Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 25 August 2017

EUR/USD - elsődleges számozás

Devizák Elliott-i értelemben vett elemzése mindig nehézségekbe ütközik, melynek okairól korábban már többször folytattunk diskurzust itt a blogon. Az elsődleges számozásom napos timeframen a következő:

EUR/USD napos chart:


Tudom alacsonyabb tf-n több kérdés is felmerülhet a belső szerkezettel kapcsolatban, ugyanakkor mindent összevetve ezt tartom a legvalószínűbb verziónak. Véleményem szerint a legnagyobb esélye a következő napokban egy nagyobb korrekció lefutásának van, melynek elsődleges, általában ideális zónáját a charton jelöltem. Természetesen a korrekció végének kijelölése mindig nagy kockázatot hordoz, de 60-70%-os eséllyel ez a legkedvezőbb zóna jelen piaci körülmények között. Itt ideális long jeleket keresni, a további emelkedésbe való bekapcsolódás érdekében.

48 comments:

  1. Én is erre számítok ,milyen árnál bukik ez az elképzelés ,ha 1,1850 felé emelkedik ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez egy valószínű negyedik hullám szint, megállhat előtte, vagy alacsonyabb is lehet. Ráadásul menet közben (4. hullám) kimehet új csúcsra is, sőt valószínű, hogy meg is fogja tenni.

      Hol bukhat? 1,237 feletti napos föleé, vagy 1,84 alá zárásnál. Szóval ez most nem a releváns kérdés. Deviza esetében a negyedik hullám elég széles spektrumon mozoghat, főleg mert egy "flat" korrekcióra számítok. Nem az árszínt, hanem a mozgás jellege, szerkezete a jobb támpont, abban több információ van, lesz, mint egy bizonyos szint törése.

      Delete
  2. Akkor nem biztos hogy jó ötletvolt 1,1820-nál shortot nyitni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. szerintem még ma elérheti újra azt a szintet

      Delete
    2. mozgásából ítélve vmi hír volt

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. http://www.portfolio.hu/gazdasag/yellen_maris_csalodast_okozott_beszakadt_a_dollar.260451.html

      Delete
    5. Igen, közben ránéztem. Nem kereskedem, de ez olyan mozgás, ami hírt feltételez...
      Illeszkedhet a struktúrába.

      Delete
  3. Most már biztos hogy nem :(

    ReplyDelete
  4. Most már csak ezt nem tudom,hogy lezárjam ,vagy várjak ,nem igazán erre számítottam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van véleményem, de nem akarlak befolyásolni. Ez a te kereskedési rendszered, biztos van belépő és kiszálló jelzésed is, feltételezem, hogy nem kis tf-n léptél pozícióba.

      Delete
    2. Úgy voltam vele ha 1.1850 fölé megy eldobom ,de nem tettem ,most meg egyenlőre nézek ki a fejemből . most már mehet 1.1910-1.1920, ha viszi akkor 1.20-1.2050 ,legalább is így gondolom. De ha van véeményed meghallgatom kíváncsi vagyok rá ,hisz ezért olvasom a blogot.

      Delete
    3. Persze, hogy kíváncsiak vagyunk a véleményedre Ad. Részemről még mindig az 1.19 és 1.195 közti zóna a következő eurusd short beszálló... remélem nem bánom meg... a terv egyelőre változatlan:


      Zoltán Révay2017. augusztus 23. 13:25
      Szerintem péntekig nem sok minden fog történni. Én eurusd-t 1.19 és 1.195 közé várom, onnan le 1.16 alá kicsivel- ez dx f-ben kb.96 környéke lenne. Itt vége is lehet a korrekciónak és az 5.hullámban mehetne is újabb csúcsra az eurusd, hogy ez usdhuf-ban pontosan hol állna meg, azt most meg nem mondom.

      VálaszTörlés

      Delete
    4. Mert gyengulni akar 😊😊ennyi

      Delete
    5. A usd huf folytatja jól megszokott útját :)persze lefelé !!

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Véleményem szerint még mindig korrekcióban vagyunk... egyébként ezt írta Ad is: "
    Ad:)2017. augusztus 25. 15:15
    Ez egy valószínű negyedik hullám szint, megállhat előtte, vagy alacsonyabb is lehet. Ráadásul menet közben (4. hullám) kimehet új csúcsra is, sőt valószínű, hogy meg is fogja tenni."

