Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2017. június 14., szerda

USD/HUF - piros vonal tickre megérintve

Teljesítette a piac a minimum elvárást, piros vonal megérintve! Több hét (akár 3-4) oldalazás jöhet a keresztben, melynek fő sávja a 270-280 közötti terület, de ebből a sávból várhatóan a következő lefelé körben (akár több forinttal is - 266-267 vagy 264-265) kiszúrhat, majd utána a második felfelé körben felfelé is átlépheti a sáv tetejét (285 feletti maximum spike-kal, de ez nem várakozás, inkább csak lehetőség).

USD/HUF napos chart:


Az előző bejegyzés alá írt - szerda délutáni - megjegyzésem, hasznos lehet, ezért ide is beteszem:

"Nagyobb képen (havi) inkább bullish a kép, hetesen már bearish, rsi-t a bull támasz zónája úgy tűnik nem tartja, igaz a hétnek még nincs vége, naposon bearish, utolsó előtti hullámképre hasonlít (c/3 - 4 indulás?).

Hetes/napos kontextusban eddig a short oldalon volt az előny, most a shortok zárása, vagy erős stop management kellene. Felfelé csak rövidben (max naposon - kontratrend stílusban kereskednék, azaz célárnál zárás, nincs swing, első szembe jövő short jelre zárás).

Korábbi erős támasznál a piac, sávhatáron. Itt sokan be fognak lépni longba, majd egy erős lefelé húzás jöhet (long kirázás), majd ismét egy erősebb felfelé kör, még mindig a sávban, ez lehet majd a short kirázás, utána fordulhat vissza a piac ismét shorba (napos, vagy az alatti tf-t mondok), majd miután a havi rsi lejött a bull támasz zónájára (kb rsi 40) - onnan jöhet a long ismét, ami talán új csúcsra viszi ki a keresztet.

DE! Ez mind csak elképzelés, amit a piacnak meg kell erősítenie, van egy olyan szituáció most az esésben, ami 2014 vagy 15 decemberében volt, amikor lefordulás helyett az ellenkező irányba szállt el a piac, nem tartom valószínűnek, de mindenképpen veszélyes lehet."

55 megjegyzés:

 1. Szépen megérintette a kijelölt zónát ,viszont a 270 -nél belépett long pozik kirázása elmaradt most ,a felfelé kör lassan fárad ,talán pár forintot látok még benne aztán le ismét 270 irányába vagy alá

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D nem maradt el csak más tf-n gondolkodunk :D

   Szóval még él a lehetőség, aki havi/hetes tf-n gondolkodik sávban és longolta, annak a min. célár a sáv közepe, azaz valahol 280-285 lehet. A kérdés itt fog valamilyen szinten eldőlni (278-280), de előtte lemehet 274 - 275 környékér (4H tf, csak azért, hogy képbe legyünk, milyen gondolat, milyet tf-hez kapcsolódik). Azt nem tudom, hogy a hétvége milyen szinten fog bekeverni, mert akkor nincs piac, viszont az emberek "belseje" változik, amihez nem látunk majd gyertyát.

   Szóval, amíg mást nem mond a piac, nekem egy sáv :D

   Törlés
 2. Egyébként volt egy szép ék alakzat is amiből nagy erővel kitört :) Ebből is gondoltam ,h nem megy 270 alá ,de a rés betöltése elmara ,pedig minden euró elejű párban megvan és ilyenkor majdnem biztos ,h betőlti :) Ez most kicsit lassabban fog menni :)

  VálaszTörlés
 3. Pár fillér ,és majdnem meglett a 274 :) mehetünk fel !!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. egyetértek :D

   Most el fog dőlni, hogy mi a felfelé kör, ha kiveszi a tetőt, akkor esélyes, hogy már most ki fog törni a sávból felfelé (mármint amit berajzoltam).

   Törlés
  2. hétfő....: újra inkább lefelé néz ki, még a végén meglesz a 274 is :D

   Törlés
 4. OTP: szerintem lesz még egy új csúcs, valamikor a köv. másfél-két hétben

  VálaszTörlés
 5. Nagy elméletben a széttartó monetáris politika ,Trump botrány csitulása .MNB laza monetáris politikája gyengiteni kellene a forintot és erősiteni a dollárt :) Ha közbe nem jön valami (stop kivételek ) akkor nehéz kicsit a 265 dolcsit elképzelnem ,de tecnikailag bármikor ,hiszen nagy idősikon fel ,kicsin 280 felett le :)

  VálaszTörlés
 6. Válaszok
  1. Tx! Nem olyan nehéz a piac mozgását előre jelezni (a lehetőségeket), nekem más okoz(ott) nehezségeket.

   Törlés
 7. A fundamentalista megközelítéssel gondjaim vannak, hiába tanultam az egyetemen, olvastam róla, egyszerűen azt tapasztaltam, hogy nem képes az árfolyamok előrejelzésére, főleg nem összehasonlítva a technikai elemzés adta lehetőségekkel. Ezt a 2008-as válságnál személyes élményem is megerősítette.

  A hírek már nem érdekelnek, előbb látszik sokszor a charton a hír, mint ahogy a valóságban megjelenik, szerintem a hírekre való koncentrálás félreviszi a kereskedőt. (Persze ha kis tf-n kereskedik valaki, főleg a deviza piacon, nem árt odafigyelni, mert 10-10 percet érdemes kihagyni, a likviditás lecsökken, a spread kitágul és a gyertyanagyságok is megnőnek, spike-kok alakulnak ki...)

