Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 17 August 2017

USD/HUF - M15

Órás timeframe alá menni elliott-i számozásban nem érdemes, főleg nem deviza kereszt esetében. A ma esti órára készülve ugyanakkor egy példa kedvéért beszámoztam a chartot, régen nem tettem ilyet, mivel elég sok időbe kerül.  Azt gondolom, hogy másoknak önmagában is hasznos  lehet ezért közkincsé teszem az elsődleges verziómat a kereszt mozgására vonatkozóan (az 5 és A szakasz egy éjszakai komplex korrekció, ami annyira hardcore, hogy szerintem sokakat csak összezavarna, ezért nem osztom meg nyilvánosan - de tudom a szemfüles kötekedőknek az első kérdése erre irányulna). A számozás egy magasabb tf feltételezett mozgása alapján készült, amennyiben az a feltételezés nem helyes, a kisebb tf-n levont következtetés biztosan hibás lesz, a feltételezés, hogy a 0 pontként jelzett helyen egy befejezett korrekció van.

USD/HUF m15 chart:


28 comments:

  1. Szia.
    Tudom,hogy ez egy szakmai blog, de ha közérthetőbben is leírnád, akkor szerintem többen értenék és olvasnák a blogot.Csak egy észrevétel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem tudom én értelek-e félre, de ha jól értem azt kéred Ad-tól, hogy tegye félre azt a modellt, ami alapján elemez, csak azért, hogy az is értse, hogy miről van szó, aki nem hajlandó annyi tudást sem összeszedni, hogy megértsen egy chartot? Ha így van, akkor szerintem rossz úton jársz és a tőzsde nem neked való. Számomra ez olyan, hogy olvasni akarsz, szeretnéd tudni miről szól egy könyv, de a betűket nem vagy hajlandó megtanulni.

      Pítör

      Delete
    2. Kedves Ismeretlen!

      A fenti chart azoknak szól, akik el akarnak, vagy akartak korábban mélyülni az elméletben, annak használatában. Aki csak véleményt szeretne leszűrni a blogon, annak valóban ez az ábra - tudás nélkül - semmit nem mond.

      Nekik ezek a bejegyzések szólnak:

      http://buxelliott.blogspot.hu/2017/08/usdhuf.html

      https://4.bp.blogspot.com/-1nSNC_3Wqx0/WWW49ZIh-QI/AAAAAAAAPWY/Dt0bfYcQRBsHJlX1BbxNbbZuRFsa70RYwCLcBGAs/s1600/usdhuf%2Bhavi%2B07%2B12.PNG

      http://buxelliott.blogspot.hu/2014/07/bajban-forint.html

      http://buxelliott.blogspot.hu/2015/11/usdhuf-egy-jol-ismert-chart.html

      Delete
    3. Tanúlj majd megérted pár év múlva.
      Sajnos ezt senki nem tudja kikerűlni kb 5 év

      Delete
  2. Azaz 256-257-nél volt a mélypont?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiragadtam egy egy részletet a chartból (mert nagyon jó példák vannak benne) és azzal a feltételezéssel éltem, hogy ott egy korrekció ért véget. Az azóta eltelt idő alapján elsődlegesen azt gondolom, hogy a C-ként jelölt alj, valójában A volt és még csak most megyünk le C-re. Nagyon kicsi tf, arra jó, hogy felismerjük benne az alakzatok jellegzetességét és következtetést vonjuk le a jövőre. Van benne minden, inverted flat, regular flat, running flat, ED, ZZ, impulse, komplex korrekció, Slingshot, divergencia, mély és alacsony korrekció, több trendszint, lassulás, klimax stb. stb....

      Delete
  3. Bocs, Ad, de úgy gondolom, hogy ez a számozás így nem jó. Szerintem van benne néhány 'elveszett' 4-támasz, illetve egy olyan kettes, ami túlnyúlik az első hullámon.

    Kontextus nélkül (!) ezen a tf-en én ebből indulnék ki inkább:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20170818v00my0a42.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elveszett 4-t nem értem.

      A harmadik hullám vége legtöbbször az rsi csúcs, az 5 hullám végével általában divergencia áll fent, MACD utolsó hullámot jelzett, illetve utána korrekció elindulását, ezért döntöttem úgy, hogy a harmadik hullám vége inkább ott lehet. Az általad jelölt 5. hullám belső szerkezet (M5) egy dzz-re hasonlít, egy szép ED zárással. Ezek miatt az okok miatt döntöttem amellett, hogy ennek a számozásnak van nagyobb esélye. A 3 és 5 közötti szakaszod nagyon eltér az én chartomtól, az éjszakai hatalmas oldalazás nem szerepel rajta.

      Az A és C kijelölésénél nem volt igazam.

      Tekintve, hogy nincs egységes devizapiac és Market Maker chartot használtam, míg te úgy látom investinget, már a chartunk sem azonos, így nem lepődök meg rajta, ha más következtetésre jutottunk.

      Delete
    2. Persze, hogy nincs benne az éjszakai toporgás, kivágtam a francba. Ezen a tf-en semmi másra nem jó az a szakasz, csak az RSI-kép összezutymolására. Ezért nem buli a közép-tf se futinál, se valutánál, se semmi folyamatos chartnál. Vagy napon belül marad az ember, vagy nagy tf-en, de közötte ez a szakasz mindent összekavar.

      Elveszett negyedik: ugye a negyedik hullám legtöbbször az előző tf negyedik szintjéig jön le. Efféle 4-supportokra utaló szakaszokból van több is a charton.

      Delete
    3. Értem!

      Legtöbbször, vagy a még kisebb valamelyik 4. hullámáig, de nem mindig (devizára ráadásul roppant mód nem igaz, nagyon gyakori pl az első hullám teteje és a F61). Megnyúlt 5. esetében már részvénypiacon sem az előző negyediket célárazzuk (erős trend 5/1-2 hullámtere a min elvárás).

