Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 April 2020

Reggeli KV mellől (HUF)

Forint: Végre jött egy határozott fehér gyertya négyóráson, melyet egész héten vártam. Lassú mozgással fordult, ami inkább korrekciós mozgásra utalt, mint a nagyobb trend visszatérésére, ami szembe menne az elsődleges elképzelésemmel, mely trendszerű mozgással és forint gyengüléssel járna. EUR esetében a célzóna 371-373 és a 380 környéki szint, dollár esetében 350 és a 363-as szint környéke lenne, melyeket majd az újabb és újabb gyertyák megjelenésével újra kell számolni, ellenőrizni, hogy a piac tartja -e magát az elképzeléshez.

EUR/HUF elérte a minimálisan elvárt zónát, ahogy az USD/HUF is,  ez volt a minimális elvárásom még korrekció esetében is. Aki profitrealizálás híve, forint erősödésében (és a Jegybankban) hisz, annak a zóna kilépési lehetőség. 

Nem szükséges, de lehetőség a további emelkedés előtt a piros támasz visszatesztelése.

EUR/HUF:

(A charton látható pozíció technikai hiba miatt van, pénteken egy véletlen mozdulattal lezártam 
a longot, melyet újranyitottam, nagyjából 0,4R szinten)

USD/HUF:





A mozgás előtt az alábbi gondolatokat fogalmaztam meg:





Az elképzelésre kisebb tf-n long setup is keletkezett, mindkét termékben  nagyon hasonlóan. 

A jelenlegi példa is mutatja, hogy bár Elliott képes segíteni a kereskedőt, megfelelő belépési jelzés és trade management nélkül nem lehet önmagában kereskedésre használni. Fontos egy megfelelő kereskedési rendszer kialakítása. Határozott véleményem, hogy az R-ekben való gondolkodás nagymértékben megkönnyíti azt az utat, amit a végcél elérése érdekében a kereskedők bejárnak. 
Jelen esetben még korrekcióban is, stílustól függően 2, illetve 4R körüli szinten van a pozíció és további potenciál arra, hogy magasabb szinteket is elérjen a pozíció. Ha valaki agresszív stoppal lépett pozícióba, az most 4R-nél tart, ha van egy évben 100 hasonló lövése, akkor 20%-os találati arány mellett lesz zero a kereskedési egyenlege, ami azt jelenti, hogy 80%-ban hibázik. 79%-os hibánál, bár alig láthatóan, de már nyereséget termel. A technikai elemzés pedig pontosan erről szól, nem egy tradenek kell jónak lennie, nem ott kell nyerni, hanem a tradek összességén!

45 comments:

  1. Szia Ad. Aranyról raknál fel (elképzelést)chartot.
    köszönöm

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://1.bp.blogspot.com/-7zEzBdu_hfc/Xnm-6cMGpNI/AAAAAAAASdY/OJ7xlj1zUwUuhvp2h2FS8I_zjpZiqA7qwCLcBGAsYHQ/s1600/arany%2Bhavi%2B2.PNG

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Ezt még ápr.elején írtad :"Korrekció lehet, jó eséllyel egy B hullám, a mi a legkiszámíthatatlanabb hullám az összes közül. A min. célárát elérte, a maximum pedig a korábbi tető felett található, akár 1857. Naposon most szerintem csak kockázatos belépő van, bármelyik irányba"

      Delete
    4. B hullámnak gondolom, bár ez a felfelé kör tegnap óta nem tetszik. Sokan mennek át olajból aranyba, elképzelhető, hogy nincs kész teljesen a B hullám és a tető fölé érhet (dzz formációban). Utána jöhet egy esés, ennek a terméknek is drága a long tartása, de erre még sokan nem gondolnak. 1730 körül fordul, akkor innen mehet le, ha nem akkor ki kell várni valami megerősítést.

      Delete
    5. Köszönöm. Azt is írtad a napokban hogy "Arany pl most tisztábban látszik, jó short beszálló lehet."
      4-6R nyerő lehetősége.
      Üdv. szép napot :)

      Delete
    6. Igen, arra gondolok, de van, hogy kétszer kell lőni, hogy egyszer találjunk. Én beléptem, de nem biztos, hogy jó döntés volt.