  2014-ben nehéz volt elképzelni a 350-es dolcsit, meg 2015 elején az OTP jelenlegi szintjeit... a másodikat nekem is:

  http://buxelliott.blogspot.hu/2015/03/otp-ciklus-c-of-b-2015.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az OTP még feljebb fog menni, a ricsi sem érte el a hsz célárát, talán ott is van még egy kicsi felfelé kör.

   Törlés
 8. USDHUF: jól illene ide most egy kis ED 278-279-ig, rsi 66-ig felkúszva, naposon, 4-10 nap alatt.

  VálaszTörlés
 9. meglesz :)onnan short :) és meglesz a long kirázás :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak óvatosan! Amit leírok az mindig csak elképzelés, vagy igazam lesz, vagy nem !

   Szóval ez csak egy jó kontextus, de érdemes hozzá keresni egy jó szitut, mondjuk egy bearish slingshotnak jó esélye van naposon.

   Törlés
 10. Lehet 266 nem lesz ,de visszateszt mindenképpen néhány forint erejéig :)

  VálaszTörlés
 11. Válaszok
  1. igen

   közben az ed verzió lehetőségét elvetni látszik a piac

   Törlés
  2. megerősítés nincs, de gyorsan kellene fordulnia és igazolni azt, hogy itt c/ed alakul

   Törlés
 12. Válaszok
  1. nekem ez a senki földje jelenleg
   H1-n van egy lehetőség, de ahhoz ki kellene venni a 277-t és alázárni, akkor talán a h4 támogatás is meglenne, de a legtöbb ami erre utal egy kvázi divergencia h1-n, a jó megfogalmazás, magasabb tf sáv :D

   Törlés
 13. Azt látom ,h a ft erősödni próbál és szerintem fog is rövid távon az eu dolcsi gyengélkedik ergo lejöhetünk ismét:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. EURUSD eur erőt mutat, órás triggerelt long beszálló, 67%-os megbízhatósággal, ez dollár gyengülést (vagy eur erősödést mutat).

   Törlés
  2. M15-n esélyes, h kitör a sávból felfelé, de mivel utolsó hullám lehet, nagy annak a lehetősége, hogy után visszazuhan még egy körre.

   Törlés
  3. RSI div H1-n a szignál zárási jele

   Törlés
  4. megnyúlással 1,16 ideális célárzóna lehet, egyébként kb. ott van egy ellenállás is

   Törlés
  5. 1.16 uhhhhh :)az nem itt van :)

   Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  7. 1,1160 az ok 1,16 ?? mert azt irtad elsőre .talán az most távolinak tűnik

   Törlés
  8. elírtam, nem 1,16, meglehet, nagyobb tf-n, de nem m15-1h-n

   Törlés
  9. nagyobb (hetes) tf célára van ott valahol (akár 1,20)

   Törlés
  10. közben volt valami felszúrás, de kezd bearishé válni az egész

   Törlés
  11. a divergencia is megérkezett

   Törlés
 14. akkor az irány rövidtávon továbbra is le usd huf

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. így most esélyesebb, de érdemes mindig azt a chartot nézni, amin kereskedsz, mert ellentétesen is tudnak mozogni, főleg korrekciók idején, márpedig most egy időben is elhúzódó korrekció futhat

   Törlés
 15. Én kizárólag rövidtávon gondoltam ,mert közép és hosszabb távon azt gondolom ,h a eu -dolcsi visszajön a trendbe és betölti a hagyott rést :) a dollár -forint a fent hagyott rést visszatölti !Lehet .h kisebb idősikon most lefelé áll ,de hosszabb távon fel! Minden forint illetve más deviza páron usd -huf ,chf -huf eu-usd .eu chf stb van rés hagyva csak az eu- huf nincs !Be fogja tölteni szvsz:)Csak a stori kell hozzá ,de meg fog jönni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nincs kizárva, hogy egy kör lefelé után, indul meg a fel

   Törlés
  2. Lmt zárta a pozitív (1h), de vszinű van még egy kis tér felfelé

   Törlés
  3. Igen, az órás jelet kicsit megkésve, de második belépési szinten meglőttem, a szignalhoz tartozó ateukturális stop szint kitartott, ugyanakkor el kellett mennem ezért ellenállás alá lmt-t kitettem, ott zárt

   Törlés
  4. lassan ,de csak kilépeget az ékből a dolcsi forint :) Gondolom mégis lefelé lesz a menet rövidtávon

   Törlés
  5. Tf?


   Közben 1,116 is kész, de lehet itt még tér felfelé

   Törlés
  6. Megnézem majd, de csak telo van nálam

   Törlés
  7. USD/HUF - 4 óráson van egy short jel, csak nincs hozzá magasabb tf megerősítés. FXCM chartot nézek, amiben mindig van egy kis market maker kufirc (nem olyanok a gyertyák), ezeken a tf-ken. Persze egyik sem zárja ki az esést, csak épp nem kereskedhető szituáció, sávban van, abban maradt, a tervet hozza a piac.

   Törlés
 16. OTP: hamarosan jön, jöhet egy méretesebb esés (10-15%, vagy 20%)

  VálaszTörlés
 17. EURUSD: long formáció alakul h1-h4 tf-n. Ha triggerelődik, akkor a célár 1,12 körül/felett lehet

  VálaszTörlés