      Egyébként van még egy felvetésem. A te általad jelölt 5 hullám után szembe szintén impulse ment, ami után 100+% korrekció következett be, ez szakmailag nem lehetséges (nálam B-(i)-(v)-C szakasz).

      Delete
    4. Az a szembeszaladás olyan agresszív ott, hogy nekem 'a' szaga van inkább. Belsejét nem néztem.

      Nagyobb tf alapján én első blikkre egy dupla alakzat második abc-jét keresném a képen, és ezen a ponton praktikus szempontok alapján erővel leállítanám magam a további boncolgatásban...

      Delete
    5. btw max zz b retrace szabály az mennyi?

      Delete
    6. ZZ 5-3-5 korrekció, F78 B, 100+% korrekció flat (3-3-5)

      Komplexre gondolok, vmi komplex alakzat lesz

      Delete
    7. akkor az az imp. amit rajzoltam lehet zz/a
      utána drabál exp. flat mint zz/b, 60%
      Én erre fogadnék: napos kép támogatná, mint negyedik hullám fel 2663.5-ig, nagyjából
      Nagyoff tf meg adná hozzá az ötödik hullámot lefele

      Delete
    8. http://keptarhely.eu/view.php?file=20170821v00mna2xt.png
      http://keptarhely.eu/view.php?file=20170821v00m7nowj.png

      Delete
    9. így már értem, azért keveredtem össze, mert szerintem inkább flat A/zz/a, szóval nagy 4 flatre számítok, ez pedig csak valamilyen alhullámának a része (azaz az A hullám alhulláma, a vagy i)

      Delete
  4. Khhmmm... USDHUF-ot M15-ön elemezni elliott szinten.... kkkhhmmmm.... alapvető feltételek sem adottak, MM bróker, investing hiányos charttal :-) .... nem semmik vagytok! XD

    Gyertek be a napról és igyatok egy jó hideg sört inkább! :))))
    Tessék felmenni naposra de nem délelőtt 11 és délután 4 között! Magas az UV sugárzás! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Ismersz, szeretem a lehetetlen kihívásokat.

      Komolyra fordítva, valóban nem ideális egy devizapárt elliott-i rendszerben m15-n elemezni,de itt nézni kell a célt is. A különböző stilizált alakzatok bemutatása miatt egy órára számoztam be, ha már szenvedtem vele, akkor gondoltam kirakom, hátha hasznos lehet magyarázat nélkül másnak is.

      Egyébként Depriv felvetése több dologra is rávilágít:
      -deviza esetében mennyire mások lehetnek a chartok, mivel nincs egységes piac
      - az elemzéshez szükséges több tf-t egy időben összevetni
      - nem elég az alapszabályoknak stimmelni, érdemes a statisztikai esélyt, esetleg indikátorokat az elképzelés mellé állítani
      - aki az "állandóan korrekcióban lévő" devizák mozgásánál sikeresen felismeri az alakzatokat, annak az index és részvénypiacon hatalmas előnye van

      Delete
  5. ránéztem a chartra,igaz a folytatolagos setupokat nem annyira szeretem ,inkább a bázisból való kitöréseket,de nekem ugy tünik mintha most indulna lefele a következő hullám,ami a 250-254 tartományba érkezhet

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D
      Tf? Szerintem megint nagy tf-n vagy, mert annak valóban ott lehet az alja (+-3)

      Delete
  6. Hello sracok! Legalabb egy eve nem jartam erre. Latom par aktiv tag megvan itt!! Orulok neki. Pfrol mindenki eltunt az itteni csapatbol, AD is teljesen. Sok penzt mkinek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem megy a fórum, néha ránézek, de ha jól emlékszem májusban volt az utolsó bejegyzés.

      Delete
  7. Bux es komponensei hatalmasat mentek, es a kis papirok is. Kar, hogy nem tradelitek, elemzitek. Indexekre van valakinek hetes, napos elliottja? Valaki kereskedik innen masra is mint usdhuf? Kisbandi biztos

    ReplyDelete
  8. USD/HUF: március 14-én délután lezártam a pozimat, azóta USD/HUF-ot nem kereskedtem, minden mást igen.

    Nem foglalkozom a magyar piaccal, talán majd szeptembertől veszek adatot, mert az a tippem, hogy egy méretes esés jöhet benne (ami nagy eséllyel még nem a "nagy C". A következő két hétben lassú piacra számítok, de szeptember nagy eséllyel megint/ismét fekete lehet. Az OTP esetében érdemes feszíteni a stopokat, mert meglepetés is lehet belőle (nem zárást írok, stop feszítést). MTel szarul néz ki 520 környékén lefordult a csatorna tetőről és investing alapján impulse jött le délre, szóval annak lesz még egy párja. Richter a hsz-ből nagyot ment, amikor utoljára néztem még nem volt teljesen kész, a célárat sem érte le, de lehet ennek már két hónapja is. Szeptember 4-el aktivizálom magam a piacon, addig szoktatom magam vissza. Augusztus utolsó két hete nem a forgalomról szól, még nagyon lassú a piac, őrjítően az (lásd usdhuf). Erről lehet hamarosan teszek fel egy napos ábrát, mert véleményem szerint mostanra készült el a napos b hullám és megyünk fel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bocsi, most olvasom csak. En is elnyaralgattam az idot egesz nyaron. Koszi az osszefoglalod, legalabb tudom mit gondolsz betrol. Nyitott vagyok az altalad leirtakra, bar eddig longoltam bux piacot..ha fordul tegyel majd ki elemzest. En is szeptembertol leszek. Udv

      Delete