Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 14 November 2011

CDS cunami új megvilágításban

CDS cunami  - kitekintés a jövőre - 2011-2012 c. 2010. december 30-án írt bejegyzés a nagy összeomlásról egy elgondolás volt, amihez azóta a görögök által közelebb kerültünk vagy mégsem? Az akkor írt gondolatokat érdekes megvilágításba helyezni az alábbi - Cimballi által publikát  -  cikk. Link Érdemes elolvasni!

OTP - az LD elképzelés

Ebéd helyett felvázolom mire gondoltam az LD verzióban, d pont még lehet kérdőjel. Csak elképzelés, a sima 5-ös nem állta meg a helyét. Hamarosan eldől, hogy jó e, ha igen utána magas retrace szintű esés jöhet, de e kiszúrhat felfelé.



Ennél a verziónál van egy szabály sérülés, amikor az megtörtént a gép előtt voltam és láttam a piacot, az inlikvid kereskedésre valaki rádobott több, mint 30.000 db részvényt, a hirtelen leszúrás után a piac megfordult és elindult északnak. Figyelem, ez sérti Elliott rendszerének alapszabályait, ugyanakkor elliott elmélete likvid piacokra szól, ilyen verzió elfogadása, csak és kizárólag utólag lehetséges, amikor a piac már nagyon messze jár és nagy biztonsággal csak ez a verzió számozható. A hullámban volt egy hasonló szituáció, amire ez nagyon hasonlít, ha Charlie nem szúrja ki, nem is írom ezt a pár sort, mert félre vihet.
Ha valami jobb verzió merül fel, azonnal át kell állni arra, mert akkor teljesen nyilvánvalóvá teszi számunkra a piac a hibát. Ezt a fajta megközelítést nem ajánlom senkinek, kereskedni ez alapján több, mint felelőtlenség. A tűzzel játszom itt és csak, mint elképzelés tettem fel, ami nagymértékben hordozza magában a hibázás lehetőségét!!!