    ReplyDelete
  7. Ezt most megtette. Bízom benne, hogy ennyi is volt és megyünk le végre 1,16 alá

    ReplyDelete
  8. Az én véleményem :Első a fundamentum :) Trumpl csak igér a vastrón megszerzésére mindent megigért ,ha lesz Koreai háború (szerintem lesz ,m Trumpl történelmet akar irni :( az olaj emelkedik a dollár gyengül!Amerikában a fogyasztást ismét hitelekből fedezik ,ha kamatot emelnek tovább ,a hitelek bedőlhetnek !Eu helyzet más!Nem hitelezett a jólét ,egy estleges kamatemelés nem dönt be semmit ,nincs negativan a fogyasztásra nézve !Ezzel arra akarok rávilágitani ,h Amcsiban lassul a kamatemelés ,még Európában gyorsulhat !!A befektetői kedv az euró felé billEn! HOSSZÚTÁVON AZT GONDOLOM ,H UGYANOLYAN GYORSAN TORNÁZHATJA MAGÁT VISSZA EUR DOLCSI 1,35 -IG ,MINT AMILYEN GYORSAN LEESETT !!Most a 2010 minimumnál vagyunk ,innen rövid shortokat érdemes lehet nyitni ,viszont ha ezt a zónát átviszi ,gyors emelkedés jöhet ,tehát long !!Hát ennyi a kis elemzésem hullámok nélkül !

    ReplyDelete
  9. De a lehetőség 1,1940 -ről 1.1540 megvan :)

    ReplyDelete
  10. Hát én ezt most benéztem.Zártam végül de nem időben . Hamarabb el kellett volna engedni. Nem is lett jókor nyitva a pozi . Túlságosan el akartam hinni ,hogy végre erősödni fog a dodó. Én ezek után azért csodálkoznék ha nem nézne fel 1,20 -1.21 közé.

    ReplyDelete
  11. 4/b megy felfelé- nagyon szépen követhető es előre jelezhető volt, még percesen is

    ReplyDelete
  12. Ja ...:) mintha úgy látnám ,h 1,15 irányába mutatna a bejedzés :)

    ReplyDelete
  13. Lehet nem érted még Elliott elméletét?

    Napos tf vs M5?

    http://buxelliott.blogspot.hu/2017/08/eurusd-elsodleges-szamozas.html?showComment=1503666935090&m=1#c8848058557600048492

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annyira tiszta és követhető mozgás volt M1-M5-n, h élőben mutattam merre fog menni a piac. :)

      Delete
    2. Devizában nem működik :) Lehetőség...hegyek ,de beigazolodni alig ,verzió számtalan ... szerinetm devizában nagyokat téved !!!Nagyon sok elemzői példát láttam erre !Valóban nem ismerem annyiran ,viszont azt láttam ,h soxor félrement ,oo volt ,h nem ,de vak tyúk is talál szemet :)

      Delete
  14. Hát a 4 hullám éppen levágja :) Úgy nézem :)

    ReplyDelete
  15. Na,254 mint min elvaras kipipalva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nincs megállás!!! Erősödő trend ,a mozgó irózatosan messze egymástól ,pici korrekció lehet ,m az eur dolcsi kicsit visszajöhet 1,1940 ről ,de ha átviszi a forint sokkal lejjebb kerül !!Ezt mondom régóta és igy is lesz ,hullámok nélkül :)Eu dollár hosszútávon 1,35 lesz !!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. :D legyen, ismerős a benned lévő frusztráltság, csak figyeld a chartot, hullámok nélkül ;)

      Delete
  16. Tévedsz :) Bennem nincs frusztráltság ,de a dollár forintnál is alapból egyszeri belelövés történt ,de azóta csak mellélövések vannak :( Az euro dolcsi a legnehezebb devizapár tudom és nem okoskodni akarok ,de nem nagyon lehet eltalálni !Az árfolyamtv ugyanezt használja és csak mellétrafál :) bár ők még azt is úgy adják elő ,h beletaláltak :)

    ReplyDelete
  17. Semmi korrekció nem lesz meglátod átviszi az 1.1940 és nagyon gyorsan fent lesz 1.35 árfolyamnál!!!!!! És tudod miért ?? Mert gyengülni akar :) ennyi !!Millio magyarázat elemzés lehet rá ,de semmit nem érnek ugyanugy mint a paritás szövegek és elemzések !!!!Semmit !TRENDET KELL NÉZNI ÉS TRENDBE ÁLLNI !!

    ReplyDelete
  18. Ja és a magyarázat az rá ,mondhat bárki bármit ,Dragi,Yellen ....tökmindegy ki a nagyfőnökök északnak veszik az irányt....Ennyi a magyarázat !

    ReplyDelete
  19. A megszólalásaid nem ezt mutatják számomra!
    De azt hiszem mindegy is, minden kereskedőnek meg kell küzdenie saját magával, a saját pszichéjével. Követőként, az elemző, előrejelző rendszerek ismerete nélkül, konzisztens kereskedési rendszer nélkül, érzelemorientáltan nem lehet sikeresen kereskedni.

    Lesz korrekció, volt is, szerintem.

    Ha azt gondolod nem áll meg, korrekció nélkül megy 1,35-ig, akkor nosza, long és csak hátra kell dőlni. Én nem teszem, mert nekem más a véleményem a piacról, más a várakozásom. Tévedek? Lehet. Nem egy trade dönt, hanem a tradek összessége.

    ReplyDelete
  20. 1,40 és 1,04 között hol is volt a korrekció ?? Légyszi ird ide :) Köszönöm :) Felfelé ugyanaz lehet ,erröl irtam !

