Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday, 10 June 2017

USD/HUF - sávozás következik

Nagy eséllyel sávozás következik, melyben a nagy sáv aljára/alá történő leszúrás mindenképpen várható esemény. A sáv lezárása előtt - bár nem elvárás - belefér, hogy 285-ös ellenállási zónáig felszúr a piac, valamikor a hónap második felében, a hónap vége felé.

USD/HUF napos chart:


17 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. nagy sáv 270 -290 között található ? És merre lép ki vajon a sáv lezárása után ? Marad-e a rés ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. max 285, de 276 erős ellenállás lehet és lefelé, szerintem, de majd a piac megmondja. Esélyes, hogy az 50 napos mozgót célozza meg (fejből nem tudom merre állhat most).

   Delete
  2. 280 környékén van nálam ,nagyon szét vannak a mozgók lefelé ,viszont a hetesen felfelé mutatnak egyenlőre

   Delete
  3. Deviza negyedik hullám sokszor F61-re megy, akkor éles lenne a felfelé kör, ha nem megy fel F61-re, akkor nincs olyan magas korrekció.

   Delete
 3. Tehát innen most ön szerint le 270 -268 ig(a mozgok is ezt mutatják) onnan pattanás 276 vagy környéke ,talán extrém esetben 285 körül ,utána sávtörés lefelé 250 irányába ! Igy értelmeztem az irást :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nagyjából! C/3/iv/c-ben vagyunk (lehetünk) kis v a piros vonalig, vagy kicsit tovább, majd nagy negyedik (oldalazás) és impulzus lefelé az 50-es mozgó környékére.


   ( az elmúlt 6-7 évben tegeződtünk a blogon, ha nem gond, maradhatunk a tegeződésben)

   Delete
 4. OTP: érdemes stopot rakni és folyamatosan felfelé húzni!
  USD: lassan a piros vonalnál (min. elvárás)

  ReplyDelete
 5. lassan talán érdemes venni 1 pakkot :) Este még leszúrhat 269-268 ig ,de szerintem ebben a körben tovább nem ,persze a folytatás kérdéses ilyen hamisitott USA inflációs számok mellett :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. max kontra, bár sáv alján sokan venni fognak....

   Delete
 6. Replies
  1. maximum kontratrend trade - arról szól, hogy bár sávhatár, de nagyobb tf alapján (ellenkező jelzésig) a kereskedési fő iránya short, nálam.

   Este FOMC, kamatdöntés stb... lehet elindul ellenkezőleg...

   Delete
 7. Merre lehet a fordulat szerinted ?? Ez még mindig emelkedő trend ,talán a lejövetel lehet kontratrend nem ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. TF függő, szerintem.

   Nagyobb képen (havi) inkább bullish a kép, hetesen már bearish, rsi-t a bull támasz zónája úgy tűnik nem tartja, igaz a hétnek még nincs vége, naposon bearish, utolsó előtti hullámképre hasonlít (c/3 - 4 indulás?).

   Hetes/napos kontextusban eddig a short oldalon volt az előny, most a shortok zárása, vagy erős stop management kellene. Felfelé csak rövidben (max naposon - kontratrend stílusban kereskednék, azaz célárnál zárás, nincs swing, első szembe jövő short jelre zárás).

   Korábbi erős támasznál a piac, sávhatáron. Itt sokan be fognak lépni longba, majd egy erős lefelé húzás jöhet (long kirázás), majd ismét egy erősebb felfelé kör, még mindig a sávban, ez lehet majd a short kirázás, utána fordulhat vissza a piac ismét shorba (napos, vagy az alatti tf-t mondok), majd miután a havi rsi lejött a bull támasz zónájára (kb rsi 40) - onnan jöhet a long ismét, ami talán új csúcsra viszi ki a keresztet.

   DE! Ez mind csak elképzelés, amit a piacnak meg kell erősítenie, van egy olyan szituáció most az esésben, ami 2014 vagy 15 decemberében volt, amikor lefordulás helyett az ellenkező irányba szállt el a piac, nem tartom valószínűnek, de mindenképpen veszélyes lehet.

   Delete
 8. Replies
  1. FED és patt :D - szépen visszahúzták, de piros vonal érintve :D

   Delete