Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. november 30., szerda

Variációk egy témára

Az alábbi anyagot hétvégén írtam, mivel kereskedési ajánlatnak tűnt, ezért nem tettem ki a blogra, de elküldtem mindenkinek, akinek megvolt az emailcíme és aktívan kommentel a blogon. Az ajánlat azt gondolom elvesztette az értelmét a mai kiugrással. A benne foglaltakat felülírta a piac! Ha ED lesz, akkor most van egy jó kiszállási pont.

A mai nap tanulsága: C hullámmal szemben soha, de soha nem kereskedünk!!!

"Vajon mi lehet ez, hol lehetünk jelenleg, melyik hullámban és annak melyik alhullámában. Elliotti értelemben ez foglalkoztat most legtöbbünket miközben verziókat állít fel mindenki saját magában, melyeket a piac időről időre lerombol.  Elemzési, gyakorlási szempontból igazi csemege, mert megmozgatja az embert, rákényszerül arra, hogy újra és újra áttanulmányozza az elméletet megoldást keresve, ez nagyon jó!

Kereskedési szempontból viszont sokaknak óriási kudarc. Miért sokaknak? Mert, aki elliott rendszerét használva kereskedik az nem csak a hullámokat figyeli, hanem azokat a jeleket, melyek  megerősítik, illetve elvetik az elképzelést.  Figyeli a hozam/kockázat arányokat és  ez alapján választ belépési pontot.

De nézzük meg a helyzetet egy kicsit más szemmel. Primary szinten 5 hónap alatt lefelé jött egy vélhetően első hullám, melynek volt egy 5 hullámból álló (A) korrekciója, majd elindult az a hullám, melyről elliott elveit alkalmazva a legkevesebbet tudunk, azaz a (B) hullám.  (A) hullám nagy eséllyel LD volt.
Az LD-ről tudjuk, hogy magas retrace jön utána, az 5-3-5 korrekcióról, pedig, hogy (B) hullám elmarad (A) kiindulási pontjától. Tudjuk továbbá, hogy (C) hossza nagy eséllyel egyenlő (A)-val (benne lehet még  a 0,618, vagy a 1,618). (A) hullám hossza nagyjából 1.000 pont volt. (2.700-3.720). Ez alapján van egy olyan beszállási zóna 2.800-3.000 között (magas retrace 78,6-84,1-100%) , ami nagyon jó kockázat hozam aránnyal kecsegtet. Ha jó a számozásunk, akkor nem megy a piac 2.700 alá, de nagy eséllyel eléri a korábbi csúcsot és egy picit meghaladja (megj.: ritka, de létezik olyan eset, amikor nem éri el (A) értékét, ilyenkor általában 61,8%, esetleg 78,6%-ig fut csak). 
Amennyiben sikerül a fent jelzett zónába a belépés, egy átlagos 200 forintos veszteség kockázatára, jó eséllyel 800 forint hozamot várhatunk el. (2900-ig belépés, 3700 kiszálló, 2700 alatti stop). Mindemellett mérlegelni kell még, hogy milyen időtávon kereskedünk. A korrekció végét decemberre várjuk már egy ideje. Ez lehet a közepe, vége, de a csúcs akár januárra is átcsúszhat, azaz a kereskedés időtávja 4-6 hét.

Ezért vagyok ilyen nyugodt és nem kapkodok, nem idegeskedek. Megfelelő beszállási pontok mellett és figyelve, hogy a fenti elképzelést megsérti e a piac, jó hozam/kockázat aránnyal tudok beülni  egy pozícióba, vagy még időben 2.700 felett kiszállni mérsékelve a veszteségeket.

Egy gondolkozást akartam csak bemutatni, de közben rájöttem, hogy ezt nem tehetem ki az oldalra, majd ha meghaladja a piac, mert ez kőkemény kereskedési ajánlat lenne...."
CET:21:49 Kieg.:

A záró intermediate C hullám, akár egy ED formációt is ölthet, ha ez így van, akkor a mai emelkedést egy ZZ vagy dupla ZZ követheti délnek, majd utána mehet fel a célzónákba, mely akár a korábban említett 3700-4000 forint közti terület is,  kár a 62%-os retrace is lehet (esetleg 78,6% v.162%, ezt folyamatában fogjuk látni, felismerni). A vasárnapi gondolatba nem írtam bele, de emiatt gondoltam a mai kiszállót.

19 megjegyzés:

 1. A mozgás alapján ED-re adok nagy esélyt, de még nem elemeztem, ezért gondolom, hogy most kilépési pont van. Azaz a fenti célárat elérheti, de olyan nagy a zsákba a guba, hogy nem szabad otthagyni.

