Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 4 December 2011

A hét vége bejegyzései

Ha zavar van a kis timeframen, akkor segít a nagyobbon történő helyzetértékelés. A nagy kép mindig felülírja a kicsit, ezt ne felejtsétek el!  Hasonló gondolkodást láthattatok az OTP esetében feltett Variációk egy témára című bejegyzésben. Nem volt teljesen tiszta a kis kép, a nagy alapján viszont nagyon jó lehetőségeket sikerült  meglovagolni. 

A hét végén jó néhány papír esetében végigmentem a nagy képen, majd kisebb timeframen is megnéztem a helyzetet, sok bejegyzés született, most összefoglalom az eddig elkészülteket:

Mtelekom várakozás a 49. héttől (az áprilisban kezdődött esés számozása, órás ábrán)
Bux várakozás a 49. héttől II. rész (napos grafikon elemzése)
Bux várakozás a 49. héttől I. rész (havi és hetes grafikon elemzése)
OTP várakozás a 49. héttől II. rész (napos grafikon elemzése)
OTP várakozás a 49. héttől I. rész (hetes grafikon elemzése)
Mol várakozás a 49. héttől  (órás grafikon, de az áprilisi esés óta a helyzetet követő grafikon)

Fontos! Ha nem tiszta a kép kis tf-n, akkor érdemes a nagy timeframen követni az eseményeket. Kereskedni nem szükségszerű, elég akár 2 ügyletet kötni egy hónapban, ha az megfelelő profit esélyével kecsegtet, minden más csak égeti a pénzt! A bizonytalanság esetében a kereskedési mennyiség csökkentése is jó hatással van a kereskedési tőke védelmére, egy kereskedő legfőbb feladata ennek a tőkének a fokozott védelme. Ha bizonytalan a kép, ki kell használni az időt a gondolkodásra, tanulásra, elemzésre, ahelyett, hogy a rossz pozíciók miatt folyamatosan stresszben teljen el az idő a veszteség elfogadásáig, a pozíció lezárásáig. 

15 comments:

  1. üdv AD

    Teljesen mindegy milyen tf. nézek ott a nagy ék, naposon még szignifikánsabb főleg az otp, bux esetében az ék alsó szára mentén történt az egész emelkedés. Az ékek általában engem nem szoktak cserbe hagyni, hát nem tudom lehet a nagy C nek is itt vége.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Elliotti értelemben nincs ék, egyébként valami látható, de én azt nem hívnám éknek, mert sem nem LD sem nem ED, szvsz.

    Nincs abban vita, hogy markáns letörés jön hamarosan, olyan, amit ritkán lehet látni, egy bear Primary 3. hullám, kistestvérét láthattuk 2008-ban.

    Az sem véletlen, hogy a piac rengeteg hsz-t, vagy ahhoz hasonló formációt hoz kis és nagy tf-n egyaránt, ez arra utal, hogy egy magas szintű hullám fordulópontja közeledik.

    Nem tudom milyen formációt ölt a teljes intermediate C hullám és azt sem, hogy meddig jut el. (62%,78%,100%,162% - A hullám hosszában gondolkozva) Jelenleg két kereskedésre alkalmas pontot látok a hatiban és az OTP-ben is, jelenleg közötte állunk, megvárom mit akar a főnök, addig csak a lehetőségeket keresem, illetve zárom ki őket a piac mozgásának függvényében.

    A klasszikus TA szerint a hsz-ek 52%-ban a trenddel megegyező, 48%-ban pedig ellentétes irányba törnek ki, egyetértek Cimballival, ez olyan, mint a pénzfeldobás.
    Az ékek esetében a megbízhatósági szint sokkal nagyobb, azonban Elliotti értelemben nem látok éket.
    Ha a buxot nézem, az általad említett ékben maradhat az alakzat, úgy hogy a céláramat is teljesíti, azaz még az is lehet, hogy mindkét elgondolás igaz lesz.

    ReplyDelete
  3. üdv

    Holnap reggel okosabbak leszünk, de akkora rally után óhatatlan egy lefele kör.
    Különben én még mindig tartom, hogy ez a 4. hullám valamelyik al hulláma és valahol itt a vége.
    Vissza térve a pozikra valamikor régebben én volt úgy hogy három hónapig sem léptem poziba és a 40-60%-os profitot mégis eltudtem érni. Sőt volt olyan időszak hogy 2 hónap alatt 60-at.

    TWER

    ReplyDelete
  4. üdv AD

    Sokszor volt már itt ék főleg a BUXba emékez rá a jelzéseim hagyományos TA alapon 99%-osak voltak.
    Persze a jelenlegi helyzet inkább már short be szálló mint long én ezeken a szinteken biztos nem longolnék. Meg várom hogyan alakulnak az ékek és háromszögek, de szerintem sokam gondolkodnak így a brokik meg próbálják még meg ugratni a piacot a parton lévők be szippantására és utánna porba hull az egész.

    TWER

    ReplyDelete
  5. Szia Twer!