      Delete
  2. EUR HUF hezitál se föl se le!
    kösz az elemzést.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korrekció, ellenállás. Figyelni kell, mert ilyenkor csökken a figyelem, majd hirtelen elszáll.

      Delete
  3. fej váll alakzat alapján erősödnie kellene??

    ReplyDelete
  4. Dax 6h elkészülhetett egy hsz, akkor viszont egy új csúcs várható jövőhétre.

    ReplyDelete
  5. https://youtu.be/q7vnYyzm00g
    Koronavírus háttér, ha érdekel valakit, 2 óra.

    ReplyDelete
  6. Sem az euró forint, sem a dollár forint nem mutat gyengeséget ,törni fogja a trendvonalat és erősödés kovetkezik !!!!!!

    ReplyDelete
  7. 9.8-10.3 környékén érdekes lehet az olaj,wti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bottal sem piszkálnám!
      Nem vagyok funda hívő, de az olaj tárolási kapacitásainak szűkössége, az elérhető tároló kapacitás nagyjából a nullával elérhető, miközben a spekulatív ETF mennyiség csúcson.

      Elképzelhető, hogy előjáték volt a május 20-ai lejárat és a tánc csak most jön, amikor pár brókercég már megégette magát, ugyanis több termék esetében ők viselték a veszteséget, mert a szabályok szerint 0 alá nem mehetett az olaj ára, nekik pedig el kellett adni, mert fizikailag nem tudtak vele mit kezdeni.
      Több ETF, certi kezelő anno a lejárat előtt átkötötte a terméket, így az ügyfelek elkerülték a nagyobb veszteséget, de nincs arra semmi megalapozott tény, hogy most az átkötési időszakban (1-2 héten belül) nem lesz a korábbinál is nagyobb pánik és probléma.

      https://www.portfolio.hu/uzlet/20200427/amivel-mar-sokan-megegettek-magukat-raboritottak-az-olajpiacot-az-amatorokre-428590

      Idézet:

      "
      Egyrészt beteltek a fizikai tárolók a WTI leszállítási pontján, az oklahomai Cushingban, és amennyiben kifutás előtt nem kerül lezárásra a kontraktus, akkor fizikailag át kell venni az olajat, azonban ez gyakorlatilag lehetetlenné vált a szabad tárolói kapacitások hiányában, így mindenki pánikban menekült, és adta el az olaj pozícióit.
      A nagy olajba fektető alapok erre a folyamatra ráerősíthettek, ugyanis az ETF-ek nem fizikailag tartanak olajat, hanem határidős pozíciókon keresztül, melyet folyamatosan tovább görgetnek, mielőtt fizikai leszállításra kerülne sor. Így alapok is szerepet játszhattak a májusi kontraktus összeomlásában, ugyanis masszív eladók voltak, és cserében pedig vették a júniusi leszállítású olajat."

      Ez továbbra is egy időzített bomba, ahol komoly szereplők képviselik a profikat és ha kell ismét rá fogják borítani a piacot a szerencsehuszárokra (incl.: etf alapok).

      Delete
    2. Sokan próbálnak a profik javaslatára inkább olajcég részvényt venni, ahol meg tudják lovagolni az olaj emelkedésében meglévő potenciált. Van olyan érzésem, hogy a MOL is ebbe a kategóriába tartozik. Nos, ott sem lesz jobb a helyzet. Sokak figyelmét elkerüli az URAL -Brent swap előny eltűnése, ami óriási hátrányt és veszteséget okoz a MOL-nak, ráadásul TA alapon egész erős bearish szituáció kezd el alakulni.
      Az európai vonalon érdekes Shell-t néztem, de a chartja még bearish, ha lesz is jó beszálló, akkor az nem most van.

      Delete
    3. számomra innen érdekes
      ,10 33

      Delete
    4. ha megnyúlik a C/3/5, akkor a célár nulla alatt van
      extra kockázat, extra haszon nélkül - no deal

      Delete
    5. Bottal sem piszkálnám, annyi lehetőség van bármelyik más termékben, maradok inkább ott.