  VálaszTörlés
 2. Tényleg a guba már a zsákban, illetve a számlán van! :-) Gratulálok Ad!

  Twer! Remekül megláttad, immáron sokadszor a nagy elmozdulást! gratulálok!

  VálaszTörlés
 3. Nem látok grafikont, Lacika Charlie ED verzióban a ZZ kész van? 5 hullám ment felfelé? köszi!

  VálaszTörlés
 4. Köszi Imi-boy! Jövőre már neked is menni fog.

  VálaszTörlés
 5. ad...itt van otp 5perces ha latsz belole valamit..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111130/OTP5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  VálaszTörlés
 6. üdv Boy

  Különben most 90%-ra vettem a föl felét, egyszer valóba ki fejtem ezt a módszert mert úgy néz ki működik itt a hírek azért rá segítettek mert holnapra vagy ma késő délután vártam 200-300 pont még hiányzik nm tudom meg lesz-e.

  TWER

  VálaszTörlés
 7. szia Twer!

  Bocsi, de lehet félreértettelek, azt írtad Otp felfügg és nagy esés, én felfelé vártam, ez bejött.nem lefelé ment, vagy félreértettelek és lemaradtam valamiről?
  Köszi ad

  VálaszTörlés
 8. üdv AD

  A válaszom valóba két értelmű volt és mind kettő irány benne volt, azt írtam ha nap végéig vagyis így zár akkor lesz esés. De negligálja a mínuszt akkor emelkedés.

  TWER

  VálaszTörlés
 9. Bocsi, Ad, csak most kerültem megint gép közelébe, szép kis emelkedés volt. A reggeli korrekciónak tűnő esés végül nem kapott megerősítést (pl. indikátoroktól). Én el tudom képzelni amúgy, hogy még mindig a (C)/3/[a]-t építjük/fejezzük be éppen. Elég abba belegondolni, hogy a (C)/3 teljesen kiépülve akár 18.500-19.000 is lehet majd, reális szerintem, hogy még csak az [a] alhullámát építjük.

  VálaszTörlés
 10. köszi Twer, így már értem ad

  VálaszTörlés
 11. Szia Lacika!

  Remélem hétvégéig kibírja a piac, akkor meg tudom nézni részletesen.

  Nekem, lehet csak azért, mert otp van a fejemben, de ED-nek tűnik a mai nap alapján. A korrekció nagyon gyors volt, arra gondoltam, hogy ellesz egy két napig.

  A hullám nagyon bonyolult volt, C-re írtam, hogy egyszerűbb lehet. szép íves felfelé menet volt, eddig.

  Érdekes lesz a végjáték (intermediata C)

  ad

  VálaszTörlés
 12. lehet, h nem figyeltem, és már felmerült, de mi van, ha bux-ban (B) csak 16200-nál volt, és onnan indult (C)/1 ?

  r

  VálaszTörlés
 13. köszönöm Mindenkinek, h tartotta bennem a lelket, és nem kellett bukóban kiszállnom a rossz helyről indított longból. szeret az Isten, ez van :))

  r

  illetve az előző kérdéshez esetleg Vkinek nincs ötlete?

  VálaszTörlés
 14. Rchrd, tehát úgy érted, hogy (C)/1 tartana 4 napja ? (16.154-ről indulva) ? Szerintem azért kicsi az esélye, mert BUX-ban az előtte lévő (17.510-től 16.154-ig) ereszkedés ABC-nek tűnik.

  VálaszTörlés
 15. lacika, köszi, igen, így értem.
  mivel elméletből vannak hiányosságaim, az lehetséges, hogy (B) 3-3-3-ból álljon?

  r

  VálaszTörlés
 16. Szerintem nem. B=3-3-5 vagy 5-3-5 vagy 3-3-3-3-3 (kombinációs bonyolultabb is lehet).

  VálaszTörlés
 17. nem akarok belemagyarázni semmit, de az utolsó 3-asban van egy 500 pontos rés, ilyenkor ezt nem kell figyelembe venni? ott akár lehetett volna egy hullám :) és akkor 3-3-5 :)

  r

  VálaszTörlés
 18. Hát, lehet igaz mondjuk ebben az esetben, viszont hosszabb távon szinte biztos rosszul járnánk, ha egy-két szimpatikus virtuális hullámmal még feldúsítanánk a chart-ot :)

  VálaszTörlés
 19. :D persze, nyilván nem szeretnék chartot rajzolni, bár nem lenne rossz, ha én rajzolnám, csak nem tudom, mi ilyenkor az "eljárás".
  nyilván erre utólag jövünk rá.
  viszont az erőt, amit ad írt a C hullámokról, csak onnan tapasztalom (16154), persze a leminősítést és az imf hírt leszámítva.

  r

  VálaszTörlés