Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 7 June 2018

A kereskedés és matematikai valószínűség vs. USD/HUF és a megnyúlás - 2 . rész

Kicsivel több, mint egy hete értekeztem a matematikai valószínűségekről (link), célárakról az USD/HUF kapcsán. A hetes setup alapján az alakzat célárát 269-270-re tettem. Az emelkedés 3. hulláma megnyúlt és a jelzett célárnál magasabb értéket ért el (278,4). Amennyiben nem célárazom a kereskedési szituációt, akkor hetes tf-n az első fordulós jelre érdemes zárni a pozíciót (nálam ez min. 2 bezárt gyertya, azaz fordulós jel és megerősítés). Nos, jelen esetben a múlt héten érkezett egy shooting star jellegű gyertya, amire a héten (eddig!!!- még nem zárt), egy hatalmas fekete. Ha tartom magam a szabályokhoz, akkor a pozíciómat még mindig nem zárhatom le, max. holnap este, de már a mai napon 268 alatt is járt az árfolyam. A matematika nyelvén a képzeletbeli ügylet:

in: 257,8
sl: 249,9 (min.)
tp: 269,5 (R:R; 7,9 vs 11,7, azaz 1,48R)

Nem tudom hol fog zárni a hetes gyertya, még az is bekövetkezhet, hogy a jelenlegi szintek környékéről megpattan és visszavesz valamennyit az emelkedésből. Ha megijedek az esés kapcsán (jogosan tenném, fordulós gyertya és igen komoly megerősítés), akkor 268 környékén tudom most zárni a pozíciót, ami azt jelenti, hogy 1,29R-nél zárom (bezárt gyertya nélkül!), ami cca. 15% különbség a célárazott pozícióhoz képest. Ez csak egy pozíció és nyilván nem csak ezt az egyet kell nézni, főleg, hogy a statisztikai alapok nagy számosságról szólnak, ugyanakkor a témakörbe vágó - vélhetően megerősítő - aktuális példa szerepe abban van, hogy sokkal szemléletesebb, illetve a helyzetből adódva sokaknak jobban beivódhat az emlékezetébe.

A helyzet kapcsán érdemes újra átolvasni az első részt, jobban (remélhetőleg nem húsbavágóan, itt csak elvesztett profitról lehet beszélni, eddig) átérezhető az akkori mondanivalóm.

204 comments:

  1. En meg hiszek a nagy emelkedesben 😊

    ReplyDelete
  2. Senki sem zárta ki.

    A kérdés arról szól, hogy érdemes-e célárazni, célárasan zárni. Mi a matematikailag valószínűbb verzió, mi éri meg. 123 van számozva a charton, ebben az esetben pedig jó eséllyel legalább egy 4-5 még meg kell, hogy jelenjen, azaz a korrekció után jön egy magasabb célár. De amennyiben tévedek és ez egy abc, akkor erre már csak a stopnál vagy valamennyi mínuszban tudsz ráébredni.

    ReplyDelete
  3. Segits Ad egy picit erthetobben, hogy en hulye is ertsem, longot nyitnek, mikor, hol tegyem, meddig johet le? Koszi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kereskedési tanácsot nem adok. Minden kereskedőnek kidolgozott, konzisztens kereskedési rendszerrel kell, hogy rendelkezzen. Ne más, hanem saját véleményed alapján kereskedj! A pénzedért csak te vagy a felelős!

      A kérdésre, hogy meddig jöhet le a következőket mondanám, Elliott hullámelmélete alapján:

      1/ Amennyiben ED volt a 3/5, akkor minimum elvárásként 262,4 alászúrást várnám el, időben viszonylag gyors mozgással5-10 nap a tetőtől, ha jól emlékszem, ennyit írtam, most nem számolom ki újra
      2/ Amennyiben nem ED volt a 3/5, akkor a célár zónát(a legrelevánsabb, valószínűbb esetben) 262,83 és 262,5 közé tenném

      Mindkettő előtt van egy 264 körüli szint, ami szintén támasz lehet. Ugyanakkor - mivel devizáról van szó - 260 elérése sem zárható ki, mindezek mellett 257,5 alá zárás heti tf-n számomra a long teljes elvetését jelentené.

      Ezek után a szintek után keresnék fordulós jelet, long setupot, a kereskedési rendszerem alapján, a stopot pedig a setupnál kialakított, letesztelt helyszínre tenném.

      Irtó veszélyes, ha blog vagy fórum beírások és elemzések alapján nyitsz pozíciót! Ha nem vagy tisztában azzal, hogy mi a setup bekövetkezési valószínűsége, működési elve! Még 0,39%-os találati aránynál is lehetsz nyereséges, ha tisztában vagy a setupoddal és annak működésével. Ha nem, akkor lehet, hogy nem viszed el addig a pozíciót, ameddig statisztikailag megéri és a teljes rendszer pillanatok alapján veszteséges lesz, annak ellenére, hogy akár a setup mindenki másnál konzisztensen működik.

      (Ha nem vonatkozik rád, akkor kérlek ne foglalkozz a soraimmal, csak félek, hogy csupán egy elemzés alapján akarsz, remélhetőleg nem is a tőkéd jelentős részével pozíciót nyitni)

      Delete
  4. https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/megjelent-a-halalkereszt-az-euro-felett.3.288070.html

    ReplyDelete
  5. Mar nyitom is es ha nem jon be életed vegeig a nyomodban leszek!😂😊 jo, nyilvan viccelek, nyugi! 😊✌️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem izgulok, nekem van (volt) fegyverviselésim :D

      Ezek alapelvek, csak amikor sok új ember jelenik meg a blogon mindig van, aki nem figyel. Pár nagy találat, aztán már megy is a teljes tőke pozícióba... Nyilván jó nagy veszteséggel történik meg a kiszállás.