      Delete
    6. beértünk abba a zónába,ahol esetleges bull setupra várok

      Delete
  8. W1 rsi most (nem zárt az utolsó gyertya):22,6
    D1 rsi most (nem zárt az utolsó gyertya): 30,5
    H4 rsi most: 28,9
    h1 rsi most:21

    Április 21-én bár klimax volt és egy Bullish Harami, a várakozás szerint csak egy korrekcióra futotta, ami után komoly eséllyel új low érkezik.


    Egy ilyen felállásnál a long esély kisebb, mint 10%, ami ugye nem nulla, de ritkán jön össze. Ettől függetlenül összejöhet. Az etf kereskedésében nagyjából van 16 óra, amikor nem lehet hozzányúlni, mert a magyar bróker nincs. Több banknál (pl Saxo) nem is lehet longot nyitni, certit kicsapták.

    Persze értem, hogy 3. vége, meg Fibo161 oda mutat és m15-n talán meg lehet lovagolni egy felfelé menő hullámot 18-ig, de ott van a kockázat, h megnyúlik, márpedig a termék egyedi jellemzője látható, hogy milyen kockázatot jelent.

    A jó belépő olajnál 16,10-n volt, shortra, mert ott az összes magasabb tf lefelé mutatott (tp 7-8 USD).

    Ettől még bejöhet, de tartósan az ilyen lövések matematikailag veszteséget eredményeznek, legalábbis az eddigi statisztikáim alapján, friss statisztikák szerint 32 lövésből kb 5x. No deal m8t!

    ReplyDelete
    Replies
    1. látom az esetleges 7,45 célár esélyét,bull setupot vagy itt tud adni,vagy 7,45 nél,kiderül

      Delete
  9. Indexekről vélemény (Sp500, dax pl)? Akár az olaj is lehet triggerje egy esésnek funda oldalról..

    ReplyDelete
  10. Én is kíváncsi vagyok Ad véleményére, én mindenesetre tetőzés közeli állapotot látok dax, nq, még egy csúcs hiányzik, de aztán jelentősebb esés indulhat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyetértek, erre gondolok én is, illetve arra, hogy amíg nem megy ki új csúcsra van egy másik verzióm.

      Delete
  11. köszi Bandi az olaj tippet,vettem én is 10.30 nál.Meddig várod?

    ReplyDelete
  12. egyébként gratulálok a meglátáshoz,szép munka

    ReplyDelete
  13. kiváló setupot adott olaj a megfelelő helyről,minimum 7 r hozadékkal első körben,a következő felkör már csak hab a tortán

    ReplyDelete
  14. második célár már a 14 dolláros tartománynál

    ReplyDelete
  15. dax is elérte a 10 900 2. célárat

    ReplyDelete
  16. Dax vsz. rúg még egyet 11030 környékére.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a köv célár nálam jóval magasabban lenne

      Delete
  17. Szia Ad. az aranyat meddig várod le?
    nálam ha törné a ~1700 szintet,akkor 162... környékére várnám,első körben.
    köszönöm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Ha elindul egy nagy C hullám, akkor van rá esély, hogy 1460-1500 környékére lejöjjön.
      Egyenlőre az a felszúrás okoz gondot, az nem volt benne a tervben, szabályos, de nem konfortos.

      Delete
    2. arany charton jobban mutatna elöször az 1815 környéke

      Delete
    3. tennél fel chartot?
      köszi Bandi
      egyébként grat az olajhoz.(lemaradtam)
      köszi :)

      Delete
  18. ez a legrégebbi:
    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/b054dfaa-b23f-4995-8c93-f4f62e1bdfca

    aztán kiegészitettem 2 kék vonallal,íme:

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/f92f6fc6-8fd2-4c60-abb6-63370cff68e9

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/71eacb6b-7d46-4083-bd46-1d3650fe4697

    ReplyDelete
  19. Eur huf szerinted longos? Továbbra is? Vagy most jön a várva várt gyorsulas fölfelé.

    ReplyDelete
  20. Eur huf ról mi a véleményed ad?

    ReplyDelete
  21. EURHUF: nincs okom, főleg a mai nap után felülbírálni a korábbi elképzelésemet

    ReplyDelete