Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. június 14., csütörtök

Olaj (WTI - havi chart)

Fontos szinten környékén tartózkodik az olaj (WTI cfd !!!! chart). Ezeken a szinteken fog eldőlni, hogy egy komolyabb, a korábbi low alatti szintekre esik az olaj, vagy pedig akár 100 dollár fölé fog emelkedni.
Elliott-i szempontból ennek eldöntése csak és kizárólag azon a tényen múlik, hogy a jelzett zónában mit csinált a piac. A charton a felső, nagyobb téglalap az érdekes. Amennyiben ott egy fura (többszörösen áttételes chart - cfd, határidő stb., market maker) Ending Diagonal, akkor az esésnek vége, emelkedés következik be. Amennyiben az ott egy 1212 szerkezet, akkor még egy jelentősebb esés előtt vagyunk, mely minden bizonnyal a korábbi low alá viszi az árfolyamot. Többszörös ellenállás előtt a piac, így nagy az esélye annak, hogy lefordulunk, a kritikus szint 53 alatt található, ha azt momentummal, markánsan átviszi a piac, akkor új low következik. Ha elindul, egy  a havi charton is jól látható korrekció,, mely 53-58 között elakad és új, lokális csúcsra fut az árfolyam, akkor a 100 dolláros szint elérése nagyon valószínűvé válik. Megjegyzem, havi chart, azaz erre, a korrekciót követően legalább egy évet várni kell majd.

Olaj (Wti, cfd) havi chart:


54 megjegyzés:

 1. Tegnap este beszéltünk róla, elővettem egy chartot, amin jobban vissza lehet látni. Emlékeztetőnek szerintem jó lesz.

  VálaszTörlés
 2. Az utóbbi napokban több kormányzati, vagy hozzá közel álló személy kezdett válságkommunikációba.

  https://index.hu/gazdasag/2018/06/14/matolcsy_itt_a_valsag_kopogtat/

  Lehet nincs válság, de:

  - USA kamatemelés, nehéz dönteni, hogy dollárban 2%, vagy forintba 0%-ba helyezzük a pénzünket
  - Elfogyott az EU-s támogatás, amire a csoda épült, 2020-ig vegetálás (Paks addig vszinu nem indul be), utána következő ciklusban pedig nem kapunk annyit, mint eddig (legalábbis a jelenlegi helyzet szerint)
  - Vissza kell fizetni egy csomó EU forrást...

  Vagy begyengül a forint és/vagy kamatemelés, ami a hiteles háztartátásoknak betesz.... és lehet jön valami válság a világban...

  VálaszTörlés
 3. USDHUF, napos: Ha nem verik vissza a mai hír hatására történt túlhúzást és nem inverted flat alakzat, akkor a következő megálló 295,4. (280-as szint után, megnyúlt 5-tel számolva)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem beszéltem sokat a válság lehetőségéről, mert azt gondolom, hogy talán van még egy hullám felfelé (persze a meglepetés az lenne, ha nem) és utána sem biztos, hogy a 2007-es szintekre megyünk vissza (de nagy az esélye), de kezd aggasztó lenni a chart.

   Törlés
  2. A visszaverést milyen időtávon lehet értelmezni?

   Törlés
 4. USD/HUF: 285,170 egy nagyon érdekes vagy fontos szint, ha átviszi ez az emelkedés,akkor exp flat verzió ugrott és rajzolhatunk egy csonka 5. hullámot

  VálaszTörlés
 5. Az emelkedo trendvonalat at kell vinni, bar 3x megy neki 😊 gyanitom , h atviszi a korrekcionak 268 vege 😊

  VálaszTörlés
 6. Meglátjuk mit csinál, ha ez egy 5. hullám, akkor utána ismét korrekció következik. Igaz megnyúlás esetén a 270 alatti szintek szinte biztosan elérhetetlenek lesznek.
  Ua. fel kell készülni egy nagyobb részvénypiaci összeomlásra (2019-re teszem, de általában akkor jönnek, amikor senki nem készül rá)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy részvénypiaci összeomlás miképpen befolyásolná a forintot a devizákkal szemben? Pl. USD/HUF 300 fölé kerülne?

