Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. június 5., kedd

Bitcoin

Továbbra is azt gondolom, hogy az exponenciális emelkedés után egy impulse hullám jött le délre, melynek a korrekciója zajlik jelenleg. Amennyiben nem totális szakadás következik be, akkor jó esélye van annak, hogy a korrekció c hulláma a jelölt zónába vigye az árfolyamot, ebben a mozgásban az is benne van, hogy esetleg egy új lokális aljat üt közben a piac. A korrekció ideális zónája 11.770 feletti árfolyamon lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi szintekről képes lesz odáig felkapaszkodni. Egy running flat kialakulása jelen esetben reális eshetőség.

BTC/USD heti chart:

19 megjegyzés:

 1. Köszi a frissítést. Véleményed szerint hol lehet a korrekciós zóna alja?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha a Bitcoinra és a hetes tf-re gondolsz, akkor a lefelé kör alja, akár a teljes összeomlás is lehet. Ha impulse jött lefelé, márpedig nagyon annak tűnik, akkor egy trendmozgató alakzat a min. elvárás, ami akár lehet egy c hullám, de lehet egy 3. hullám is és teljesen értéktelenné válik a Bitcoin.

   Amit a Bitcoinnál láttunk, látunk, az nagyon hasonló a XVII. századi tulipánmániára ( chart link - a cikkben lefelé gördítve előtűnik a chart is), de nagyon hasonlít az árupiaci termékeknél látható 5. (parabolikus) megnyúlásra, ami után az összeomlás következik. Máshol ezt buboréknak hívják. Akkor szokott bekövetkezni, amikor a termékről megjelennek a cikkek, hogy korlátozottan elérhető, hamarosan elérhetetlenné válik, elfogy stb. (lásd. 2017 dec.) Ez egyfajta mentális vételi klimax, de nem az ami az usdhuf chartján volt.A Bitcoin mögött (nem a technológia) tulajdonképpen nincs semmi. Tudom igaz ez az érvelések szerint az forex-re is, de azok mögött erős, vagy annak hit (pl USA), vagy éppen nagyon gyenge gazdaságok állnak (pl.: most Törökország). Inkább csak a "legenda része, ami a piramisjátékokat is mozgatja, szerintem a kriptók egy része is az (lásd Onecoin). Addig van értéke, amíg valaki azt hiszi értékes, nos a hit kezd megszűnni, szerintem.

   Törlés
 2. Április 4., bemásolom:

  "A tapasztalt Elliottos szem azonnal észreveszi a charton, hogy 5 hullám jött lefelé a tetőről. Mit jelent ez? Azt, hogy egy nagyobb korrekció, vagy trendfordulat következik, a lefelé tartó ötös szerkezetű hullámot ilyen esetben - egy korrekció után - mindig követi egy trendmozgató alakzat, melynek mérete min. közel akkora, mint az első ötös szerkezetű alakzat (értékben, vagy arányaiban, 20.000 vs 6.000). Ez azt jelenti, hogy min. arányaiban (1/3) bekövetkező esés jöhet (2-3000?) vagy a kriptodeviza elveszti az értékének a legnagyobb részét (kvázi nulla). "

  VálaszTörlés
 3. A felfelé korrekció aljára gondoltam elsősorban, keresek egy tűrhető kiszállót. Illetve ha esetleg mégsem lenne korrekció felfelé, hova tegyem a stoppot, ezen gondolkodom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt világos.

   F161 alá nem igen kellene menni. Ezt pedig a korábbi low és az emelkedésre vetítsd rá. Ha alá megy és zár, akkor már a következő lefelé körben vagyunk 90% feletti eséllyel.(ahogy nézem ez nem túl szép szám...).

   Ha korrekció c hullám megy fel, akkor annak majd 5 hullámból kell állnia.

   Törlés
 4. "korábbi low és az emelkedésre" - itt melyik hullám emelkedésére gondolsz? Bocs az "amatőr" kérdésekért, de inkább rákérdezek, csak hogy biztos legyen...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. április 6400 körül - május eleje 10K körül, kb 4200, ezért mondtam, hogy nem túl szép....

   Törlés
  2. hja, valóban nem :/

   köszi a segítséget

   Törlés
 5. USDJPY: kinéz egy nagyobb száguldás, napos, hetes, havi tf-n. Szerintem napos korrekcióban megy, A hullám környékén. HA kész a napos korrekció, akkor jöhet egy hetes impulzus, ami nagyobb tf-n egy B hullám c alhulláma lehet 123 feletti célárral...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez egy jónak kinéző setup...

   Törlés
  2. Ennek mi a triggerje vajon?

   Törlés
  3. Én nem látom a setupot, majd ha lesz, akkor tudom megmondani a triggert

   Törlés
 6. USDHUF: tudom hír volt, de a mozgás alapján h1-en, nekem 1212-nek tűnik, ha az akkor nagy száguldás lesz lefelé

  VálaszTörlés
 7. usdhuf: ha 1212 szituáció, akkor ma hatalmasat kell szakadnia, ha nem akkor csak egy korrekciós hullám és a héten megyünk (elindulunk) vissza a csúcs környékére, jó eséllyel

  VálaszTörlés
 8. EURHUF-ot figyelem,de ott mintha elakadt volna a lendület. Lehet,hogy még a sávtető visszateszt sem lesz meg,hanem innen pattan?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 3 hullámot kell figyelni, szerintem ez még csak az első (lehetséges ZZ, majd új high, vagy újra a csúcs, majd a sávtető, szvsz)

   Törlés
 9. EUR/USD korrekciót ki meddig várja?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 1,196 környéke elérhető a korrekcióban, szerintem (feltéve ha a gyors verziót választja)

   Törlés