Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 27 August 2014

YMU4- Dow határidő

Egyszerűbb kitenni egy chartot és azon magyarázni.


Az órás chartot tettem a bal szélére, amin az látszik, hogy masszívan a bull zónában van/volt rsi, előtte a bull támasz fogta az esést. A gyertyaképen egy oldalazás, ami a '30 charton két ZZ-t mutat, egy nagyot, ami a tegnapi tetőtől indult lefelé, majd egy felfelé menőt, melyből egy Slingshottal lefordult ma 20 óra után. A charton most nem látszik teljesen, de a 16950 környékéről indult emelkedés impulse, abból pedig 3 hullám jött le, ez csak kivételes esetben fordulat. Szóval ezeken a tf-eken az látszik, hogy nagy az esélye a bikáknak.

Ha felmegyünk naposra, akkor látható, hogy egy deadx után (rsi) az indikátor értéke ma9 felett van a bull zónában, ez bizony bull. A kontextus alapján nagy eséllyel vmi b mehet fel, melynek célára az esésre vetítve 78,6-100-127-138-161 fibo, 100-at átlépte (persze lehet, hogy ez csak látszat, mert határidő és egyébként sem tickre pontosan kell az értéket mérni). Az OTP-nél említettem a napokban, hogy ritkán sikeres az első lower low, főleg 3-5 fehér gyertya után, ha megnézitek 8 emelkedő gyertya van, melyből csak egy volt egy szünet jellegű gyertya.

4H-n szintén a naposhoz hasonló képet látunk, deadx és bull zóna. Persze kell majd egy korrekció, min.16300 környékére, de még nincs itt az ideje, szerintem.


Legkésőbb jövő héten új csúcsot fogunk látni, SP-ben is, Dowban is.

USD/HUF

Az előző bejegyzésben már elég sok megjegyzés volt. A dollár kapcsán csak egy gondolat, egyszerűen nem tud a forint erősödni, megragadt a dollár egy magasabb zónában, reggel 238 felett volt. Nekem az ilyen mozgások azt jelentik, hogy a piacnak minimum kell egy szint, melyet elér a korrekció előtt. Naposon nincs lassulása az emelkedésnek, töretlenül halad északnak, kisebb tf-n némi lassulás tapasztalható, ami jelen esetben egyelőre csak annyit jelent, hogy kisebb tf-s korrekciók lehetnek, a nagyobbnak, amit sokat várnak még nem jött el. Lehet 250 az a célár, amire tör a piac?