      Delete
  6. egy kis játék..., amikor setup teszt megy élesben :

    http://kepkuldes.com/images/aec3744cc021960a006eecdb432188eb.png

    ReplyDelete
  7. szia Ad, hatterolvasoja vagyok a blognak, ad-hoc FX fan. Remelem nem gond egy equity off ra rakerdezek. Elliott szemmel van e long jel, esetleg nagyobb fordulatra esely szerinted? A jelolesek D dividend, irrelevans. http://kepkuldes.com/images/c3b21381dbf4ab6bc3b8b48479d0582b.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a hetes tetőt kiveszi, akkor a 11K körüli ellenállásig szinte bizonyosra gondolnám a felfutást.
      A havi chart nagyon durván néz ki, aki ebben tárolta a megtakarításait nem sok nyugdíjra számíthat.

      (gyors ránézés alapján)

      Delete
  8. in 1,18179, sl 1,18098 tp 1,18353 (terv)

    ReplyDelete
    Replies
    1. out (1, 25%): 1,18264
      sl m: 1,18161

      free ride

      Delete
  9. jol ratapintottal, elmentem az annual general meetingre szemelyesen, az atlageletkor 60+ os volt, kitudja miota vannak benne. Funda alapon vannak jo tervek 2020 ig, de a technikai kep valoban durva. mint a BTC, majdnem. 1 eves tavra beszalltam 4.60 rol (euro), celar 7.50 2019 negyedevente beszamolok, kozben ugysem kereskedheto a papir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persze, nemzeti cég volt, valószínű az idősebb korosztály nem lépett ki, amikor kellett. Tudom fundásan nagy terveik vannak, de a chartba most nem látom bele, hogy a korábbi csúcsok közelébe visszamenne,akár még lehet egy terebélyes hullám lefelé, ami a cég totális végét jelentené. Viszont Elliottilag a hetes kép egész jó, ha a tetőt kiveszi.

      Delete
    2. Vannak biztato uzleti tervek ami Q3, Q4 ban materializalodhat. A nemzeti fund is vett 1mrd Eur packet, de a management gyenge lancszem, regi nokiasoknakik elegettek 100mrd Eurot. 50% up relativ elerhetonek tunik, figyelem a hetest! Idokozben EURUSD zarva 1.1760 rol 1.1830 on.

      Delete
  10. azert kivancsi vagyok mi lesz beloluk
    usd jpy 01/06/18
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/01/835usd_jpy.jpg
    ma:
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/08/571usdjpy_30.jpg

    dax 01/06/18
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/01/909DAX_nagy.jpg
    ma:
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/08/969dax.jpg

    audusd
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/08/547audusd.jpg

    ReplyDelete
  11. Szépen működött a 4 h ék formáció .Vajon meddig mehet ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem nem volt ék, de más a megközelítésünk.

      Mi az ék célára, mármint a formációnak, mit mond a szakma? :D

      Delete
    2. A szakma ..fogalmam sincs :) .de akár lehet a letörési pont visszatesztje 276 körül :) te jobban vágod ezeket.. szerinted ?

      Delete
    3. De nyilván lehet vakkitörés és oldalazás :)

      Delete
    4. Nekem nem ék.

      Az ék a hagyományos TA szerint a befogót kell felmérni a csúcsra...

      Delete
    5. Az jo 😊 ha nem k akkor erdemed shortolni 264 korulig

      Delete
  12. Replies
    1. anchor text

      Bemásolod a megjegyzésbe, az anchor text helyére beírod, amit látni szeretnél,pl Link- EURUSD stb., az aposztróf jelek közé bemásolsz egy linket, pl. egy képfeltöltő szolgáltás által megadott linket, ahová előzőleg feltöltötted azt, amit meg akarsz mutatni. (google: képfeltöltés, vagy pl ez: http://pics.coldline.hu/)

      Delete
    2. Na az anchor nem úgy jött össze...
      remélem ha idézőjelek közé teszem, akkor jó lesz, azt ne másold be (a két külsőt

      "anchor text"

      Delete
    3. nem jó, akkor legyen csillag
      *****anchor text******

      Delete
    4. itt megnézhető:

      http://buxelliott.blogspot.com/2011/12/csatolt-kepek-megjegyzesekben.html

      Delete
  13. Sajnos elsőre nem megy :) ,majd hétvégén .. nálam ék(272 -268 alsó szár,278-270 igy kötöttem össze :) 4h ,ki is tört ,ebből felhuzhatjak a letörési pontig ,de kioldaladhat ,sőt vakkitörés is lehet ... bármi . Ha nem ék akkor nem :) ,viszont figyelemre méltó ,h szűkülnek lassan a BB szalagok .. valamerre megyünk.Én hiszek a longban eddig swing long ,jó beszállóval lentről ,ha lejön

    ReplyDelete
  14. Na szóval ,azt gondolom ,ha addig elmegyünk 276 ,márpedig eléggé alakul :) ott eldőlhet a sorsa a dollárnak.

