Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 April 2021

Esti kitekintő (USD/HUF, EUR/HUF, EUR/USD, Richter, Bux)

Richter

Beért a célzónába a piac, ahonnan egy Pin Bar fordulós jelzést dobott, továbbá az "objektív esszencia" tréning egykori hallgatóinak mondom ADZ jelzés is keletkezett. Mindazonáltal egyelőre még nem hiszek a jelzésekben, megerősítésre van szükségem. Az ADZ első célára ath felett lenne, ami jelen körülmények között  csak akkor lehetséges, ha egy c hullám érkezett le délnek, erre pedig egyelőre kevés objektív bizonyítékot látok. Az rsi-n van egy bullish csúzli, de számomra már távoli zónában. A magam részéről egy erőteljesebb lassulást várnék, de az erős forgalom nem az ékek sajátosságai.


Bux

Egyelőre konzervatív verzióban gondolkozva, maximum a jelölt szintig várnám vissza az árfolyamot, csak is kizárólag abban az esetben, ha nem egy ék formálódik az esés végén, amire látok némi esélyt. 



EUR/USD 

Számomra és a "dobozaim" számára egy ideális szintre ért fel a kereszt, ahonnan lefordult és óráson egy short setupot dobott. Triggerelődés esetén 71% az esélye, hogy lejön 1,198 környékére, azonban ha innen valóban elindul a fordulat akkor a mozgás elliotti alapon számolt (gondolt) célára inkább 1,1920 alatt található (figyelem, lehet flat korrekció!).

 

USD/HUF

Feljött az ellenállásig, majd hatalmas erővel lefordult róla. Csak kisebb tf-n keletkeztek long setupok, a napos még várat magára. Az alacsonyabb idősík long jelzése a korábbi ellenállásra mutat, ugyanakkor a 65% körüli találati aránya már a fordulat megelőlegezésére adhat okot, főleg, ha az EUR/USD esetében is fordulatra, azaz dollár előre számítok, igaz egy kicsit mélyebb leszúrásnak jobban örültem volna, így még fennáll a kockázata, hogy egy széles flat hullámot látunk, azaz nem készült el az ide várt C hullám impulzusa teljes egészében. Sajnos nem tudom kizárni ennek lehetőségét.


EUR/HUF

Minden arra utal, hogy korrekciós mozgás megy felfelé, DE kedvenc setupom long jelzése fut, első célára, melyet mindennél nagyobb magabiztossággal elér 362,5-nél található. Márpedig a setup bár nem működik 100%-os magabiztossággal (70% feletti), sokkal objektívabb szempont, mint az elliotti elemzés, vagy egy megrajzolt csatorna. Emellett magasabb idősíkokon is fut egy erős setup, így a gondolatom az, hogy lesz egy csavar a rendszerben, ráadásul mindkettő általam támogatott a jelenlegi mozgást leíró alakzat (lásd, célárról való északnak fordulást) azt mondja, hogy itt magasabbra kell menni, méghozzá úgy, hogy a kereskedők egy részét megtréfálja a mozgás (tudom, éppenséggel én is lehetek az, de egy objektív tényezőkkel leírt setup és az elemzői gondolataim között maximum kétnapos átlagban, de  a statisztika és az objektivitás nyer, így elsődlegesen arra kell gondolnom, hogy most is inkább a célár elérésére van nagyobb esély). Inkább arra kell figyelni, hogy 361,66-ot mikor veszi ki a piac és utána szédületes futásba kezd, vagy csak araszolgat tovább felfelé. Az elképzelés kritikus szintje mélyen található (358,5), így bár a mozgás és annak szerkezete megváltoztathatja az elgondolásomat, mégis egyelőre inkább a forint gyengülésére figyelek, mindaddig, amíg erőteljes ellenirányú jelzést nem látok a charton, vagy nem törik a kritikus szint.

15 comments:

  1. köszi AD, az elemzést huf usd indulgat fölfelé, de vajon meddig megy föl naposan? kiváncsi vagyok eur usd re is jön e lejjebb 1.920 alá.

    ReplyDelete
    Replies
    1. EURUSD setup célár 78%-os valószínűséggel 1,1950 alá (tegnap este még előszedtem a statisztikáimat, célárazásaimat, ezt tartom ennél a setupnál a relevánsabb támasznak és százalékos eredménynek). 1,19 alá(!!!) - 51% eséllyel, de itt van egy stop mozgatás, ami 27%-ban zárja a pozit. Gyönyörű számok, de a statisztikai minta nem elég nagy, csak elemzésnél használom ezt a konfigurációt, olyannyira nem, hogy az objektív esszenciába pl betettem, nem mint setup, mint elemzést segítő eszköz, elemzéshez jó, kis tf kereskedéshez nem, mert túlságosan komplex a leírás, de ha az embernek van ideje nézelődni, ízlelgetni és nem pár perc alatt kell döntenie, akkor elég ütős is lehet. USDHUF is ebből fordult le (első célárat el is érte,a második a támasz alatt van, kevésbé releváns szerintem), EUR/HUF pedig fel (h1-h4), eurhuf ennek a célára 362,9, ami egy másik setuppal mutat párhuzamot.

      USDHUF: setup 301,9 (69%) és 303,30 (55%) - de Elliott alapon 316-320-ra gondolok inkább, ehhez először a 302,60-nál lévő ellenállás kell kivinnie. Ezt a setupot nap, mint nap használom és több ezres a mintadarabszám.

      Delete
  2. köszi próbálom lekereskedni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát, az a nehezebb dió, sok sikert hozzá és jó sok pippet benne!

      Delete
  3. Hello Ad!

    Többször írsz a setupjaidról, nincs kedved oktatni is őket?

    S.Tomi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Később válaszolok, hosszabban, ha nem probléma!

      Delete
    2. Két oktatási anyagom van, az egyik a "Célárszámítás", a másik az "Objektív esszencia", aminek épp a továbbfejlesztésén dolgozom, ez utóbbi már tartalmaz olyan elemeket, melyeket mások setupként emlegetnek.

      Szükséges elmondanom, hogy egy setup önmagában még nem elégséges a sikerhez, ahhoz megfelelő mentális, pszichés felkészültség is kell, amihez szerintem más jellegű szakember szükségeltetik.

      Hamarosan külön aloldalt csinálok az oktatási résznek.
      Addig is, ha kérdés, kérés van, akkor a drian875@gmail.com emailen elérhető vagyok.

      Delete
    3. Köszönöm! Írok emailt!
      S.Tomi

      Delete
  4. Célár elérve :D, első :) - EURHUF

    ReplyDelete
  5. 362.40 ról indult az elsö 0,1 short. Dollár Long zárva 302 nél nem tetszik a dolcsi

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Köszi!
      Setup, bejött.
      Természetesen van, amikor nem működik, de ezeken a tf-ken hozzá tudom tenni az elemzői hátteret, az sokat segít.

      Delete
  7. EURUSD: nem zárom ki, hogy kész a korrekció és már az 5/1 megy felfelé: https://www.tradingview.com/x/zW5vMtUu/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tehát 1.21 felettről kicsivel vissza 1.19-ig, majd go, 1.26 környéke lenne az első célár.

      Delete