Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 December 2019

EUR/NOK

Egy blogolvasó kért segítséget jó néhány héttel ezelőtt az EURNOK kapcsán, ezért került a figyelmem középpontjába a kereszt. Ending diagonal kialakulására gondoltam és gondolok most is. A korábban rajzolt képek és elképzelések:



A piac egy lehetéséges szintről 10,31-ről fordult délnek és bár a most hétfői mozgás elbizonytalanított annyira, hogy feleztem a megnyitott - hozzám képest agresszív belépőt - úgy tűnik, hogy visszaállt az általam elképzelt útra. Egy ending diagonál esetén, főleg egy ilyen nagy tf-n, csak idő elteltével lehetünk magabiztosak abban, hogy valóban a piac elérte az ék tetejét és lefordult. A hetes képen a nagy ék alsó szára nem tört, sőt abban sem lehetünk biztosak, hogy jól van megrajzolva az alsó szár és nem egy negyedik hullám közlekedik délnek. 

Aki a piacon van tudja, soha nem lehetünk biztosak az elképzeléseinkben, abban, hogy a piac azon az úton halad, amelyiken mi gondoljuk, de szerencsére vannak eszközeink (trade és risk management), melyek segítenek elkerülni a komoly veszteségeket és nyereségessé tenni a kereskedésünket. 

A helyzet adott, a lehetőség jó, a piac, ha valóban kész az ék, viszonylag gyors mozgással (jelen esetben 2-3 év, diagonál 2014 év vége környékén indult) juthat el az ideálisnak nevezhető zónába, mely 8.20 környékén található. Lehet, hogy kétszer, sőt háromszor kell meglőni ezt a keresztet, de van egy olyan óriási előny, amelyet nem lehet elvitatni jelenleg a kereszttől, a SWAP pozitív a short oldalon, azaz ellentétben az EUR/USD-vel nekem dolgozik, minden egyes nap, még hétvégén is. Mi lehet jobb ennél?


Kisebb tf-n ellenállás előtt a piac, azt gondolom, hogy ezt át fogja most vinni és a következő szintnél kell majd döntést hozni a pozíció további managelését illetően.


Összefoglalva, elég jó lehetőség, hosszabb távú pozíció felvételére, jelentős swap támogatás mellett, ahol egyedül a swap megváltozására kell majd fokozottan figyelni, mert annak változása hírtelen a pozíció ellen ható, akár hatalmas hírgyertyával fog járni.

23 comments:

  1. sziasztok! mi a véleményetek az eur/huf-ról? Itt van tényleg a fordulat, mert ez már emelkedő trendvonalat törte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lejött egy impulzus, a felfelé kör során eldől,hogy c volt, vagy valami más. C esetében ATH, gondolom a 340 körüli célárat hozza, 358 pedig lehetőség (volt anno valami ami oda mutatott). Ha korrekció megy felfelé, akkor jó eséllyel vége a nagy, erős körnek (egyelőre?) felfelé.

      Delete
    2. Hetes BUSS esély van, ami a runningflat formációt támasztaná alá.

      Delete
  2. Szia AD korrekció esetén meddig mehet fel? eur huf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A tetőig (dupla top, F100 retrace).
      Realitás magas korrekciónál inkább 335 környéke, laposnál 332 környéke, szerintem.

      Delete
  3. KV: érdekes :D, szerintem 3/4/c

    ReplyDelete
  4. EUR/NOk: korrekciósnak tűnik a mozgás, lehet ZZ lesz belőle, érdemes figyelni, mert ha igen, akkor még nincs itt a nagy belépő-

    ReplyDelete
  5. Megérkeztünk a karácsony/év vége előtti időszakhoz. Hasonlóan augusztus második feléhez, sokszor itt is lelassul a piac, ami azt jelenti, hogy két- három gyertyát kell majd egynek értékelni, a setupok triggerelődése, célárak elérése sokszor lassabb, mint az év többi időszakában. Természetesen ez is csak egy megfigyelés és van amikor nem követi ezt a piac.

    ReplyDelete
  6. Szia Ad,

    Nagyon tetszett ez a bejegyzés, ügyes észrevétel :)
    Tudom, hogy technikai megközelítést használsz, de ha már swap támogatás ill. szó volt a gyengülő forintról, akkor nem lehet, hogy a HUF/NOK keresztben is lenne most lehetőség?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, vannak itt ex-treasurysek (jelenlegiek is, csak ők nem fogják felfedni magukat), akik értenek is hozzá, majd megerősítenek, vagy megcáfolnak. A HUF/NOK szerintem virtuális kereszt, ráadásul a likvidítás és a spread is más, szóval én nem szeretem matematikai oldalról a forint keresztet.
      EUR/NOK : elég korrekciósnak tűnik a lefelé kör, nagyon ZZ jellege van, szóval lehet még nincs itt a tető. Már nem az elemzés része fut a történetnek, hanem a pozíció management, a következő 24-48 órában figyelni kell a pa-t.

      Delete
    2. Szia, az eddigi mozgás alapján mit gondolsz?
      Felfedte már magát a kereszt? :)

      Delete
    3. Szia!

      Nem egyértelmű, de hajlok arra, hogy nem ZZ a lefelé, hanem (1)-(2)-1-2-3 és lehet bent a tető.
      Annyira nem egyértelmű, hogy csak feleztem a pozit, lassulhat a piac az ünnepek miatt, de a swap nekem dolgozik.

      Delete
    4. Most kezd érdekes lenne a napos, van egy szint, ami sok mindenre választ adhat, de lehet csak napok múlva (9,94 környékre), közben az rsi is szépen mászik le bearbe, ami a shortot erősítheti, de ugyebár ez a gyertya még nem zárt

      Delete
    5. Szia,
      Gondolom akkor az ending diagonál megkezdődött, ha bent a tető...
      Tört már az általad bejelölt alsó szár?
      Látsz még jó belépési lehetőséget?

      Boldog karácsonyt mindenkinek :)

      Delete
    6. Szia!

      Szerintem rengeteg beszálló lesz még, ha itt a fordulat, akkor csak az első impulzus készülget, annak is a 3/4 alhullámban lehetünk. Devizapiacon a 4. hullám korrekciója gyakran magas retrace-t ér el, így a letörési szintet visszatesztelheti, sőt, ha lejön az első impulzus a második hullám is általában magas retrace-t ér el, ami lehet a nagy ED alsó szárának visszatesztjében mutatkozik majd meg.

      Nem tudjuk, maximum sejtjük, hogy megvagyunk, szóval lehet kétszer vagy háromszor kell meglőni. HA felmegy egy korrekció, akkor ott már érdemes lőni, stop a tető fölé. Ha tévedünk, akkor ki fog venni, egy R megy a levesbe, de kinek probléma ez, ha a célár 8,2 környékén van, támogatott swap mellett?
      A korrekció (3/4) magas retrace melett 10,04 fölé mehet, de 10,10+ már töri az elképzelést. 9,93-9,82 erős támaszzóna, szerintem nem fogja átvinni elsőre.

      Delete
  7. NOK/HUF-hoz egy kis segítség, valóban szintetikus kereszt, EURHUF/EURNOK=NOK/HUF. A rizikó itt ugye az, hogy két kereszt árfolyamának mozgásától függ a végeredmény, ami ugye nagyobb volát is jelent. USDHUF ugyanez,GBPHUF..stb

    ReplyDelete
  8. Sziasztok!
    Ad tudom hogy nem szoktál sohasem foglalkozni az usd/uah párral, de elmondanád a véleményed róla? mert amit a hrivnya művel az nem emberi. meddig erősödhet még?

    ReplyDelete
  9. Érdemes nagyon figyelni a piacokra, mert január véres lehet. Egyik verzió szerint SP 3245 környékén (+/- 10-20 pötty) lehet egy hullám vége, amiből nagyon erős esés indulhat.
    Richter esetében szintén fenn vagyunk egy lehetséges tetőnél (6430 környéke), amiből vagy egy fordulat (cél akár 4000-), vagy egy korrekció indulhat (cél akár 5700).
    Ha a forintnál (EUR) korrekció jött le, akkor 341 (utána 358) a lehetséges célár.
    Hamarosan a buxban is kinéz egy -10K korrekció.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Ad,
      Az S&P-nél C hullámot vársz vagy az 5-ik hullám végét?
      Illetve kíváncsi lennék, hogy nálad most hogy áll az EUR/HUF számozása? (5)/1/C
      Az arany, akkor elszállt?
      Köszi előre is :)

      Delete