Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 August 2024

BUX - frissítés - '24.08.20

A hét elején, ahogy az a várakozásokban is nagyobb eséllyel szerepelt esés érkezett, mely valószínűleg, látva a hét további részének mozgását, korrekció volt, melyből északi irányú mozgás érkezett.

Nézzük milyen lehetőségekkel számolhatunk long irányba!

Az első, hogy egy félkész korrekciót láttunk, annak második hulláma halad északi irányba, ebben az esetben a hullám csúcsa a zöld zónában érhet véget, a jelenlegi adatok alapján a zóna alsó részének nagyobb esélyét látom, ideális pont lehetne a vastag zöld vonal, ami a korábbi emelkedés esetében is ellenállásként viselkedett. A kimaradt két kereskedési nap már elég ahhoz, hogy a hullámok vagy azok egy része ne jelenjen meg a charton, így akár réssel nyitás is elképzelhető.

A másik lehetőség, hogy egy teljes korrekció futott le déli irányba, ebben az esetben egy impulzus futhat északi irányba, melynek első alhullámát láttuk a low-tól felfelé, a múlt hét elején pedig annak második hulláma futott korrekcióként délre. Ebben az esetben a mozgás célja a lila zóna lehet.


Összefoglalva: a héten az emelkedésre van a nagyobb esély. Az alacsony eséllyel rendelkező déli irányba futó verziókkal egyelőre nem számolok, ha a piacon a pa esetleg mégis új információt hoz és ezek irányába mutat, akkor az új információk ismeretében frissítem az elemzést.