    ReplyDelete
  15. Szerintem még nem dől el.. viszont az elmúlt évek legnagyobb inflációja segített a forinterősödés fordulásában, ami amúgy is ellenállásnál volt. A világban pedig már minden szempár a jövő heti FED kamatemelés, EKB monetáris szigorítás és a Trump - Kim találkozóra szegeződik, azaz elkezdték a profitrealizálást. Érdekes lesz az EURUSD mozgása, úgy hogy mindkettő jegybank szigorít vélhetően. Volatilitás up.. legalábbis szerintem.

    ReplyDelete
  16. Nem dolt el .. eldolhet ha eleri a letoresi pontot 276 ezt irtam. Jelenleg 273 .. Amit irtal az funda.. es helyes 😊 akkor gondolhatjuk , h a eur usd gyengulni fog , mert az Usa ktg hianya bazi nagy es a kamateleseket ubereli .Ez dollargyengeseget hozhat .. en megis az eros dollarrra tippelek . Europa nagy bajban van , viszont a Nemeto megjelent az inflacio ahogy nakunk is . Hogy mi ledz a funda hir fogalmam sincs Van verzio boven

    ReplyDelete
  17. Varga most intézte el,hogy össztűz alá kerüljön a forint,azzal,hogy szerintük ez így rendben lévő EURHUF árfolyam. Kamatot emelni nem fognak,infláció elpattant.

    ReplyDelete
  18. Tuti felfelé állnak ... :) vagy nem ezt akarta Misink mondani !!Bár azt is mondta ,h látszanak a ft stabilizációjának jelei :) :) Misink pedig a Matolcsy féle intervenciókban a jó fiú szerepet szokta játszani régen (ez lehet változott )

    ReplyDelete
  19. Nem akartam széttrollkodni a fórumot azzal,hogy megvádolom őket longgal,de én is nagy tétben mernék rá fogadni ezekután. Bár a portfolion sem véletlenül jött ki a cikk,hogy olvad a devizatartalék az árfolyam miatt,gondolom ez volt a titkos call üzenet a longnak :)

    ReplyDelete
  20. Régen ,mikor nagy vola volt ez nagy divat volt :) Reggel kiállt a Kósa ,mondott valami nagy baromságot :) forint fel :) 2 nap múlva jött valaki a jegybanktól és mondta a forditottját :) Pfu nagy lé volt nekik :) Ment évekig ,de már nem nagyon kell ,hiszen kopasztják a költségvetést :(

    ReplyDelete
  21. Nézzetek rá az m30-as chartra!

    5 hullám ment, ennyi.... Nem kell ide Varga...

    A hír megint előbb fent volt a charton

    ReplyDelete
  22. Hát ez a magyar valóság :) szép hétvégét

    ReplyDelete
  23. Azt gondoljátok, h anno Kósa Lajcsi elszólása véletlen volt?

    Ki kellett fizetni a támogatókat. 10 forint elmozdulás 1:300 áttéttel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfuu emlékszem hatalmas volatilitás volt ,(nem kellett casinózni a dollárral..) szinte tuti volt egyik nap gyenge utána erősödő... szerintem a halálra keresés nem kifejezés rá :)

      Delete
    2. Dehogy volt véletlen ,akkor Lajosunk még nagy haver volt... ez most kicsit változott .. Pont nemrégen beszéltem Debreceni ismerőssel ,Lajosunk nélkül még most sincs élet a földön arrafelé ...ez komoly azért nem ??

      Delete
    3. ez csak a felszín...

      Delete
  24. Egyebkent erdemes ma nezni a kotvenypiacot itthon..gyakorlatilag ha van egy bided,azonnal odaadjak. Tesztelik az MNB-t kemenyen.

    ReplyDelete
  25. szvsz, laikus szemmel nezve nem latok fordulos jelet EUR HUF on 1h, 4h, 1D. Sehol egy doji, engulfing, shooting star. A 320.8 rol is ezek nelkul ment a korrekcio ami nekem azt sugallja, hogy uj csucsra kell meg mennie. Shortra en meg varok ha fordulna uj csucsrol jellel az jobb lenne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahogy én látom,ha 320.09 felett zárjuk a hetet,akkor ez bizony felfelé lesz a továbbiakban.

      Delete
    2. most nem talaltam meg, de Ad nak volt egy EURHUF scenarioja ami 327-330 celarat vezetett le, mint lehetseges utolso kor, mielott a korrekcio elindulna. amugy, HUF parokat kinel erdmes kereskedni, FXCM ben 400:1 a margin, ami eleg huzos.

      Delete
    3. HUF-ot a spreadek miatt nem érdemes kereskedni, szvsz-

      Delete
  26. EURHUF: D1, h4 lejött egy korrekciós hullám (zz), majd északnak ment, jó esélye lehet annak, h ez egy B felfelé. utána egy c, a korábbinál kicsit mélyebbre, talán a 315-ös sávtető visszatesztje, majd 330 alá mehetünk.B hullám jó eséllyel kimehet új csúcsra is.

    ReplyDelete
  27. Akkor meglesz a 276 usd ha ez B

    ReplyDelete
    Replies
    1. Két különböző kereszt! Teljesen más képet mutatnak.

      Delete
    2. 3.5 forint a dollarnal ez semmi , siman ..

      Delete
  28. Amugy a hetes eurhuf charton doji lett,nem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Illetve a dragonfly verzio. Ez elvileg trendfordito,nem?