    ReplyDelete
    Replies
    1. W1 korrekciók 1,4 és 1,04 között:

      2014.06.01-6.29 (w1 gyertya)
      2014.10.05-2014.10.12
      2015.01.25-2015.02.15

      Kisebb, vszinű alacsonyabb trendszintű, de W1-n is kivehető:

      2014.07.27-08.10
      2014.09.07
      2014.11.30-2014.12.14

      D1 korrekciók 1,14 és 1,04 között:

      2015.02.27
      2015.03.01
      2015.03.02
      2015.03.03

      2015.03.08
      2015.03.09

      Brutál sok az érzelem benned, legalábbis megnyilvánulásod és a stílus alapján ezt gondolom, szerintem ilyenkor nem lehet kereskedni, csak rossz döntést hoz ilyenkor az ember.

      Delete
    2. ezek nem korrekciok voltak ,illetve nem számottevő !Én konkrétan a adollár forint korrekcióban sem hiszek!Kereskedelmi szisztémákkal sokra nem mész a funda-tecnikai elemzés jobban :) TrenDkereskedés az ige!!Mindenki másban..... még véletlenül sem személyeskedem ,ha úgy látszik elnézést !!

      Delete
  21. Ezek korrekciók voltak, 2 és 4 hullámok, különböző trendszinteken.

    Sajnálom, a piacon nincs szent grál, még ha ezt sokan be is akarják bizonyítani és évek (évtizedek) óta keresik.

    Sajnos messze vagy még meglátásom szerint a sikeres kereskedéstől (nem személyeskedés), javaslom, hogy csak nagyon kicsi kockázatot vállalj.

    Trendkereskedés! Igen, szinte mindenki azt javasolja, csak ez egy lufi, így. Mi a trend, mikor kell belépni, hány tf-t nézel egyszerre? Mi az MM módszertana, mi a várható RR? Mennyi érzelem van benne, hogy lehet kizárni ? stb. stb.

    Kereskedési rendszer az, aminél, ha megkérdezem, hogy 100 lövésből hány R-re számítasz, mekkora a szórása a várható eredménynek, mekkora a találati arányod, hová teszed a stopot, hogy menedzseled a kockázatot, mikor és hová húzod a stopot, mi a zárási jel.... Akkor azonnal egzakt választ tudsz adni.

    ReplyDelete
  22. köszönöm :) kiváncsian várom a korrekciót :)

    ReplyDelete
  23. Hát srácok.. túl sok érzelem, annál kevesebb értelem. A Jackson Hole-i konferenciával senki nem foglalkozik pl és nem tudjátok mi a hír.. 1,35-ös EURUSD-t vetítetek előre és közben nem foglalkoztok a spanyol, portugál, olasz problémával.. azzal, h mik a jegybanki politikák, de egy szó nem esik a kis és az annál sokkal fontosabb nagybefektetői pozicionáltsággal.. vagy az elhúzódó BREXIT-ről, de említhetém a koreai háborút és a következményeit.. Vagy pl a piac extrém kockázatvállalását, hogy egy AAA amcsi 10 éves államkötvény ugyanolyan hozammal forog, mint az EURO junk bondok.. Én nem hiszem, hogy ez a jó út ami itt megy.. keresni a másikban a hibát és kárörvendeni jó magyar szokás szerint.. inkább segítsd a meglátásaiddal, kérdezz, hogy mindenki profitáljon belőle.. szerintem nincs egy szent grál.. figyelni kell a fundát, a technikai tényezőket és előre gondolkodni, mindemellett a kockázatot és a profitot is menedzselni. Szép napot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem vetítettem előre 1,35-t.
      Funda nem érdekel, nem foglalkozom vele, nem része a kereskedési rendszeremnek, nem hiszek benne.
      Ha kérdés van válaszolok, szívesen, Elliott-ról, erről szól az oldal, a blog.

      Delete
  24. Ad:) akkor tehát függetlenül attól, hogy akár 1.20 felé megy az eur/usd, ezek után vársz egy korrekciót 1.135-1.155 környékére ahonnan felmegyünk új csúcsra és befejeződik az euro erősödése és újra eljöhet hosszútávon a dollár ideje akár paritás körüli árfolyam szinttel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az elsődleges elképzelésem, hogy most egy vmilyen szintű 4. hullám megy, flat korrekció képében. Exp. flat, ami új csúcsra is kimehet. A korrekció befejezését követően újabb csúcsra megy, azzal lesz kész egy impulzus felfelé, amit egy C/5-nek gondolok. B verzióban még nem jött el a 4. ideje, ez egy alacsonyabb szintű iv. hullám. Ebben az esetben a mostani korrekció után (ami nem éri el a jelölt zónát), új highra megy, azzal lesz meg a 3/5 utána indul a korrekció, jó eséllyel a jelölt zónáig.

      Számolgattam, többet majd a korrekció után, de olyan 1,20 körül lehet a vége.

      Delete
    2. Köszönöm megtisztelő válaszod !

      Delete