Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 5 June 2018

Bitcoin

Továbbra is azt gondolom, hogy az exponenciális emelkedés után egy impulse hullám jött le délre, melynek a korrekciója zajlik jelenleg. Amennyiben nem totális szakadás következik be, akkor jó esélye van annak, hogy a korrekció c hulláma a jelölt zónába vigye az árfolyamot, ebben a mozgásban az is benne van, hogy esetleg egy új lokális aljat üt közben a piac. A korrekció ideális zónája 11.770 feletti árfolyamon lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi szintekről képes lesz odáig felkapaszkodni. Egy running flat kialakulása jelen esetben reális eshetőség.

BTC/USD heti chart:

19 comments:

  1. Köszi a frissítést. Véleményed szerint hol lehet a korrekciós zóna alja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a Bitcoinra és a hetes tf-re gondolsz, akkor a lefelé kör alja, akár a teljes összeomlás is lehet. Ha impulse jött lefelé, márpedig nagyon annak tűnik, akkor egy trendmozgató alakzat a min. elvárás, ami akár lehet egy c hullám, de lehet egy 3. hullám is és teljesen értéktelenné válik a Bitcoin.

      Amit a Bitcoinnál láttunk, látunk, az nagyon hasonló a XVII. századi tulipánmániára ( chart link - a cikkben lefelé gördítve előtűnik a chart is), de nagyon hasonlít az árupiaci termékeknél látható 5. (parabolikus) megnyúlásra, ami után az összeomlás következik. Máshol ezt buboréknak hívják. Akkor szokott bekövetkezni, amikor a termékről megjelennek a cikkek, hogy korlátozottan elérhető, hamarosan elérhetetlenné válik, elfogy stb. (lásd. 2017 dec.) Ez egyfajta mentális vételi klimax, de nem az ami az usdhuf chartján volt.A Bitcoin mögött (nem a technológia) tulajdonképpen nincs semmi. Tudom igaz ez az érvelések szerint az forex-re is, de azok mögött erős, vagy annak hit (pl USA), vagy éppen nagyon gyenge gazdaságok állnak (pl.: most Törökország). Inkább csak a "legenda része, ami a piramisjátékokat is mozgatja, szerintem a kriptók egy része is az (lásd Onecoin). Addig van értéke, amíg valaki azt hiszi értékes, nos a hit kezd megszűnni, szerintem.

      Delete
  2. Április 4., bemásolom:

    "A tapasztalt Elliottos szem azonnal észreveszi a charton, hogy 5 hullám jött lefelé a tetőről. Mit jelent ez? Azt, hogy egy nagyobb korrekció, vagy trendfordulat következik, a lefelé tartó ötös szerkezetű hullámot ilyen esetben - egy korrekció után - mindig követi egy trendmozgató alakzat, melynek mérete min. közel akkora, mint az első ötös szerkezetű alakzat (értékben, vagy arányaiban, 20.000 vs 6.000). Ez azt jelenti, hogy min. arányaiban (1/3) bekövetkező esés jöhet (2-3000?) vagy a kriptodeviza elveszti az értékének a legnagyobb részét (kvázi nulla). "

    ReplyDelete
  3. A felfelé korrekció aljára gondoltam elsősorban, keresek egy tűrhető kiszállót. Illetve ha esetleg mégsem lenne korrekció felfelé, hova tegyem a stoppot, ezen gondolkodom...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem volt világos.

      F161 alá nem igen kellene menni. Ezt pedig a korábbi low és az emelkedésre vetítsd rá. Ha alá megy és zár, akkor már a következő lefelé körben vagyunk 90% feletti eséllyel.(ahogy nézem ez nem túl szép szám...).

      Ha korrekció c hullám megy fel, akkor annak majd 5 hullámból kell állnia.

      Delete
  4. "korábbi low és az emelkedésre" - itt melyik hullám emelkedésére gondolsz? Bocs az "amatőr" kérdésekért, de inkább rákérdezek, csak hogy biztos legyen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. április 6400 körül - május eleje 10K körül, kb 4200, ezért mondtam, hogy nem túl szép....

      Delete
    2. hja, valóban nem :/

      köszi a segítséget

      Delete
  5. USDJPY: kinéz egy nagyobb száguldás, napos, hetes, havi tf-n. Szerintem napos korrekcióban megy, A hullám környékén. HA kész a napos korrekció, akkor jöhet egy hetes impulzus, ami nagyobb tf-n egy B hullám c alhulláma lehet 123 feletti célárral...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez egy jónak kinéző setup...

      Delete
    2. Ennek mi a triggerje vajon?

      Delete
    3. Én nem látom a setupot, majd ha lesz, akkor tudom megmondani a triggert

      Delete
  6. USDHUF: tudom hír volt, de a mozgás alapján h1-en, nekem 1212-nek tűnik, ha az akkor nagy száguldás lesz lefelé

    ReplyDelete
  7. usdhuf: ha 1212 szituáció, akkor ma hatalmasat kell szakadnia, ha nem akkor csak egy korrekciós hullám és a héten megyünk (elindulunk) vissza a csúcs környékére, jó eséllyel

    ReplyDelete
  8. EURHUF-ot figyelem,de ott mintha elakadt volna a lendület. Lehet,hogy még a sávtető visszateszt sem lesz meg,hanem innen pattan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 hullámot kell figyelni, szerintem ez még csak az első (lehetséges ZZ, majd új high, vagy újra a csúcs, majd a sávtető, szvsz)

      Delete
  9. EUR/USD korrekciót ki meddig várja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1,196 környéke elérhető a korrekcióban, szerintem (feltéve ha a gyors verziót választja)

      Delete