      Delete
    2. jo eszrevetel, a hetes gyertya tanulsagos lehet. Nagy kanoccal lefele inkabb azt kozli, hogy megprobaltak levinni de nem sikerult. Iranykereses, ha le nem megy akkor altalaban felfele szokott ilyenekrol mozdulni. de biztos az ellenkezojere is van pelda...

      Delete
    3. Azt neztem,h az eheti gyertya csucsa az elozo alatt van,vagyis nem tudott uj csucsra menni. Kivancsi leszek,hol zar.

      Delete
    4. Dragon fly:

      Bull piacon 50%-ban fordulós, Bear piacon 51% folytatólagos.

      Ez nekem a semmi...

      Delete
  29. Hat,ez minden lesz,csak nem trendforditas...remelem,Vargaek bekeresnek rendesen.

    ReplyDelete
  30. eur huf

    http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/f5879c2c-5ecc-42ed-8cb5-2b533ef6fa1a

    ReplyDelete
  31. Nem erdekli a jegybankot a forint arfolyama 😂😂😂 ezt a rizsat... hat majd meglatjuk

    ReplyDelete
  32. Jövő hétre ki mit vár? :)

    ReplyDelete
  33. Nem követem az eur huf árfolyamát(nem tradelem),de többször szóba került itt a blogon,volt egy kis időm most a hétvégén,ránéztem.Döbbentem vettem észre a havi charton,hogy forint szempontjából elég bajjosló jelek látszanak rajta.Van rajta egy alakzat,ami ha validálodik,400 forintos célárak jönnek ki rajta,ami azért nem épp megnyugtató a mindennapi életünk alakulása kapcsán.

    ReplyDelete
    Replies
    1. remélni tudom csak hogy nem validálodik

      Delete
    2. Azert en bizakodom benne , h amit megosztottal az elsodleges , persze rovidtavon. 400.. az importalna inflaciot , hamar meglenne az MNB cel .

      Delete
    3. az valami nagy bajság lenne ha itt 400 forintos eur huf árfolyam lenne

      Delete
    4. Ha megkerlek bemasolnad , kivancsi lennek a chartra

      Delete
    5. az elég erős kamatelést válthatna ki,sok család akinek hitele van ujra jelentős bajba kerülne,igazából a svájci frankos árfolyamveszteség után újabb sokk érné az embereket ,ami most kamatválság képében jelenne meg hasonló veszteségekkel

      Delete
  34. Replies
    1. http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/d13735b0-eb96-4973-84e3-77e62c4db1ec

      Delete
    2. ascending triangle

      ne legyen igazam

      Delete
    3. Ebből a beszögelésből nem lefele fog kitörni... simán elképzelhető .Az MNB hozzállása meglepő számomra ,mert pont forditva intervlniál szóban .. legalábbis nekem úgy tünik. Verbális intervenciót dobotta Misi és az MNB .. 320 nem erre számit senki . Csúnya lesz a világ számunkra ... ebben az esetben.

      Delete
  35. Jó lenne megnézni Elliot szemszögből is eme chartot :)

    ReplyDelete
  36. az még vonzóbbá tenné a hazai munkaerőt. komoly jotekony fx hatas az a kulfoldi munkaadok P/L én.

    ReplyDelete
  37. Viktor mindig megmondja elore csak nem mindig figyelunk: europai valsag kozeledik..... honnan indul...

    ReplyDelete
  38. jobban örülnék neki ha ez lefele törne le

    ReplyDelete
  39. Tudod en hiszek a usd huf gyenguleseben tiszta erobol , de nezbe a usd huf letores , visszateszt ... akar lefele mehet.. akkor ez is lefele fog letorni. Nalam 400 euro devizavalsag kepet rajzolgatja , de nyilvan lehet barmi

    ReplyDelete
    Replies
    1. én hinni nem hiszek semmiben,nem is akarok,ha setupot látok,kereskedek

      Delete
    2. Tök mindegy hogy miben hiszel vagy hiszek,vagy ki mit mond,egy a lényeg ,van setup vagy nincs setup.Ezt megtanultam 20 év kereskedés után,semmi sem számit,csak a setup ami triggerelödik.Nem szabad szerelembe esni egy ötlet miatt,elkötelezödni valamilyen irányba,az mindaddig fikció marad,ameddig a charton nincs ott a betriggerelt lehetőség

      Delete
  40. :) mi ebben a meglepő?

    Igen, Elliottilag benne van, én 4. Elliott 60 éve írt róla....

    Véget ér egy Ciklus szintű impulzus.... Azt nem tudjuk pontosan, hogy hol tartunk, mikor lesz ciklus szintű korrekció.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azert szamomra meglepo , h majdnem a tortenelmi melypont kozeleben a nemzeti valuta ellen folytatnak verbakis intervenciot 👍 forditva szokas, raadasul ket helyrol is , h biztos legyen

      Delete
  41. A háromszöget már én is figyeltem, de ha bekövetkezik,akkor itthon kb tényleg forradalom lesz,ott már a devizahitelesek irtó nagy bajban lennének. Nagyon kiváncsi leszek, hogy az MNB ezt a szitut hogy kezeli le. És igen,Orbánból simán kinézem,hogy látják mi jön,de ráfogják arra,hogy Európából importáljuk a bajt.