    Egyet kell, hogy értsek veled, nem kell mindig kereskedni. Az biztos, fentről indított shorthoz sokáig nem kell hozzányúlni.

    ad

    ReplyDelete
  6. üdv AD

    Még hétfő előtt tele irkálom a komment részt, de most egy kis kritikával élek remélem nem veszed sértésnek ne vedd, szept. végétől szavaidból mindig csak a föl fele szó hangzik ez már egy kicsit túlzás, mert azért ezóta a másik irány is jó volt egy párszor hanem ugyan annyiszor kb. el hiszem, hogy nagyon ragaszkodsz ehhez a nagy C-hez sőt már annyira, hogy bennem már egy BULL piac lehetősége is kezd felvetődni, egy dolog a másik irányba is valamit várunk mert tényleg itt sokaknak főleg kezdőknek ilyen hírek közepette be jön egy bull market és ez nagy baj lenne, mert látod még engem is meg vezet.

    TWER

    ReplyDelete
  7. :o) Nyugodtan írj, mikor kitettem az első gondolataimat vállaltam, hogy kritika érhet, jó és rossz is, amíg nem sértő pozitívan fogom fel.

    A-B-C korrekció, melyből A felfelé, B lefelé, C felfelé viszi a piacot, DE ez Bear piac, csak egy "kis" korrekció és mivel ez intermediate, illetve Primary szinten volt, így igen szép emelkedés volt benne.

    A emelkedését megjósoltam, B esést is (lásd OTP felfüggesztés, melyhez 7 Ft hiányzott, szintén, azaz lefelé vártam)és mikor mindenki lefelé várta, akkor hirtelen megugrott felfelé a C.(2800-3300)

    Lehet nem fogalmazok egyértelműen, ha ez így van akkor kérlek Téged is és másokat is, hogy jelezze! A különböző időtávokat érteni és értelmezni kell, mert lehet a nagy piac bear, miközben napon belül kis tf-n felfelé mehet, impulse.

    Életem legjobb kereskedési időszaka mögött vagyok, sikerült a nagy emelkedéseket és csökkenéseket előre vetíteni és lekereskedni. Épp most csináltam meg és elemeztem a novemberi statisztikámat. Az eredmény 38/46 találati arány és 30% feletti teljes tőkére vetített eredmény (soha nem szállok be teljes tőkével és már sokszor írtam, nem kereskedem nagy összeggel, kis tétekkel dolgozom) Még mielőtt valaki félreértené, ilyen találati arányhoz szerintem is több kell puszta tudásnál, de nem tudom megmondani, hogy az a megérzés, szerencse vagy mi lehet és azt sem, hogy meg tudom e ismételni ezt az eredményt.

    Persze a múlt nem jelent semmit a jövőre nézve, én is tévedek, látjátok hisz mindenki előtt itt van leírva az "életem".

    Cimballitól a tréningen (ez itt a reklám helye) megtanultam, hogy elemzeni egy dolog, kereskedni egy másik, sokszor az egyik megy, a másik meg nem. Azt az oldalt is fejleszteni kell.

    Próbálok a saját fejem után menni, azt írni, amit a grafikonon látok, még akkor is ha az meglepő.

    Igen, rövid távon 2-3 hét inkább bull piacot látok, a bika utolsó leheletét, mielőtt a medve megadja a kegyelemdöfést.

    Továbbra is tartom, hogy C hullám ellen nem kereskedünk, én nem nyitnék shortot, de nyilván ez is a kereskedési időtáv függvénye. Napon belül lehet vele próbálkozni, szerda-csütörtökön meg is tettem, de nem hosszú időre. Én még mindig várom felfelé, ha ED lesz akkor is, ha sima 5-ös akkor is, az út lesz más és persze a csúcs értéke. Majd a piac eldönti mit akar, jelenleg nem vagyok poziba, ezért nekem mindegy, jó belépési pontot keresek.

    ReplyDelete
  8. Sziasztok!
    Vigyázzatok mert köves úr pár napja megmondta!!!

    OTP! - "Olyan gyorsan emelkedik rövidesen az OTP árfolyama 9200 értékre, hogy felfogni sem lesz egyszerű. Bummm!"

    ReplyDelete
  9. Szia Névtelen!

    Elírtad a számot, nem 920 akart lenni (vagy 92) ?

    :o)

    ReplyDelete
  10. Bocs Ad,valami miatt a nevem lemaradt
    Halál komolyan ezt írta,(9200)azért van az idézőjel. kövess.net
    nem azért írtam hogy el kell hinni,csak érdekesség képen,hogy van ilyen is aki ebben hisz

    ReplyDelete
  11. Szia Ras!

    Remélem sokan vannak, mert ha elindul a pánik bármilyen áron eladják majd :o)

    Küldtem levelet infókkal a tavaszi buliról!

    ReplyDelete
  12. Szia Steve!

    A te emailcímed még nincs meg nekem, kérlek küld meg a drian875@gmail.com-ra!

    Előre is köszönöm!

    ad

    ReplyDelete
  13. Szia Twer!

    Küldtem egy emailt, kérlek jelezz vissza, hogy megérkezett e?

    Nagyon köszönöm!

    ad

    ReplyDelete
  14. üdv AD

    Egy szerűen nem tudom mi van az emeilem nem tölt be. Semmit nem tudok rajta meg nyitni.

    TWER

    ReplyDelete
  15. Szia Twer!

    Szerintem csinálj magadnak egy gmailes címet!

    ad

    ReplyDelete