   Törlés
  2. usd/huf: akár 350 (de akár 375)
   eur/huf: 400+

   Nem közvetlen befolyásoló tényező, csak amikor válság van a rosszaktól, kockázatosoktól (hülyéktől) menekül a pénz a biztonságosnak hitt irányba (pl.: dollár, a válság elején arany, ezüst), szóval az emergency marketről. Nem tudom a Béten mennyi a külföldi részvényes, aki longol, de ha menekül, elad, forintért részvényt és kiviszi, azaz eurót vesz, akkor pl ez is emeli az árfolyamot. Ez kicsit már funda, majd ír olyan is, aki ért hozzá. A chartban benne van 4 éve a két fent említett árfolyam.

   Törlés
 7. Voltam a mi nap a JP Morgan előadásán. Ők 1-1,5 évre teszik USÁban a recessziót, addig emelkedést várnak a részvénypiacokon (nagyjából 20% emelkedés várható a recesszió előtti utolsó évben historikusan). Feltéve ha nem jön valami geopolitikai válság, vagy nem nő gyorsabban az infláció. Szívesen elküldöm a prezentációt, akit érdekel, sok érdekesség van benne chartokkal és adatokkal.

  VálaszTörlés
 8. Hello,engem erdekelne,megkoszonom,ha atdobod! amszterdam1981@gmail.com

  VálaszTörlés
 9. Küldöm :)

  Chart alapján EUR/USD korrekció mekkora lehet vajon?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most talán elindult valami minor, lehet profitot realizálnak a hétvége előtt...

   Törlés
  2. Jov het eleje talan 321 korul. De kedden szerintem az MNB diszkreten alarak majd a forintnak.

   Törlés
 10. Èn is megköszönném.. hátha csipek valami infót..

  tamasforgony@gmail.com

  VálaszTörlés
 11. Nekem egy kérdésem van, hogy mit jelent a "DKK" rövidítés ? Milyen helyzetben vagy alakzatnál használatos ? Ha itt nem publikus a válasz ide is jöhet : petrosstoerock@gmail.com Üdv.: Peter T.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Trader sleng.

   Ha DT-zel és kereskedés közben csapatban, vagy társsal dolgozol, akkor m1-m3-as charton nincs időd regéket mondani, tf, setup, termék, ennyi a chat ablakba és vagy benne vagy, vagy lépsz és a tradre figyelsz. Így jelzel a másiknak is egy lehetséges tradre lehetőségről, hogy mit vettél észre. A DKK egy setup jelzés egy szűk körben, ahol mindenki tudja, hogy a másik kb. mire gondol. Azért csak kb., mert a feltételrendszerek, az elfogadás, a belépés már eltér egymástól, mindenkinek más a stílusa és a belépési metódusa, néha a setup értelmezése is.

   Törlés
 12. Nagy a csend itt, heti forecast? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hétfő még a weekend része, nem éri meg leülni a stat szerint devizapiacon.
   Nem is nagyon szoktunk itt lenni :D.

   Törlés
 13. 324 😊 hajra magyarok 💪💪👍

  VálaszTörlés
 14. En szilardot varom egy eros belepovel es meglesz a 340😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem most 340 erős célár, 330, de előtte 325-re (324 környékére) érdemes figyelni, persze nagyobb képen, pár hét (hónap) távlatában, reális is lehet.

   Törlés
 15. Meg lennék lepve ha holnap lépnének bármit is.Még ki fognak tartani.Ez így gyanúsan 285-290 UsdHuf-nál és az EurUsd is 1.16-on.Sanszos,hogy tovább esik,minden kép szerint.Max 1.169ig várnám.Így a Huf simán 290 fölé mehet.Aztán majd a piac eldönti.Úgyis mindíg neki van igaza.

  VálaszTörlés
 16. Kamatot biztos nem fognak emelni, inkább a nyilatkozat lesz érdekes. Vajon a "hír" most is benne van a chartban, mint múlt héten az EUR/USD esetében?

