Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 22 August 2017

USD/HUF - napos

Kész lehet az impulse utáni korrekció, mely napos tf-n egy szép abc szerkezetnek tűnik, ugyanakkor kisebb tf-n boncolgatva a mozgást inkább egy összetett korrekciónak tűnik (incl. éjszakai mozgást is figyelembe véve). A minimum célár a zöld zóna,  ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy már a mostani felfelé menetben magasabbra megy a korrekció (erre azonban most a kisebb esélyt adom), 263 környékét a héten elérheti a kereszt. A teljes korrekció majdani végére a rendelkezésre álló adatok szerint 267-271 közötti zóna lenne a tippem, de előtte még egy új low (kisebb, nem az esés vége) reális esély lehet (exp. flat hullámban gondolkozom).

USD/HUF napos chart:


33 comments:

  1. Tehát ,ha jól értem 263 vagy megyünk tovább 267-271 ,utána le új alj ,,de még mindig nem a trend vége 250 környéke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, jól érted.

      Úgy érzem, hogy le akarod kereskedni a felfelé kört (visszanyerni egy korábbi nagy vesztőt), miközben nem vagy tisztában a veszélyekkel és azzal, hogy ez "csak" egy elképzelés, egy predikció. Mi az a PA, ami veszélyre figyelmeztet, mi az amikor el kell gondolkoznod, mert a piac nem igazolja vissza az elképzelést, mi az amikor gondolkodás nélkül zárni kell a pozíciót. Hol lehetnek figyelmeztető jelek, mi az a lefelé kör, amitől nem kell megijedni és zárni a pozíciót. Hol kell keresni a belépőt, ami megfelelő RR-t eredményezhet. Szóval még nincs kialakult kereskedési rendszered, ez pedig veszélyt jelent. (ha tévedek akkor elnézést!, de ez egy kontratrend trade lehet csak, erős esés után vagyunk, feltételezhető sávozásban, korrekcióban).

      Plusz: Ma hír is lesz!

      http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/ma_dontheti_el_a_forint_sorsat_a_jegybank.4.259997.html

      Delete
    2. Továbbá augusztus utolsó két hete általában nem a likviditásról szól.

      Csak kis tf-n érdemes belépni, szvsz!

      Delete
    3. Szerencsére nagy vesztő nem volt ,m 270 alatt próbálkoztam néhányszor long pozikkal ,de miután erős letörés történt mar nem :) Utána shortoltam 256 ig ,ott volt orderem kitéve a trendvonal főlé ! Igen jól látod szeretném lekereskedni ,de tisztában vagyok vele ,h ez még mindig 1 erősödő trend ,az igazi belépés (ha lesz ) talán a 250 körüli nagyon erős támasz környékén lesz ,de ebben nem vagyok biztos (usd erő kérdéses számomra )Nyilván valahol szeretném a trendet meglovagolni majd ,d akkor ha trendváltás lesz !Egyelőre a mozgok és minden más lefelé mutat !!

      Delete
    4. de 262 bármikor meglehet :)

      Delete
    5. OO a lényeget elfelejtettem a RÉS elméletem még mindig él! Mind az eur dolcsi mind a dolcsi forint be fogja tölteni :)

      Delete
    6. Rés: 3/3/3 hullám - értelmetlen ellene kereskedni

      Delete
    7. Jelenleg teljesen ,de a zöld verzióban átrántjuk :) ha lesz egyszer zöld verzió !

      Delete
    8. Ha meg nem, akkor ugrott a ker. szla., jön a margin call....

      Delete
    9. Én bizakodom,h ahogy eddig ,úgy most is jo lesz az elemzés amit olvasok itt a blogon :) De megvenni csak 250 környékén fogom nyilván stoppal ,és remélem a margin call nem lesz veszélyben :) nem is tud ,mivel bankolok :)

      Delete
    10. Igen, ha lejön egy nagyobb hullám, akkor egész jó belépő lehet, függetlenül attól, hogy nagyobb tf-n mi lesz az.

      Delete
  2. Ezek szerint a régebbi elképzelés amely szerint 300 fölé megyünk már nem él?

    ReplyDelete
  3. Vagy nagyon lassú a piac, vagy nagyon rossz úton járok a mozgás beazonosítását illetően. A tegnapi gyertyatetőt ki kellene vennie a piacnak ahhoz, hogy egy long szignál triggerelődjön és a várt zónához elérkezhessen a piac, de a PA egyelőre nem akarja igazolni az elképzelést. Augusztus utolsó két hete van, csak ez lehet a mentség erre a mozgásra, egyéb esetben elkezdeném vizsgálni az alternatív verziókat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annyi nincs a forintban ,h a középső boolingert átvigye :) az irány le !!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. szvsz a 4h ék formáció alakult ki :) amiből felfelé szokott kitörni ,lehet mégis meglesz a trendvonal 262 körül :) holnap

      Delete
    3. Bolinger közepének átvitele nem a negyedik hullám célja, feltéve, hogy jó tf-n vagy.