    ReplyDelete
  42. Ad1: devizahiteleseket betették a forinthitel hintába, magas devizakockázatból, magas kamatkockázatba, melyek nagy része nem fix kamatozású, túl rövid a kamat ciklus változása
    Ad2: a hazai deviza gyengítése bevett hagyományos válságkezelési technika
    Ad3: Az államháztartás hiteleinek nagy része - ha jól tudom - nem a külföldiek kezében van ( Templeton kivonult, hazai bankok be)
    Ad4: A hazai GDP nagy része bérmunka, vagy EUR hozzáadott érték ( Audi, Mercedes, Hankook), nem értek hozzá, de a nominális és reál GDP közötti nagy különbséget (2007-2014) én tartom valószínűnek ez okozta, nem értek hozzá talán valaki, aki olvas megerősíti ezeket az elképzeléseket, vagy elveti


    Azt gondolom, az MNB politikai okok miatt nem fog a forint erősítése érdekében fellépni és ameddig lehet kamatot sem fog emelni.... Valaki azt mondta, hogy 350-es dollárnál 400 felett lesz az euró [2014 elemzés alatt ha jól emlékszem), igen euróra volt ilyen számítás

    ReplyDelete
  43. A jövő héten az EUR USD par tunik a legkockazatosabbnak mert mindkettonek jelentos esemenyei lesznek. Mi az ami egy EUR QE ending utalassal esetleg jo setup lehet? GBP parokat koveti valaki?

    ReplyDelete
  44. Egy Elliott-os elemző könyvet írt: Harry S. Dent Jr. The Sale of a Lifetime , How the Great Bubble Burst of 2017-2019 Can Make You Rich címmel. A Dow-t 6.000 alá várja.

    ReplyDelete
  45. Kezd egyre rosszabbul kinézni az EURHUF,ebben a körben most mi lehet a teteje? Mi az elképzelés?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 323,3, de a reálisabb szerintem 322,3, amennyiben B, a sok spike miatt igen nehéz pontosabbat mondani, 1-1,5 forint eltérés is lehet...

      Delete
    2. 323-at néztem én is. Ami óvatossá tesz, az a többi környező deviza árfolyma. Tudniillik azok most nem gyengültek, ellentétben az elmúlt 1 hónaphoz, amikor teljesen együtt mozogtak a forinttal. 1 éve egyeztettem erről a KH-ban, hogy a jegybank nagyon sebezhető lett ultrarövid távon (1-2 hét), emiatt egy komoly spekulációs nyomás átmenetileg megtörheti a forintot. Ez szerintem múlt hét végén elindult. Itt viszont a szóbeli intervenció nem lesz elég, fel kell engedni a kamatfolyosót 0-ról akár a 0,9-ig (jelenlegi jegybanki alapkamat) - elvileg ez lehet a célja a piacnak. Érdemes figyelni és nagyon magas ordereket betenni, mert pillanatokra megőrülhet az árfolyam.

      Delete
  46. 321,85 volt a 2016. júniusi csúcs, aztán 326,80 (2015.01.15.)... A "furcsa" inkább az, hogy a lengyelek, csehek, románok erősödnek, csak mi gyengülünk - meg persze a eurtry és az eurrub...

    ReplyDelete
  47. Egyértelműen tesztelik az MNB-t,mert gyakorlatilag a régióban csak mi gyengülünk. Ad,köszi a választ!

    ReplyDelete
  48. Az a "füles", hogy plnhuf-játék van - ami bizonyos szempontból érthető, hiszen ott eleve 1,5% az alapkamat (vö. EKB-alapkamattal), hamarabb is fognak emelni, mint mi, akiknek ez még az esze ágában sincs... Márpedig egy külföldi befektető mondhatja azt, hogy minek tartsak magyar eszközöket, ha vehetek lengyelt magasabb kamatért...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carry trade játékra gondolsz?

      Delete
    2. Fentebb írtam, ez nem carry trade. Az aud/jpy klasszikusa. :-) Ha emlékeztek rá Usd/jpy 125-ről 3 éve 100-ra zuhant, az akkor az volt.

      Delete
    3. Az a "mondás", hogy részben carry trade (bár ez már korántsem olyan olyan sztori, mint régebben), részben pedig csak "egyszerűen" külföldiek (K-K-Európába fektető nyugdíj- és eszközalapok pl.) direktben eladják a forintot és zlotyt vesznek - biztonságosabb is, kiszámíthatóbb is és a kamat is magasabb.

      Delete
  49. EURHUF: 4H elsődleges elképzelésem, hogy kialakul egy bika csapda 320-323 között és hamar 315-nél találhatja magát a kereszt. Ha tévedek 330.

    Bandinak igaza van, figyelni kell, nehogy tényleg egy nagyobb megroppanás előszelét lássuk. Írtam, hogy 2-3 éves célárak közelében vagyunk (BUX, OTP, Richter stb.).

    ReplyDelete
  50. BTC/USD elég rosszul fest, még a végén nem lesz felkör... vagy exp flat b jön lefelé (hír ide, vagy oda)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerinted lesz esely usd huf beszallora 265 korul ?

      Delete
    2. lesz, de eseélyes, hogy B hullámmal most új csúcsra megyünk

      Delete
    3. BTC/USD Jaja volt egy megérzésem csütörtökön, mindenféle tudományos alap nélkül, kiszálltam 7500 környékén. Ezek szerint jól tettem :) Most gondolkodom a shorton :)

      Delete
    4. Exp flat B hullám lehet, új lowra. Ha nem az akkor nagyon be fog szakadni....