  VálaszTörlés
 17. Ezek általában elmennek a falig.Valószínű egyeseknek nyitott pozijuk is van rá.Potya pénz és még mosogatni sem kell.A charton még egy tisztességes korrekcióra sem futotta.Az egyetlen bajom a képpel,hogy kész lehet a 3. felfelé.Viszont még kisebb tfeken is emelkednek az aljak.Egyszóval csak a szokásos,mindíg figyelni mert bármerre mehet bármikor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. usdhuf: 5/5 D1. mehet felfelé
   eurhuf: egy kisebb 3 + exp flat (4H), de ha naposon ránézek, akkor talán 3/3.
   eurusd: lehet 4/B/dzz v inv flat (h2). dzz esetében szaggatottan, de 1,14 nem elképzelhetetlen, sőt, kb arrafelé lehet célár. Váltakozás elve, második ZZ, a szaggatottság. (1,142 szintén egy jó környék) - + Draghi cet 10H

   Törlés
 18. Ha lenne egy kis eszük, 0,25% kamatemelés, most még olcsón lehet a piacnak jelezni. Ez a kamat nem gondolom, hogy túl sok lenne bármilyen szempontból, de atombomba lenne a piacoknak. Majd akkor fognak lépni, amikor 3 vagy 6 % is kevés lesz.

  Már most mondom, a migránsok, soros, a medve után jönnek majd a spekulánsok..., mert az állandó készültség, ellenségkép kell a rendszernek, nem a józan ész tartja egybe a tábort, a személyi kultit.

  VálaszTörlés
 19. Majd jön a médiában h Soros megtámadta Magyarországot,a keményen dolgozó magyar embereket

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mint a kommunizmusban, a remény. Támadjuk meg Ausztriát és hagyjuk elfoglalni magunkat.

   Törlés
 20. Ej mit nem feltételeztek ezekről a szent keresztény hazafikról?!
  Én is épp a hazám és a lelkem adom el 285ös célárral!😀Remélem Gyuri bácsi megveszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egész jó helyre mértél ;)

   Törlés
  2. A tegnap este óta, azért a csonka lehetőség 5. hullámban és usdhuf esetében mindig a fejemben marad! Bár igaz, nem ez a releváns tf.

   Törlés
 21. Ettől én is tartok.Szerencsére elég ritka.Az is baj,hogy ma tényleg megrángathatják.Ha lefordul akkor kifelé belőle sebesen.Az EurUsd-t 1.145-nél tervezem zárni.Az tűnik biztosabbnak.A forint necces lehet.Du 16kor már okosabbak leszünk.

  VálaszTörlés
 22. Egy 1.16ról shortolom most megint én is reggel óta.

  VálaszTörlés
 23. Én azon gondolkozom, hogy nincs e itt egy brutál válság előszele. Persze nagyobb tf-ket nézek, ami azt jelenti, hogy 1-1,5 év is simán benne lehet mire a "tömeg" rájön, vagy megérzi. Havi szintű chartokon, vagy ott vagyunk és lefordultunk, vagy utolsó hullám...

  VálaszTörlés
 24. Miért kellene emelni:

  "ÁKK heti jelentései szerint április 30. és június 3. között 564,5 milliárd forintot tett ki a nettó kibocsátás"

  "A fenti öthetes időszak nettó kibocsátása annak függvényében is jelentős, hogy az ÁKK éves finanszírozási tervében 2018-ra összesen 1712 milliárd forintos nettó forintkibocsátással számoltak, a jelek szerint most ennek a harmadát összehozták bő egy hónap alatt."

  Forrás portfolio.hu

  teljes cikk: https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/allampapir/vert-izzad-a-magyar-kormany-nehogy-elfogyjon-az-osszes-penze.1.289232.html

  VálaszTörlés
 25. A Reuters szerint nem sokkal az első közlemény után egy újabb dokumentumot adott ki az MNB, melyben elmagyarázzák a mai lépéseiket és nyugtatják a piacot. A legfontosabb megállapítás talán az, hogy az 5-8 negyedéves időhorizonton nem tarthatók fenn a jelenlegi laza monetáris kondíciók.

  A hírekre azonnal erősödik vissza a forint, most 323,68-nál jár az euróval szemben a 325 feletti csúcs után.

  VálaszTörlés
 26. UsdHuf-on minden zárva.Marad a kivárás.EurUsd-n is dkk alakul szembe(m15)úgyhogy ennyi volt a buli.Most egy hét nyaralás,ezek meg esélyes hogy el sávozgatnak itt egy darabíg.Folyt köv next tuesday.sziasztok,sok jó tradet mindenkinek

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaja.. nagyon így fest ;) nekem nem gáz, mert benyitottam ma az eurhuf és usdhuf shortokat. Kellemes pihenést!

   Törlés
 27. Forint kapcsán mik most a meglátások?

  VálaszTörlés