Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 13 June 2011

Bux1112

A holnapi nap lényeges információt kapunk, arról, hogy merre fog tovább menni a piac. Mit láthatunk jelenleg? 
A lefelé tartó pénteki hullám lehetett egy a-b-w(c)-a-b-y(c) korrekció utolsó c hulláma, melynek sajátosságai hasonlóak egy 3. hullámhoz.  Ebben az esetben erős felfelé mozgás indulhat el. Ezt támasztja alá néhány indikátor jelzése, de könnyen felülírható ez még a holnapi nap. 
Amerika folyamatosan esik, CHF erősödik, ez a további esést vetítené előre. (Bár ha belegondolok amerika esése után mi emelkedni szoktunk az utóbbi időben és fordítva :o)) Ugyanezt mondja a napos ábra is, ahol pénteken kitört az index a korrekciós trendcsatornából (az alt zöldből nem!), szóval jelenleg kétesélyes a történet. 
Én cca. 23.400 alatt (nem nyitásban!) tekinteném eldöntöttnek, hogy nem látunk új csúcsot, bear a piac, míg ha holnap nem esünk tovább, nagy eséllyel erős felfelé mozgás lesz. 

Bux1112 órás chart:


Bux órás chart:
Bux1112 napos chart:



Te is bux majd? - a jövő Elliott szemével

Az első ábrát a múlt héten már felraktam, most ismét felrakom egy kis kiegészítéssel és magyarázattal.

Bux negyedéves logaritmikus grafikon:




Az egy ciklushoz tartozó korrekciók mélysége értékben hasonló, nagy időtávban érdemes logaritmikus skálát használni a hasonlóságok megfigyelésére. Az ábrán látható, hogy annak ellenére, hogy a két korrekció pont értéke eltér egymástól, a logaritmikus nézetben szinte egyenlőek. Ettől a 2007-es korrekció eltér, mélysége nagyobb, azaz eggyel magasabb szintű korrekciót látunk. Minél magasabb szintű ciklusban vagyunk, a korrekció időben szélesebb, mint az egy szinttel alatta lévőnél. A 2007 óta tartó korrekció láthatóan már most is megelőzi a korábbi korrekció idejét, azaz a chart alapján is megerősítést kap az, amit korábban gondoltunk, egy magasabb szintű korrekciót élünk.
A korrekció leegyszerűsítve 3 hullámból áll: A-B-C, az ábrán nyilvánvalóan látható, hogy ebből A és B valósult meg, C hiányzik.  Elliott szabályrendszere alapján a korrekció vége, az eggyel alacsonyabb ciklus 4. hullámának zónája, ezt jeleztem a szokásos módon, mint célár. A hullám nehezen tagolható, ebből fakadóan a C hullám valószínűsíthetően jól tagolható lesz, az ideje várhatóan hosszabb lesz, mint A hullámé volt.

Nézzük meg a képet közelebbről, heti bontás a 2007-es esést követően.

Bux heti logaritmikus chart:




Felfelé tisztán látunk 5 hullámot, a gondot az okozza, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy hol fejeződött be, hová tegyük a A és B pontot. Azt mondom, hogy jelen esetben mindegy, mert, ha C vagy impulse, vagy ending diagonál lehet (az esetek egy kis százalékában a piros jelölés szerinti "szétnyíló" háromszög, ezzel egyenlőre nem foglalkozom). Az ED-nek összetartónak kell lennie, lásd kék jelölés, az impulse-nak pedig a jól ismert Elliott ciklus elveinek kell megfelelnie. Ha Ending Diagonál, azaz alt A a megoldás, akkor hiányzik nekünk egy 5. hullám felfelé, ha a normál A jelölés a megoldás, akkor felfelé eddig csak 1-2-1-2-t láttuk, azaz még tovább kell mennie felfelé. 
C hullám esetében elvárás, hogy meghaladja A szintjét, ez alt A esetében megtörtént, normál A esetében nem.

Röviden lefordítva 2007-es esés utáni korrekciós szerkezet nekem úgy tűnik nem lehet készen és a legnagyobb valószínűséggel szükséges egy új, a tavaly márciusinál magasabb csúcs, de  rosszabb esetben is a jelenlegi szintet jócskán meghaladó lokális csúcs!
Fibo time jelölés szerint cca. 5-6 hónap kell a korrekció végéhez , azaz év vége környékén számíthatunk csak az új csúcsra. (Fibo time csak támasz, nem olyan megbízható, mint a retrace!)

Ha ED-ben gondolkodunk a mostani lefelé körnek 3 hullámból kell állnia, eddig max. 2 láttunk, azaz, jönnie kell tovább lefelé!

(Egyenlőre ízlelgetem a fentiekben leírtakat, keresem a további megoldásokat. Amennyiben B helyét tekintjük stabilnak, lehet még egy ED, de ahhoz nincs kijelölve elég csúcs, ezt majd esetleg később)

Röviden: Jelen helyzetben a legnagyobb valószínűséggel (hetes, negyedéves időtávban) megyünk egy kicsit lejjebb, ezen az időtávon ez viszonylag rövid lesz, majd lehet egy komoly, 3 hullámból álló emelkedés és csak utána jöhet a "Zarmageddon"!