Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. január 4., szombat

Új év, új lendület

Láttátok az elmúlt év vége felé nagyon visszavettem a bloggal való foglalkozást, melynek elsősorban az USA piacokon való kereskedés és a tanulás volt az oka (no meg a magánélet). Az idei évben azt tervezem, hogy sokkal többet fogok foglalkozni a bloggal, meglátjuk sikerül-e.

Néhány változás is történt január eleje óta. Bekapcsolódtam a "Portfolio bloggerbe", elkészítettem a Buxelliott Facebook profilját és kitettem az oldalra (Like!), illetve van egy link a Zaner Csoporhoz, ami Cimballi oldalára visz át, ahol többet meg lehet tudni a kereskedési platformról. Nem titok én ezt használom és meg vagyok vele elégedve. Csak jelentős tapasztalattal rendelkező embereknek ajánlom az éles számlán való kereskedést, de a próbaverziót bárki kipróbálhatja.

Megnyitottam ismét a megjegyzések regisztráció nélküli lehetőségét, de abban a pillanatban visszazárom, ha ismét trollkodás következik. Kérdezzetek nyugodtan, a blog továbbra is Elliottal való ismerkedést és az elmélet terjesztését szolgálja, azt nem tudom ígérni, hogy minden kérdést és kérést megválaszolok, de törekszem majd rá, ahogy eddig is. Gondolom a blog régi olvasói is segítségemre lesznek, ahogy eddig is!


A mail elérhetőségem változatlan: Drian875@gmail.com.

Bitcoin - 2014-2

A portfolio.hu vezércikke a virtuális pénzről arra sarkalt, hogy kiegészítsem a legutóbb írt elemzésemet.

Felemelkedőben a virtuális pénzügyi rendszer? - Link

Egyre erősebben rajzolódik ki napos charton az ék, ami a helyzetéből adódóan csak leading diagonál lehet. (Természetesen fut az 1-2-1-2-1-2 variáció, ami azonban nagyon hamar kiderül, hatalmas, hirtelen emelkedésnek, egy kirobbanásnak kell bekövetkeznie, ha az).
Elliotti szempontból van még egy kérdőjel, mégpedig, hogy 5 vagy három hullám futott-e le?  Erről a korábbi elemzésben írtam. Bitcoin - 2014 várakozás - Link. Ez két verziót lehetősége között dönt.

A) verzió

Amennyiben 3 hullám jött le, akkor reális várakozás, hogy a korábbi csúcs legalább közelébe eljusson. A három hullám vagy a teljes korrekciót jelenti és a következő gazdasági válság, vagy más ok hatására elszáll az árfolyam (1600 USD környéke - v. fölé). A másik lehetőség, hogy a korrekció nincs kész, az esés A hullámát láttuk, ebben az esetben a  korábbi csúcs közelébe, vagy azt meghaladva, flat korrekció B hullámának lefutása után ismét délnek fordul és hatalmas eséssel, ideális esetben a mostani lokális aljon túl jut majd. Ebben az esetben B vége 1.000-1100 USD felett lehet és nem kizárt a mindenkori csúcs meghaladása sem. Ideális C hullám végpont lehet 463 vagy 297 alatt, a két meghatározott érték az egy, illetve két szinttel alacsonyabb 4. hullám helye, ahová a flat korrekciók ideális célzónája található. Onnan ismét északnak, akár 1600 USD fölé.

B) verzió

Öt hullám futott le, a felfelé menő LD, a B hullám ZZ-jének a alhulláma, esés  - mely nem jelent majd új aljat - után ismét északnak megy (1000 +-100 pont -  78,6%-os fibo környéke). Ezután elindulhat a C hullám, ami ideális esetben  hatalmas 6-800 pontos esést produkál ismételten.

BTC/USD napi chart:


A fenti két lehetőség esetében nem vettem számításba a virtuális pénz megszűnésének lehetőségét.

Egy érdekes gondolat: A chart alapján a Bitcoin nem devizaként viselkedik, hanem nyersanyagként, ezzel azonban semmiféle gond nincs, hiszen az arany is széles körben elfogadott, aminek chartja szintén hasonló mozgásokat ír le.  

Az elterjedésének az átválthatóságát, a széleskörű elfogadottság és a jogi környezet hiányát tartom elsődlegesen fontosnak. (Ha a világban fizikailag 2.200 helyen lehet vele fizetni az még nagyon kevés, bár nagyon kíváncsi lennék, hogy reklámfogás-e az elfogadás (jó marketing fogás lehet)  vagy éppen mekkora forgalmat produkált az érintett helyeken) Új dologról van szó, éppen ezért ezek a problémák a digitális pénz "gyerekkorával" függhetnek össze, meglátjuk mit hoz a jövő...