Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 3 December 2011

MOL várakozás a 49. héttől

Egy nagy kérdés van a MOL esetében, nevezetesen, hogy az intermediate c első hullámának korrekciójában van még a papír vagy már a 3. hullámban. A magam részéről kicsivel nagyobb eséllyel arra fogadnék, hogy a korrekcióban van és még mindig c második hullámát csináljuk, miközben egy flat korrekciót láthattunk, ezért a korábban jelzett célzónához várom vissza a papírt, 5 hullámban. Kisebb eséllyel már a harmadik hullámot formázza, de addig amíg az előző verziót nem veti el a papír nem foglalkozom vele.

MOL órás grafikon:


10 comments:

  1. üdv AD

    Azt mondod második hullám ez oké, nézd meg egy kicsit jobban ott az ék, amely cél ára lejjebb van
    nem sokkal egy 1000 azért poziba lépésnél ez lényeges. OTP-nél ugyan ez a helyzet a mostani emelkedés ékre szalad.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Ha az 5-1-b (felső szár) és c-a (alsó szár) által határolt hsz-re gondolsz, az elliotti értelemben nem nevezhetjük sem ED-nek, sem LD-nek, azaz nem ék, de hangsúlyozom elliotti értelemben.

    Hagyományos TA szerint gondolom igen, szavaidból arra következtetek, hogy esésre számítasz, ez egyezhet az elliotti (valószínűbb) verzióval.

    Milyen célárat számoltál a MOL esetében?

    ad

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Röviden 16000 körüli cél ár, elliottot hozzátéve, én nagyon rövidnek tartom a nagy A hullámot időben lehet ez esetleg még az of c. ekkor még elliottba is bele fér. Vagy pedig már a valós nagy C.

    TWER

    ReplyDelete
  4. Különben valóban nem sok a csak kérdés jó-e a számozás és nem-e a nagy C van ben.

    TWER

    ReplyDelete
  5. Intermediate 5 hullám nagyjából 5 hónapig tartott, egy 3 hónapos korrekció nagyon illik hozzá. Ha visszaolvasol ezzel az lehetséges időtávval (december) dolgozunk szeptember óta.

    Szerintem ki lehet mondani, hogy nagyon nagy eséllyel intermediate C hullámban vagyunk.

    ReplyDelete
  6. Az iránnyal egyet értek, a célár szerintem nagyobb eséllyel nem megy le odáig, én magasabbra számítok fordulópontnak, ha a fenti elgondolás jó.

    ReplyDelete
  7. Sziasztok !
    Szia Ad !

    Ad, láttam, elkezdted az elemzéseidet, küldök egy képet BUX hatiról, hátha inputot adhat Neked a BUX hati elemzésedhez :


    http://kepfeltoltes.hu/view/111203/BUX1112601203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    (Alapvetően két verzióban gondolkozom, az egyik piros, a másik kék színnel jelölve.)

    ReplyDelete
  8. Ja, még lehet egy másik verzió csoport is, melyet zölddel jelöltem, e csoport szerint 5 hullámban mennénk felfele 16.212-ről kialakítva a zöld [a]-t, vagy magát a nagy 3. pontot (persze 3. pont esetén az alhullámok eggyel nagyobb jelölést kapnának) :


    http://kepfeltoltes.hu/view/111203/BUX11126012032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  9. fiuk...lesz egy ellentmondas amire nem art figyelni...molt ugyanugy gondolom mint ad es ha igy lesz akkor jobb lehetoseget fog nyujtani mint az otp....ugye otp-tol is varjuk hogy ha nem is sokkal de meghaladja a 3700-at...bux ket szereplos ezen kar lenne vitatkozni...ha kijelentjuk hogy bux ED es kesz a harmadik hullam azzal az a gaz hogy meg az elso hosszat sem erte el magyarul az otodik hullam majd nem lehet hosszabb mint a harmadik...ez pedig olyan bux erteket sejtetne amihez nem parosulhatna sem 3700-as otp sem 22ezres mol....charlie..

    ReplyDelete
  10. Charlie!

    Dupla ZZ 3. poziban, megoldás lehet. A Molnál a lefelé 5 hullám (c) második hullámával meglehet a BUX második ZZ-je és teljes a kép.

    Megj.: Cimballi féle SP és Dan féle SP verzió irányaival is összeférhet (értsd.: ha kint le, mi is, kint fel, mi is)

    ReplyDelete