      Delete
  51. Replies
    1. 276-285 között valamelyik szintre, egyenlőre erre nehéz pontosabbat mondani

      Delete
    2. Az csunya shortkirazas lenne, pont ezert komoly esely van ra... meg a jelenlegi eurhuf long is megtamogatna rovidtavon

      Delete
    3. 276 a letoresi pont visszatesztje volna , tulhuzhatjak .. meg is lenne 😊

      Delete
  52. eurhuf: ma új csúcsra futhat a kereszt

    ReplyDelete
  53. eurusd: korrekcióban a piac, m30-h2 még nem mutat igazi irányt

    ReplyDelete
  54. Replies
    1. Grat! Megkerdezhetem h milyen idotavokon kereskedsz altalaban?

      Delete
  55. Nem,viccelni akartam,bocs 😊

    ReplyDelete
  56. https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/kapaszkodik-a-forint.5.288532.html

    Nálam van egy elég erős ellenállás 322 felett, környékén, meglátjuk rafi téved-e esetleg és kialakul egy bikacsapda...

    ReplyDelete
  57. Igen,ezt írtad nemrég,hosszú még a nap,multkor is visszatépték 317ről.

    ReplyDelete
  58. Amúgy néztem,hogy negyed éves gyertya (extrém,de kiváncsi voltam) most érte el ezen az idősíkon a Bollingert. Talán itt lehet egy forduló.

    ReplyDelete
  59. Szerintem ez most bikacsapda lesz (eurhuf), lesz egy kis long kirázás, a könnyű kezek elengedik a piacot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kb most itt a határ, ha törik, akkor alacsonyabban volt az ellenállás (320 most)

      Delete
  60. Most olvastam Bloombergen,hogy Nagy Marciek azert nem fogjak hagyni,h a forint leertekelodes miatt elpattanjon az inflacio.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jegybank vs Piac, simán meg lehetne tenni... :D

      Delete
  61. Bloomberg: "The National Bank of Hungary is prepared to shift policy and tighten monetary conditions if the forint's depreciation endangers its inflation target, Deputy Governor Marton Nagy told investors and traders, according to people familiar with the discussions. For one of Europe's most dovish central banks, which has been loosening monetary conditions for six years and which wants to avoid tightening this decade, it's a sign of flexibility that investors had began to doubt as a global emerging-market sell-off battered Hungarian assets."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semmi nem hozza mit mindott a Marci

      Delete
    2. Bloomberg írja;)

      Nagy Márton szerint az MNB felkészült arra, hogy irányt váltson a monetáris kondíciókban, azaz akár szigorítson, amennyiben a forint értékvesztése veszélyezteti a jegybank inflációs célszintjének elérését. Erről Nagy egy befektetői rendezvényen beszélt, pénteken még Londonban, tegnap pedig Budapesten, de csak most szivárgott ki.

      Nagy szerint ugyanakkor a forint jelenlegi árfolyamszintje nem indokolja a monetáris irányváltást.

      Nagy hozzátette, hogy semmi olyan új információt nem mondott ezen a meetingen, amivel a befektetők eddig nem voltak tisztában, emellett a jegybank június 19-i kamatdöntő ülésének rövid jegyzőkönyve már sok kérdést meg fog válaszolni.

      Ezen a jegybanki ülésen a jegybank közzéteszi a negyedéves Inflációs Jelentését is, a fentiek alapján pedig nincs kizárva, hogy az inflációs kilátást módosítják. A márciusi kiadványban még 2019 közepére várja a jegybank a 3%-os célszint elérését.


      hiába gyengülget a forint a külföldiek állománya idén +339 BN huf

      Delete
    3. Ner lovagok.... Nem olyan biztos, hogy külföldiek :D.
      Vagy esetleg letelepedési kötvény?
      Azért a Templeton állományához képest elenyésző szám ez.

      Nekem a funda továbbra sem mond semmit :D Meghagyom azoknak, akik értenek hozzá, nem szólok bele!

      Delete
    4. Letelepedési kötvényhez kicsi a szám ;) Templetonhoz meg bőven ;) simán lehet az ingatlanvásárlásokhoz szükséges külföldi tőke is. Csak érdekességképpen írtam. Az érdekes az, hogy hiába nincs árfolyamcélja a jegybanknak, azért 320 felett csak kiállnak beszélni ;) Lehet itt durvulás bőven HUF fronton.

      Delete
  62. A hazai fizetőeszköz mind az euróval, mind a dollárral szemben erősödést mutat arra a hírre, miszerint Nagy Márton az MNB alelnöke egy zárt elemzői ülésen úgy nyilatkozott, hogy készek lépéseket tenni, ha a gyenge forint veszélyeztetné a jegybank inflációs célját.

    ReplyDelete
  63. Holnap es holnaputan eldol,h a funda mennyiben razza meg a forintot. Usaban eros mar az inflacio,EKB is hozhat meglepetest.

    ReplyDelete
  64. BTC/USD-t hogy látod most?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet célba veszi az 5.000 környékét, de most támasz előtt van

      Delete
  65. SZVSZ 1.173 jol fogta . Press release alatt esetleg meg egyszer a kornyekere leszurhat. Buy the rumor sell the news alapon USD longok zarodnak es eur erosodhet a vegen. range 50-60 pip, nem varok nagy mozgást.

    ReplyDelete
  66. Vissza is ment szépen ahonnan jött.

    ReplyDelete
  67. EURHUF D1: ABC elkezdodott tegnap? pullback to 315-317 par lepesben. Szamozasban mennyire lottem melle? http://kepkuldes.com/images/a245980aea3e763eee8c8c43a3e4074a.jpg

    ReplyDelete
  68. Ezzel kiegyeznék :) bár holnap még EKB.

    ReplyDelete
  69. Eur setupok tobbnyire funda alapon. bemelegitesnek a mai napra a DailyFx tol: https://youtu.be/68NiNWpTvzc

    ReplyDelete
  70. EURHUF, USDHUF: nem lehet kizárni, hogy a korrekció A hulláma eleve egy exp flat hullám lesz (b hullám, akár egy dZZ, de most erre a kisebb esélyt adom), ebben a helyzetben két bikacsapda lesz (Tréningesek: ahogy tegnap rajzoltam sematikusan a korrekció a hulláma is exp flat és a teljes korrekció is az lehet).

    ReplyDelete
  71. eurhuf-ba mit vártok? 322 fölött elfogyna a levegőm, de ahogy nézem 20 felett kezd berendezkedni, esetleg egy 322,5es stoppal hagyni a bulit? grafikon alapján én sok biztatót nem látok a korrekcióra..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem, nem csak neked szól, másnak is, lehet mostanra már késő, de máskor jól jöhet:

      1) Soha nem lépünk teljes tőkével pozícióba, az ideálisan vállalt kockázat a tőke 0,5-2%-a
      2) A belépés előtt van meghatározott stop szintünk, ha nincs, akkor a teljes számla nagysága a stop (azaz 100%, ez az út, vagyis az autópálya a számla ledarálásához)
      3) Stop szintet soha nem mozgatunk
      4)Nem hígítunk, nincs olyan hogy a jobb átlagért növeljük a rossz irányba menő pozíció kockázatát

      Delete
    2. 323,3 környékén lehet egy ellenállás, ha nem impulzus indult északnak, mert akkor 330.
      A forint dollár keresztben is az emelkedésnek van nagyobb esélye, ez a két dolog összevághat.

      Delete
  72. EKB döntő napon benyomni,hogy továbbra is laza monetáris politika kell,nekem eléggé 330at sejtet.

    ReplyDelete
  73. Azért egy dolgot elmagyarázhatnának,ha nő a belső fogyasztás,mennek a bérek fel az égbe,munkaerőhiány van,akkor miért kell ehhez az egekbe tolni az EURHUF-ot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fed-kamatemelés és dotplot-módosítás (idén még két emelés szeptemberben és decemberben) után, két nappal Nagy Márton nyugtató megszólalása után és EKB előtt... :-(

      Delete
    2. 1) Unortodoxia, ahogy Argentinában, a NER lovagok és a képviselők pénze devizában (külföldön).
      2) Az árfolyamnyereség (MNB) elveszti közpénz jellegét, lehet alapítványba tenni
      3) Nem lehet kamatot emelni, mert akkor a szavazóbázis elmegy (devizahitel-kamatkockázat)
      4) Miért baj a gyenge forint? A bérmunka programnak kifejezetten jó...


      De lehet csak féltem a magyar gazdaságot és ezért vagyok ennyire szkeptikus velük szembe, lehet totálisan félreértem a gazdaságpolitikát, hiszen, mint látjuk(inkább halljuk) dübörög a magyar gazdaság

      Delete
  74. 323,2 - még hiányzik egy hullám min felfelé (h4)

    ReplyDelete
  75. Upsz, fekete felhők gyűlnek, mikor látványos a hülyeség:

    https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/allampapir/egyre-nagyobb-a-feszultseg-mar-a-magyar-allampapirokat-sem-veszik.3.288860.html

    (bocsánat, magánvélemény)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ostobaság határok nélkül....

      Delete
    2. Az embereknek ők kellenek! Ez a demokrácia, ők lettek megszavazva!
      Ne feledd a tudatlan tömegek fogják majd megszívni (infláció, kamatkockázat a hiteleken, megtakarítás elpárolgása, munkahely elvesztése stb.)

      Delete
    3. Nagy hiba volt..... nagyon nagy ,lesz sirás..

      Delete
  76. eurusd h2 alapján napos-kétnapos időtávban lefelé várnám (előtte még felfelé mehet pár gyertyát, de ez nem szükségszerű)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upssz :D a hír megint előbb ott volt a charton. H2 min. célárnál.

      Delete
    2. Köszi, de ha látod, amit én látok a charton, akkor ez igencsak várható volt.

      Delete
  77. Nekem most kezdett el tetszeni az eurhuf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha töri a csatornát (zz), akkor igen kellemes long beszálló lehet, alul célárazva running flat veszély miatt, mondjuk 317. Ehhez jól esne még egy csúcs (nem feltétel).
      Ha nem töri, akkor igencsak begyorsulhat 330-ig is akár.

      Delete
    2. Ad, az idei trainingrol sajnos lemaradtam, most lattam a kiirast, de ha belefer aruld mar el mit alkalmazatal a 323.3 jezesedben, nagyon pontos volt. Fib extensiont? koszi

      Delete
    3. Pont tegnap mutattam a résztvevőknek :D. Dobozolás, fibo cluster, zz csatorna.

      Még nem tekintem biztosnak a belső szerkezet alapján a felfelé kört, majd ha lesz egy alacsonyabb tető, nekem az még kell.

      Delete
  78. ECB: "The Governing Council anticipates that, after September 2018, subject to incoming data confirming the Governing Council’s medium-term inflation outlook, the monthly pace of the net asset purchases will be reduced to €15 billion until the end of December 2018 and that net purchases will then end."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balanced but Dovish, szamomra.

