Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 31 July 2012

Még 3 nap

Még három napig lehet szavazni a jobb sarokban azokra a termékekre, melyek elemzése érdekel titeket. Jelenleg a dax vezet, melyet az OTP követ szorosan :o) Kérlek szavazzatok!

Piaci kép

Nem egyértelmű a  jelenlegi helyzet, az hogy pontosan hol tart a piac. Az az érzésem, ha lefelé meg is indul a korrekció, lehet, hogy csak alacsony szintet ér csak el és újból felfelé fordul. Ezt nem elemzés alapján mondom, hanem megérzés. A másik lehetőség, hogy egyes termékeknél komplex korrekció lesz, oldalaznak, míg mások esnek. Az emelkedésben nem értek el a magyar részvények, sőt talán a dax sem ideális szintet, ez zavar. Egy minimális emelkedés esetében szebb lenne a kép. Nem is írok most a részvényekről mélyebben. OTP, BUX esetében belelátom, hogy holnap mennek még egy kicsit lejjebb és utána északnak fordulnak. MOL kérdés, a kép alapján be kellett fejeződnie az LD-nek, de a forgalom nem ugrott meg. Azaz nagyobb képen hiányzik egy magasabb szint, míg kisebb tf-n az esés irányába mutatnak az adatok.

EUR/HUF kereszt - várakozás

Sokat nem kell mondanom, nagyon együtt mozog a dollár forint kereszttel, hasonló a kép, azzal a különbséggel, hogy talán egy magasabb fiboig eljuthat.

EUR/HUF kereszt 1H chart:



USD/HUF kereszt - várakozás

A mai nap után egyértelműen kimondhatjuk, hogy megvolt az (a) hullám és talán a (b). Miért csak talán? Mert b hullámok pont ellentétei az a hullámoknak, ha a gyors volt, akkor b nagyon hosszú tud lenni és fordítva, ha a hosszú volt, akkor éles b szokott jönni, általában. Tehát ez az elv általában igaz, de nem mindig. Az órás chart alapján az látható, hogy (a) hullám nagyjából annyi ideig tartott, mint a lefelé menet. Ezért a teljes bizonyosságú kijelentéssel óvatosan bánnék. Ha az esélyekről kérdeznétek azt mondanám, hogy véleményem szerint nagyon esélyes b elkészülte és az, hogy egy (c) hullám tarthat felfelé. Várható vége a korábban jelzett szint lehet, hiszen ott húzódik a következő fibo szint, ráadásul ott van az előző negyedik hullámtere, ideális korrekciós szint.

USD/HUF kereszt 1H chart: