Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 25 February 2020

Richter

Egy hete írtam:

Richter:
Egyre inkább arra gondolok, hogy a nagy tf-s elképzelés hibás, azaz nem háromszöget csinált a papír 2006-2015 között, a lefelé kör pedig nem impulzus, hanem egy mély flat korrekció. Egy ideje bizonytalan vagyok a papírt illetően, valószínűleg ez lehetett az oka. Bár még nem vetném el a hsz elképzelést, de háttérben kezelném. 
Nagyon erős felfelé kör, nagyon rövid idő alatt. Ez a sajátosság leginkább a harmadik hullámok jellemzője (néha van egy-egy hasonlóan elszabaduló b hullám is). 
Ha lefordul a zónából érdemes visszatérni rá, mert akkor egy méretesebb esést hozhat a korrekció (akár 6200 környékére, a bull piaci elképzelés mellett).


Az aktuális chart:


Sajnos a Randi folyamatosan lefagy, amikor váltani akarom a tf-t, ezért az új chart. A hetes gyertya még nem zárt! Ha így marad, akkor ez egy erőteljes fordulós jelzés és havin egy dupla top, ami inkább valamiféle fordulatra utal (hó vége egyben a hét vége!). Amennyiben nem B hullám közlekedett felfelé, akkor a rajzon jelölt célárzóna reális lehet. Délelőtt írtam, másik tf alapján, 6700 törése egyben egy kritikus szint törése is, ami után nagyon gyorsan 6000-6200-as zónába találhatja magát a piac, korrekció esetében (flat), nem biztos, hogy az első hulláma eléri(!), de erről majd később, ha jön a follow through.





Figyelem! Még egyszer! Hetes gyertya nem zárt! Fontos lesz a felételezett mozgásra a gyertya zárásával visszatérni. 6700 alatti napos zárás ad megerősítést a gondolatra, még a heti záró előtt. Addig erőteljes elképzelés, elégséges megalapozottság nélkül!

7 comments:

  1. Uhh, Richter belehúzott, már 6675.

    ReplyDelete
  2. Richter: emelkedő csatorna törése elképzelhető: https://www.tradingview.com/x/gWF920lO
    Eur/huf: ATH comming soon!

    ReplyDelete
  3. Sajnos Richter annyiszor megszívatott, hogy nem érte el a gondolt célárat, még ha nem sok is hiányzott, hogy most korán zártam a shortot. Lehet parasztlong lesz és visszanyitom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amerikát, a hangulatot, a meredekséget, a lendületet elnézve, korai volt. Sokan csak most kapcsolnak, hogy esés van. Az e heti gyertya november végéig ütötte le a piacot kint, ami ugye egy elég optimista piac volt.

      Delete
    2. Az S&P 500 esetében kb. eddig vártad a korrekciót?
      Rég esett már szó a forintról :D

      Delete
    3. :D Tegnap írtam :D ATH is comming :D
      Hétfői gondolat, hogy két nap oldalazás következik 336-339 között, tegnap jeleztem egy szűk körben, hogy vége lehet és kitörés jön. Várok egy ATH-t, vagy egy próbálkozást. Egy hete merült fel bennem, hogy márciusban az MNB léphet, ha jól halottam a "fenyegetést" tegnap, akkor ezt bedobták. Lehet az USA-ban előbb lesz kamatcsökkentés, mint itt emelés.


      Több verzió van, volt, második célszintnél az SP. USA erős támaszok előtt vagyunk, főleg a leggyengébb usa index, a dow, de a többiek is támasz előtt lehetnek. A Dow a legérdekesebb, a heti záró fontos lesz, mert ha törik egy kritikus szint, akkor a longosok kivégzése várható márciusban és nem csak az USA-ban

      Delete
    4. EURHUF: Ma felmehetünk 339,4 környékéig, ott eldől, hogy milyen úton megy a folytatás, visszaesik e a 336-339-es zónába, nagyjából erre a hétre, vagy sem. Ha igen, akkor érdemes figyelni, mert nagyobb mozgás is jöhet északra, aminél a megálló 343 környéke, vagy magasabb is lehet. Egy ilyen technikai szintnél nem számítok általában gyors mozgásra, inkább lassabbra és kevésbé veszem elő a távolabbi lehetőségeket, de a vírus miatti aggodalom miatt itt és most evidenciában kell tartanom, ezért a 341-343 szint mellett a 350+ magasságot is figyelembe kell venni, mint tartalék célár.

      Lehet a piacokon nagyobb tf mozgások zajlanak, ezért a pénteki záró fontos lesz a hetes gyertyaképek miatt, addig is:
      http://buxelliott.blogspot.com/2020/01/usa.html
      A hétvégén megnéztem, bár az NQ elméletileg olyan szintre ment fel, ami nálam kizárná a lehetőséget (ekkora mozgás általában együtt jár az indexektnél), de a szakirodalom még elfogadhatónak tartja, a DOW csúcs pedig egyértelműen mellette áll.

      Delete