik hullám vagy sem. A normál index alapján azt mondanám igen, a határidő esetében talán. Nincs tiszta kép. ( a korábbi verzió még fejembe tartom, nem zárom ki teljesen, meglátjuk mit hoz a jövő)

Bux1112 napos chart:



Bux1112 órás chart:


Mol várakozás 43. héttől - javított verzió

Sokat gondolkozom rajta, hogy mi lehet a jövő hét története. A nagy kép nyilvánvalóan bull, hiszen az esés felfelé tartó korrekciójában vagyunk. 
Elővettem a Mol ábráját, hiszen ez a részvény van az egyik legnagyobb hatással az index alakulására. Órás az ábra, de több hónapot vettem figyelembe és számoztam be, addig a mértékig, amíg még nem zavarja a megértést. Látható, hogy főleg a 3. hullámokat tovább lehetne bontani, de a jelenlegi helyzetben ez nem lényeges.
Gyakori hiba, hogy a 3/!4 hullámot sokszor 4. hullámként számozzuk be. Ebben az esetben sokszor segítenek a vezérlőelvek, melyekből most csak annyit említek meg, hogy időben és térben az egy ciklushoz tartozó korrekciók hasonlóak egymáshoz. Az alábbi ábrát tettem fel tegnap:

MOL órás chart:


A negyedik hullám térben hasonló a másodikhoz, időben azonban eltér egymástól. Időben sokkal jobb összehasonlítást ad, azaz nagyobb a valószínűsége a következő verziónak. Alt formában az ábrában hagytam a fenti jelölést, azonban még a következő verzió létét erősíti, hogy a korrekciós báziscsatorna fogta meg az esést, ami általában a 4. hullám sajátja.

MOL órás - javított - chart:




A fentiek alapján a MOL esetében még egy emelkedés benne van a pakliban, várhatóan időben is a piros zónába esik majd a papír. Nem zárom ki, hogy előtte egy kicsi esés még bekövetkezik. Nagy valószínűséggel (v)/1/2 pozícióban.


Bux nagy kép - frissités

Hathor bejegyzése emlékeztetett arra, hogy régen raktam fel nagyobb képet az index várható alakulásáról. A havi képen sok változás nincs, igaz, hogy a legutoljára feltett havi chart valamikor szeptemberben történt, nyilván azóta csak egy gyertya keletkezett. Amit anno vártam a szignálvonalak fogták az esés, elindult egy korrekció felfelé.

Bux havi chart:



A heti ábrát nézve még egyértelműbb a kép, elindult a korrekció, melynek (a) hulláma teljesülhetett, jöhet a korrekció (b) hulláma, egy csökkenés, melynek célára az egyik - számomra legvalószínűbb - verzió szerint  16.000 környéke, majd emelkedés az ábrán jelzett zónába. Többször hivatkoztam a kosár változására, nem tudom, hogy mennyit jelent ez, pontosabb célárat nem tudok mondani. (az ábrán a zónák nem jelentenek időbeli jelzést!)

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy hetes alapon nagyobb eséllyel felfelé várnám tovább az indexet (főleg ha a kosár változásától eltekintek)

Bux hetes chart:


Az ábrát szemlélve jelenleg nehéz a felfelé körre pontos zónát jelölni, lehet a téglalap, ami ideális Bux retrace, de lehet valamivel lejjebb fog megállni. B kijelölése után lehet majd pontosítani. A következő heti gyertya fontos információkat hordozhat!