      Delete
  4. Szerintem péntekig nem sok minden fog történni. Én eurusd-t 1.19 és 1.195 közé várom, onnan le 1.16 alá kicsivel- ez dx f-ben kb.96 környéke lenne. Itt vége is lehet a korrekciónak és az 5.hullámban mehetne is újabb csúcsra az eurusd, hogy ez usdhuf-ban pontosan hol állna meg, azt most meg nem mondom.

    ReplyDelete
  5. Az eur huf már lassan fáj a jegybanknak ,megtörtént a verbális intervenció az ELSŐ!!

    ReplyDelete
  6. Jól bekavart ma az MNB ,254,50- 255 körül készültem vásárolni :(

    ReplyDelete
  7. Nem vagyok benne biztos. Egy nagyobb pakkot szerettem volna venni felét 254.5-255 , másik felét ha véletlen lenéz 252 környékére , de most gőzöm sincs hol lenne jó belépő. Kérdés mikor lesz annyi, 265-270 (ami már szerintem nagyon érik) előtt vagy után .Ha utána ,akkor már nem biztos hogy be mernék lépni ,ősszel nagyon tartok az uniónak a visszautasíthatatlan ajánlatától , nehogy egy brutális forinterősödést hozzon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegnap előtt volt egy jó setup, de tegnap nem triggerelte be, ma megint csinált naposon egy jó setupot, ha holnap sem triggereli be, akkor a longot gondolatot dobni kell (nem short!), mert már túlzott ragaszkodást jelentene, amit szeretnék elkerülni, mert nem jó az elképzelés, ha nem igazolja vissza a piac. F78 fordulatnál jó fibo (ZZ - b), meglátjuk. Felfelé még mindig nagyobb esélyt adok, de nem fogok ragaszkodni hozzá a végletekig.

      Delete
    2. Úgy gondolom holnap eldől az irány ,hogy Eur/Usd 1,15-1,16 ,vagy 1.20 -1.2050 , kérdés még hogy milyen Eur /Huf fog hozzá párosulni 300 vagy 307.

      Delete
  8. 2018 választás előtt uh :) Soros és Brüsszel az ügyeletes rohadék.... Matolcsy : 3 sebességes Európára kell készülnünk... Eddig nem úgy néz ki ,h bevezetnénk ,de nyilván bármi lehet !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A Fidesz megnyeri a következő választást, az ellenzék töketlen, a Fideszes tömeg együtt van, a tábor stabil, a Fidesz mögött rengeteg pénz áll (és mindent megtesznek, hogy ne veszítsenek, mert elég komoly fenyegetettség lehet, ha nem évülnek el a cselekedetek). De jobb is így, mert amit főztek az ő nyakukba fog borulni, ha a piaci optimizmus megváltozik. Amit csinálnak az nekem inkább Göbbels-i propagandának tűnik és a gyűlöletkeltésről azt gondolom, hogy nem visz előre. Az együttműködés mindig előnyösebb, mint a közös ellenségkép megteremtése, szerintem legalábbis.

      Bár tudom, hogy májusig sok idő van, de a piaci megközelítés oldaláról (politikai kockázat tekintetében) én így tekintek a magyar piacra.

      Ha Brüsszel megáll, akkor a GDP negatív lesz...

      Delete
    2. Ezek megmagyaráznák azt is ,miért kell bevezetni az eurót....a birka meg béget hozzá :)

      Delete
    3. De akkor a RÉSEM soha nem töltődik be :)Mondjuk lehet ,h igy sem :) :)

      Delete
    4. Jaj, a RÉS, felejtsd már el :D, ilyen mély szinteken az lényegtelen :D

      Delete
    5. :)
      nem adom fel :) 1x betölti :9 lehet ,h a következő válságkkor ,de meglesz :) addig sok pozit veszek még fel szerintem :)

      Delete
  9. Ma jelent meg Zsidaynak egy cikke :) Érdemes elolvasni !!A vég kezdete !!Van benne valami :) Most a magyar piacon is mar mindenki részvényt vesz ,10 feletti OTP nagy buli lesz 5 körül :( sok sirás lesz :( Eddig 1 szerencséje volt a kormánynak :a világ jegybankja monetáris politikája megengedő volt ,de ez nem lesz mindig igy .A gazdaságok túlfütöttek ,kamatokat kell emelni ,elmarad a Uniós pénz (ha nem lesz eurónk ) stb lehetne sorolni reggelig....Politikailag nem kérdés ,h Fidesz nyer ,de lehet ,h egyben veszit is !A gazdaság 1 rakás szar ,az emberek szegények ,infláció van ,de nem ismerik el stb .... Hát ez a magyar csoda !!!

    ReplyDelete
  10. na, tegnapi csúcs kivéve :D, alakulhat

    ReplyDelete
  11. Eddig bírtam , vettem egy keveset. Max rá veszek ha tovább esik

    ReplyDelete