Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 22 June 2017

USD/HUF - napos

Nincs érdemleges változás az elképzelésben. Nagy eséllyel maradhat a korábban jelzett sávban a kereszt. Egy lefordulásra számítok (long kirázás), de kisebb tf-n lehet még egy új lokális csúcs, ugyanakkor ez nem feltétel. Kereskedési szempontból érdemleges stabil short belépőt nem látok pedig itt egy bess kialakulásának nagy lenne az esélye (lehet 2d-4d charton van).

USD/HUF napos chart:


49 comments:

 1. OTP: ha óráson masszívan kiszedi a 9100-at, akkor elindulhat a korábban jelzett esés

  ReplyDelete
 2. EURUSD, GBPUSD alapján dollár gyengülés jöhet, gondolom akkor a forint esetében is elindulhat valami lefelé (m10-m30)

  ReplyDelete
 3. akkor az mégis short belépő lehet ,lefordulás ,short belépő nekem ugyanaz

  ReplyDelete
  Replies
  1. nem látok jelet, anélkül pedig csak elképzelés

   EURGBP shortos (m10-m3)

   Delete
 4. a második alsó trendvonalt nem tudta átvinni ,ebből gondolom le

  ReplyDelete
 5. Naposon a mozgók teljesen szétnyilva ez nem felfelé akar menni az tuti,a rést a következő trendben tölti be ,de akkor keresztül viszi

  ReplyDelete
 6. DAX határidő m3-m10 shortos

  ReplyDelete
 7. Replies
  1. alapvetően bearishnek tartom nagyobb tf-n (long kirázás), de nem tudom eldönteni, hogy itt lesz-e egy kicsi fel, vagy sem (H1- H4,az is lehet, mivel b hullámra számítok nagyobb eséllyel, hogy nem kirázás lesz, hanem egy lecsorgás és azt látjuk most)

   Delete
 8. marad a 270 alatti elképzelés?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, nem fogok rajta változtatni, nagy tf-n ide ilyen jellegű 3 hullám nem illik (annyira kicsi az esélye, hogy nem számolok vele).

   Itt nagy eséllyel egy 4/C/3/iv, vagy 4/C/4 fut VAGY fordulat és akkor 1/4 vagy 1/3/iv

   Delete
  2. ahogy korábban írtam - SÁV :), néhány hétig

   Delete
 9. okok ezek az ivek nagyon jok ,de számszerűsitve ?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Teljesítette a piac a minimum elvárást, piros vonal megérintve! Több hét (akár 3-4) oldalazás jöhet a keresztben, melynek fő sávja a 270-280 közötti terület, de ebből a sávból várhatóan a következő lefelé körben (akár több forinttal is - 266-267 vagy 264-265) kiszúrhat, majd utána a második felfelé körben felfelé is átlépheti a sáv tetejét (285 feletti maximum spike-kal, de ez nem várakozás, inkább csak lehetőség)."

   Jelenleg a lefordulásra várunk, amiből leszúrhat a piac 265 irányáb.

   Delete
 10. Replies
  1. :D még nem, vagyis nekem kevés.

   Azért nem írok róla semmit, mert B bármikor lehet DZZ, lefelé pedig egy ZZ jött, jöhetett, ami lehet a DZZ része, vagy egy induló diagonál (LD).

   Egyelőre a sávban a legjobb szó, nem csodálkoznék egy felszúráson, de lefelé adom a nagyobb esélyt (60-65%) már mostani megindulással.

   Delete
 11. Replies
  1. sáv, ez most hetekig megoldást jelenthet :D

   max a sáv szélén shor/long, azon kívül meg semmi

   lehet b hullám, ami a légszívatósabb hullám, ezt azon a tf-n nem nagyon éri meg kereskedni, ráadásul deviza, aminél a nagy korrekciós szint (100%) sem ritka, én hagyom

   Delete
 12. 278-279 ill 270-268 a jelenlegi sávszél ,ha jól értelmezem :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ennél bonyolultabb

   Elemzési szempontból tökéletesen megfelel, napos ábrát nézve, ha ezt mondom, főleg előre hetekre. Az árfolyam várhatóan ebben a sávban fog mozogni a következő hetekben és ha néhány hónap múlva visszanézzük, akkor azt tudjuk majd mondani, hogy igen a sáv valahol ott volt. Ugyanakkor kereskedési szempontból ez nem jó válasz a kérdésre, mivel a sáv fölé és alá is ki fog szúrni a piac, ha nem is hosszú időre, de a stopokat, ha így helyeznénk el biztosan kivenné.

   Ha így nézzük, akkor a 285 feletti árfolyam okozna meglepetést (onnan inkább bullish lenne a kép), nem kizárt, hogy egy lefelé kör után felmászik, akár 285 alá.