      Delete
    2. Abszolút, pláne ezzel: "the Governing Council intends to maintain its policy of reinvesting the principal payments from maturing securities purchased under the APP for an extended period of time after the end of the net asset purchases, and in any case for as long as necessary to maintain favourable liquidity conditions and an ample degree of monetary accommodation."

      Delete
  79. EUR/USD szépen bezuhant. USD/HUF meg kilőtt. Hogyan tovább?

    ReplyDelete
  80. Vagy fáradt vagyok már nagyon, vagy nem értem...

    EURUSD: eur erő - ok, mivel eszközvásárlási program bezár
    USDHUF: forint gyengülés a fenti hírre (vagy dollár erő?)
    EURHUF: forint erősödés a hírre
    USDJPY: dollár gyengülés, jen erő
    GBPJPY: font gyengülés, jen erő

    Magas nekem a funda....
    Reggel gondolkodtam rajta, hogy valamelyik kereszt nem fogja hozni a várakozásom, valamit benézek, úgy tűnik mégsem...

    Vagy csak most nézek be valamit?!

    ReplyDelete
  81. eurhuf: számomra még nincs meg a bizonyosság a teljes forint erősödés elindulásában a chart alapján (h1-h4)

    usdhuf: szépen megy célárra (első 275,98) a kereszt, belső szerkezet még nem tiszta (h1-h4-d1)

    eurusd, ha megy tovább, akkor a low a célja (csúnya dZZ formációban, feltételezhetően - napos)

    ReplyDelete
  82. EURHUF: Amíg az MNB le nem térdel,addig itt nem lesz forint erősödés,lásd TRY. Ha jövő héten nem jelez az MNB szigorítást,vagy pont az ellenkezője lesz,még alá is rak a forintnak,napok alatt leszünk 330ban.

    ReplyDelete
  83. eurhuf: H4 alapján nincs meg a "right look", azaz simán belelátom, hogy visszamegyünk 323 fölé...

    ReplyDelete
  84. Most nem látom ,h az usd huf korrekciója ismét lemenne 265 irányába ,inkább a long erősebb ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet az A hullám is exp flat, kétszer is bikacsapda lehet.

      Delete
  85. usdhuf: túlléptünk a céláron és meglehetősen momentumosnak tűnik az emelkedés, naposon ez már túl erős, kiváncsi leszek, hogy legkésőbb holnap visszaverik -e.

    ReplyDelete
  86. Szerintem a 1w trendvonal felső szára ill az ellenállás előtte ,de mivel nagy a lendület valószinű átviszi .. egyszer visszarakta 2x ??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. labda... nagy lendület, akkor pattan

      Delete
    2. ezt ,h érted ?
      mire gondolsz?

      Delete
    3. ja :) mármint visszapattan...értem ,meglátjuk..

      Delete
    4. Mondjuk abban biztos vagyok ,h a Plesinger nem véletlenűl szövegelt .Valami van ... ,de majd később ugyis látjuk :)és a kedves választók is akik ezeket odatették ..

      Delete
    5. Én az MNB vezetőit, munkatársait (kivéve a felügyeleti rész) nem értékelem túlságosan nagyra szakmailag. Persze én csak egy állampolgár vagyok, soha nem voltam ilyen magas pozícióban és biztosan nem is leszek. Nekem úgy tűnik, hogy a magas fizetésért cserébe eltűnt a szakmaiság, ami egy nemzetközi pánik esetén nagyon, de nagyon sokba fog kerülni. A matolcsizmus működik, legalábbis az látszik, csak azt nem tudjuk mennyi rejtett bombát rakott már eddig is be a rendszerbe. Mikor odakerült menekültek a régi, igazi szakemberek, pedig a jegybank egy gyűjtőhely volt... Ne legyen igazam!

      Delete
    6. Nekem is az volt az első gondolat,hogy ennyire feleslegesnek látszó nyilatkozatot ennyire az EKB elé időzíteni erős üzenet. Aztán hogy Nagy Marcival egy hogy lesz leboxolva,az nagy kérdés. :)

      Delete
  87. Kell 1-2 nap mig megnyugodnak a kedelyek. Tul van minden huzva, remek beszallok vannak. Persze nem napon belul.😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. Így van, kell idő, erős hír volt, de amíg a szerkezet nem készül el, addig csak egy rántás a charton, ha nem áll mellette a szerkezet. Lásd tegnap este FOMC, utáni rángatózás.

      EURUSD: valami kész állapot közelében volt nagyon, ezért írtam a h2 esést
      USDHUF: kellett neki a felfelé
      EURHUF: még esélyes, hogy nincs kész, hír ide vagy oda, célár elérése (persze, mert az meg egy támasz/ellenállás mindig)

      Delete
    2. ismet megjottunk :)eur huf323,3

      Delete
  88. Hosszabb távon szerintem EUR/USD irány egyértelműen le. 1,15 vagy akár 1,12.

    Hol lehet a jó beszálló vajon?

    ReplyDelete
  89. MNB: elkezdi tolni a lakosságot a fix kamatozás felé (legalább majd elmondhatják, hogy ők időben léptek), a kérdés, hogy a devizahitelesek, akik átültek nem fix kamatozásba (nem annak hívott, hanem nem fix, mondjuk min. 10 évente változó) azokkal mi lesz...

    ReplyDelete
  90. Ha holnap átvisszük a multkori tetőt szerintem megyünk tovább :) usd huf ,lehet ,h a korrekció ennyi volt

    ReplyDelete
  91. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete