Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 5 August 2012

OTP várakozás - órás

Órás alapon a nagyjából a pénteken felrajzoltak szerint mozgott a piac, talán annyi különbséggel, hogy nem ment olyan mélyre a korrekció. Órás alapon további emelkedésre számítok, esélyes, hogy eléri az ábrán berajzolt, elsődleges (!) célzónát.

OTP órás chart:

OTP várakozás - hetes

Hetes ábrán a július 7-ei elvárások mentén mozgott a piac. A piros jelölést, az azonnali emelkedést leveszem, az a verzió már biztosan nem fut. De már az akkori bejegyzésben sem ez volt a két legesélyesebb verzió! Link

OTP hetes ábra:

A kék és a zöld verzió között még nem tudok választani. Látható, hogy a várakozások szerint leszúrt a piac, majd visszateszt helyett az alsó szár fölé került, azonban a kitörés nem valósult meg. Ettől még simán lehet a zöld verzió, de szerintem a kéknek egyenlőre nagyobb az esélye.

A hetes ábra alapján nem tudom megmondani egyenlőre, hogy nagyobb tf-n a piac a zöld ED, vagy a piros ED verzió közül melyiket választja, egyenlőre az indikátorok sem mutatnak semmi érdemlegeset.

OTP hetes ábra:



USD - várakozás

A dollár szépen elérte az egy hete jelzett célzónát, majd forint erősödés következett a várakozások szerint. A dollár új low-t ütött. Most boldog vagyok, mert a mozgás alapján erre számítottam, de devizáról lévén szó volt bennem kétség, szóval most igazolódott be, hogy jó döntés volt nem megnyomni a sell gombot pár hete. :o) Az órás charton egyenlőre kérdésként merül fel, hogy jó számoztam e, a piac valójában 5. hullámban van, vagy csak a 3. 5. alhullámában. Ezt nem tudom biztosra megmondani. A piac jelenlegi helyzetében RSI két dolgot mutat. Az oldalazás kiment a trendcsatornából, azaz negyedik hullámban van, illetve a momentum csúcs a jelezett (iii) hullám esetében a legnagyobb, eddig, de ez hamar megdőlhet. Holnap eldől, hogy melyik verzió a jó. Nyilván az 5 délnek tartó Minuette hullám után korrekciónak kell következnie, ami Minute [ii] hullám esetében lehet egy magas retrace is.
Belelátom még, hogy negyedik hullámban egy exp. flat korrekció zajlik, ezért visszaerősödik a dollár 224 fölé, sőt talán ez a legvalószínűbb verzió.

USD/HUF kereszt chart:

Hosszabb távon a dollár forint kereszt azt mutatja, hogy a kockázatvállalási hajlandóság nő, azaz a korrekció után további forint erősödés következhet, ami áttételesen a tőzsdéken a bika további jelenlétére utalhat!