   Ha lefelé nézzük a sáv alját, akkor az elmúlt 1-2 év sáv aljára jó eséllyel fogadhatunk, mint támasz, ugyanakkor véleményem szerint, mivel exp. flat B hullámra számítok (nagyon gyakori 4. hullámban) most, ezért esélyes, hogy le fog menni a sáv alá, vagy alá szúr. Az exp flat B hullám elméleti alja 264-265-ös szint, abban az esetben, ha a lokális tetőt láttuk az elmúlt napokba, ha újabb csúcsra megy, akkor mélyebben lehet ez a szint.

   A teljes nagyképes korrekció végét (az esés vége) a havi 50 napos mozgó környékére várom, jelenleg ez 261 körül van (persze havi charton 3-5 forint tévedés, spike-kal simán beleférhet).

   Delete
  2. Korrekció menetét akarom előre megmondani, ami a legnehezebb dolog az elméletet használva. Ha kereskedni akarunk, akkor a sáv tetején és alján a short, illetve a long jeleket keresném, de csak kisebb tf-n és az első szembejövő szignálra, vagy zárási jelre azonnal a teljes pozit zárnám, mert itt csak az agresszív zárás mellett van jó esély, hogy a sáv végén pluszba fejezzem be. A sáv darál! Jobb elkerülni.

   Delete
  3. .. és benne van hogy tévedek, ne felejtsük el :D

   Delete
 13. 4 h emelkedő trend kezdete ,50 mozgó felül a 100 naposon 275 körül megfogta a friss trendvonal (ha az lesz) 279 -280 a felső széle :) ott bele lehet adnio rövidtávon :)

  ReplyDelete
 14. A mostani chart alakja (4h) emlékeztet arra, h gyors letörés jöhet

  ReplyDelete
 15. és mégis ,de cseles volt :) irány a sáv alja :) én hiszek benne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. tipikusan hír előtti alakzat, jó lenne, ha lenne valami, mert 4H-n van egy rsi támasz, amit át kell vinnie, ami egy árzónával is egybe esik.

   (Ha megnézed a napost, emelkedő csatorna letörés és visszateszt után fordult lefelé, 4H-n beszorult egy csomó mozgó alá, viszont ha a 4H fekete gyertya tetejét kiveszi, akkor elszállhat felfelé és újra kell gondolni a tervet)

   Delete
 16. Replies
  1. ... és szerintem meg is marad :D

   a legjobb helyen van az a rés, tökéletes helyen, mint 2015 augusztusában az OTPnél

   Delete
 17. Szerintem nem marad meg :) A devizáknál visszatölti ,az EU elejű párokban szinte mindegyikben megvan eu dolcsi ,eu chf stb ezek nem fognak elmaradni :) Valami történni fog valamikor :) Ezenkivűl ott a Dax ami szintén:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. nem most, előtte egy méretes esés, majd utána, szerintem, nagyobb eséllyel :D

   de majd a piac eldönti :D

   Delete
 18. igen :) én is ezt gondolom ,h ebben a trendben már nem tudja visszatölteni és előbb lesz az általad kijelölt 270 vagy alatta ,mint a rés betöltése ,de utána (mivel már mindenki elkönyvelte ,h a dolcsi az euróval szemben gyengülni fog )ezért erősödik majd inkább :) és a következő trendben betölti !!A 270 alattiszintek kiváló belépési pontok lesznek ,főleg a leszúrások :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, 5 hullám után kiváló belépés lesz :D

   (meg sem merem mutatni, hol zártam a 227 környékén vett dolláromat :D )

   Delete
  2. nálam 1,2 után még benne van a képben a paritás alá szúrás

   Delete
  3. igen ,olvasom a blogot ,kiváló vétel volt a227 és nagy türelem kellett hozzá kiülni a pluszt :) talánt a pluszt kiülni nehezebb soxor ,mint a minuszt :)

   Delete
 19. Egyébként az általam használt T.Trader indikátor is lefelé mutatja a dolcsi -forintot egészen 267 vételi zónáig ,ott viszont venni kell ,ha addig lemegy :)

  ReplyDelete
 20. persze ehhez a eu-huf -nak is kell erősödni ,h ennyiren lemenjünk ,ez inkább a nagy kérdés bennem :)

  ReplyDelete
 21. usdhuf: valami elindulni látszik óráson :D

  ReplyDelete
 22. szerintem még kevés az irány le

  ReplyDelete
  Replies
  1. H1 megtört, H4 támaszon - ha ennyire sok szint támasztja alulról az árfolyamot elmarad a long kirázás és csak darabosan esünk lefelé, hacsak a hetes fekete gyertya nem veszi ki az előző fehér alját és nem zár alá, mert akkor még lehet egy hirtelen gyorsulás :D

   Delete
 23. szerintem darabos esés lesz ,de az irány le:)

  ReplyDelete