Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. szeptember 24., hétfő

Bux

Hetes tf-n nézzük meg, hogy milyen képet mutat a bux távolról. Ezen a tf-n lehetőségként felmerülő verziókat mutatom meg. Van lehetőség az esésre, még akkor is, ha nem ezt sorolom az elsődleges verziók közé, de a teljes kép kedvéért felrakom. Az esés lehet úgy, hogy nagy ending diagonál érkezik lefelé, illetve úgy, hogy egy impulse szerkezet. Igen, ezt sem lehet kizárni egyenlőre, azonban erre kevés esélyt látok, mindemellett látókörben tartom.

Bux hetes chart, esés verzió:


Az emelkedés irányába a zöld ed verizó mutat, erről sokat írtam már, itt a friss ábra.

Bux hetes zöld ed verzió:A véleményem egyenlőre nem változott, az emelkedést tartom a legesélyesebbnek, ua. ez még hetekig, hónapokig elhúzódó bull piacot jelent. Ami zavar, hogy a devizapiac esetében rövidebb idő alatt lefuthat a szerkezet, márpedig ekkora fordulatnál bevárják egymást az indexek, azaz valamelyik elsődleges értelmezés nem helyes, vagy a becsült időtáv nem jó, meglátjuk. a devizapiacon egy 5. hullámban megvalósuló ED sokat javíthat az időtényezőn, de ennek bekövetkezésére nincs adat.
Miért gondolkodom elsősorban az emelkedés verziójában? A havi chart RSI görbéje miatt. Bull jeleket mutat, továbbá havi szinten horog alakult ki, ami az emelkedést támasztja alá, a következő ellenállás messze van még, van hely az emelkedésre.

Bux havi chart:


Beszámoztam a napi chartot, a zöld ed verzió szerint, íme:

Bux napi chart:


Napi charton az látszik, hogy egy ZZ ért véget, melyből lefordult a piac. Amennyiben X jön lefelé, akkor annak legfeljebb az első hulláma lehet készen, azaz a hullám. Napi szinten ebből adódóan oldalazásra, esésre lehet számítani a következő héten. Ezen a tf-n szerintem egyenlőre a távolmaradás a legésszerűbb döntés. Kisebb tf-n természetesen lehetnek kereskedhető szakaszok, de "vastag csont nélküli hús" nem lesz.

Órás ábrán zavaró a hatalmas rés, ami a QE3 bejelentése miatt következett be.  Az esés a csúcstól a korrekciós trendcsatornán belül maradt, nincs ok trendfordulót feltételezni, ua. az órás alapján további esést gondolok a hét első napjaiban. Az elsődleges számozás a következő ábra mutatja.

Bux órás chart:


A csúcstól való lefelé jövet korrekció, azonban a pontos alakzat meghatározása  egyenlőre nehéz, elsődlegesen dZZ-re gondolok, a hét eleji mozgás remélhetően segít a formáció meghatározásában.

3 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Kedves AD!

   Néha én is ide nézek. Egyedül is szolózhatsz (nem a mennyiség, a minőség a fontos). Egyetértek a kollégával, MOLLY megér egy misét....

   Üdv,
   Joker

   Törlés
 2. De én vagyok :)
  Nézz rá a molra kicsit, te is hszt látsz? Akkor hamarosan jöhet benne egy új csúcs :)

  VálaszTörlés