Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 January 2019

USD/HUF

Talán a január 17-én leírtakkal tudom a mostani helyzetet a legjobban megfogalmazni, ezért bemásolom ide:

"Talán görcsös ragaszkodásnak tűnik a forinterősödés erőltetése, de továbbra is ezt az irányt tartom a belső szerkezet szerint a nagyobb valószínűségűnek. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy a dollár kamatelőnye fundamentális oldalon, de a funda nem szokott zavarni az elemzések során. Bármikor jöhet egy MNB kommunikáció (lásd tegnap), vagy egy FED jelzés a kamatemelés újragondolásáról, sőt lassan az ország felminősítése is megérkezik, vagy az arra spekulálók is pozíciókat vehetnek fel. Az alakzatból, ha nem a kisebb eséllyel működő verzió mellett teszi le a voksát (az adataim alapján ritka az olyan eset, amikor egy ilyen szerkezetből nem letörés következik be, ugyanakkor kizárni nem tudom), az esés a reálisabb elgondolás. Naposon a short setup 2. céláráról fordult északnak a piac, a short setup nem sült be, hanem a távolabbi célig futott, ez egyfajta megerősítése annak, hogy nem ördögtől való a forinterősödésben gondolkodni. Mindezek mellett senkinek sem javaslom pusztán egy elgondolás alapján pozícióba lépni, mint ahogy több  helyen a blogon is olvasható, megfelelően letesztelt setupra és money management rendszerre van szükség a sikeres kereskedéshez.

Két gondolat erejéig kitérnék a bullish verzióra: Az egyik, hogy kialakulhat itt, egy általam "F" szituációnak nevezett, trendközepi északi megnyúlás, vagy pedig egy c of B hullám érkezett le délre és egy impulzív emelkedéssel, egy újabb lokális csúcsra fut a piac, kialakítva egy "bull trap"-et, ami után délnek veszi az irányt. Nem tudom kizárni ezeket az esélyeket sem, de nem tartom az eddigi tapasztalatom szerint valószínűbb verziónak."

Az általam "F" betűnek hívott szerkezetre már nincs esély, azt letörte, eltörölte a piac. Nehezen bár, de közelíti a kereszt az első célzónát, melyet minimum elvárásként fogalmaztam meg. Egy kisebb támasz van előtte, amit talán sikerül a héten átvinnie, ha igen, akkor eléri a minimum elvárás szintjét. A pa a másik utat sem támasztotta alá, így gyakorlatilag a bull esélyes verziókat kivette. A legnagyobb kérdés és erre - egy megnyúlás nélkül - a grafikon nem ad gyors választ, hogy merre kell keresni a korrekció végét. Egy runnin flag esetén előfordulhat, hogy nem megy le a minimum zónába, de erre jelenleg minimális esélyt adok. Nem okozna meglepetést, sőt valamennyire végre segítene kikerülni ebből a sávból, ha erőteljes fekete gyertyák érkeznének, akkor még a reális célzónát is elérhetjük (target 1.). Gyakorlatilag 6-7 hónapja beszorult egy sávba a piac, kár kapkodni, lehet a sebesség továbbra sem lesz gyors.

USD/HUF napos chart:


33 comments:

  1. Gondolom holnap valamelyest eldől ez is az MNB utan. Tudom, h csak hir, de azt majd trigger lehet arra, ami mar eleve el van döntve 😏

    ReplyDelete
  2. Kíváncsi vagyok mi lesz akkor, ha a 2021 körül bejelentik, hogy Mó. befizetni nem nagyon akar az EU-ba, ezért inkább kilép az unióból.

    Számomra érdekes, hogy más fejében is megfogant már ez a gondolat:
    "Ezeket nehéz előre jelezni, de arra is van esély, hogy a piac elkezdje árazni Magyarország esetleges kilépését az EU-ból."
    https://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/zsiday-2020-tol-megallhat-a-lakasarak-emelkedese.310953.html

    ReplyDelete
  3. vennetek dollart kedden az ules elott, emelkedesre jatszva ? mit tippeltek, merre megy, s mennyit ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne felejtsd el, hogy FOMC is lesz a héten.

      Delete
  4. Csapkodos ez a het, talan jobb tavol maradni, ameddig letisztul a kep. Persze lehet a zavarosban halaszni. Holnap Brexit szavazas is van azt hiszem, MNB, aztan FOMC. Hirek, de most eleg surun jonnek.

    ReplyDelete
  5. mindenesetre csabit a dollar.. akar 278 alatt vehetnem az MNB ules elott. ha nem lesz konkretum a nyilatkozatban, akkor szerintem hamar 283 fole mehet a dollar...

    ReplyDelete
  6. Hírre nem vennék, semmit! Akkor már késő!.

    Ha van egy bizonyos setup a charton, akkor limittel lmt-vel lehet, kis tf-n és persze stoppal. De a kérdés:

    Azon dolgozunk folyamatosan, hogy kezelhetővé tegyük a kereskedés kockázatát, kikerüljük a kezelhetetlen kockázatot, mert ezzel lehet profitot elérni. Miért keresnék akkor a kiszámíthatatlant, a kockázatot, szerintem csupán azért, amiért az emberek kiugranak egy működő repülőből: adrenalin. De azt máshol kell szerintem keresni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tökéletesen igazad van AD!
      Èn is figyelő pàlyàn vagyok ami a devizapiacot illeti., pl az eur usd nem àllt össze mèg számomra. Mindenesetre ha komoly trend kezdődik azt ugy is látjuk ès "csak" fel kell ülni a hullámra.

      Delete
    2. de mar nem egyszer volt 285 vagy magasabb aron a dollar az elmult fel evben... kamatemelesek voltak, tobb honapos minimumon van, stb. MNB reszerol csak homalyos igeret volt 2 hete. elotte 330-340 Ftos eurot vizionaltak..

      Delete
    3. Attól tartok, hogy eurusd-ben ne mostanában lesz komoly trend (ED gondolat továbbra is).


      Delete
    4. Fundával nem tudok mit kezdeni.

      Delete
    5. Abban igazad van, h volt többször is 285 felett.. de megalapozott kereskedéshez ez még bőven kevés.. az olaj is volt 100$ felett.. az usdhuf is 200 alatt, stb.. az ember mindig talál kapaszkodót, ha akar.. mi van ha az MNB mégis ráerősít ma Nagy Márton szavaira? mi van ha holnap a FED usd gyengülést hoz? mi van ha a mai brit szavazás után a Brexin esélye nő meg és szárnyalni fognak a feltörekvő piaci devizák? mi van ha az országot felminősítik februrban? Ezek esetén számít e, hogy volt 285 felett is az usdhuf? Időtáv, kockázat, stb. Érzelmi döntések mentén kereskedni nem profitábilis.. legalábbis hosszú távon kizárt. De ez még nem zárható ki, h ne indulna el felfelé és ne neked lenne igazad.. én csak azt mondom, hogy több mindent vegyél figyelembe a döntéseidnél.

      Delete
  7. EUR/HUF: nekem inkább felfelé mutat, azaz nagyobb esélyét adom annak, hogy a múlt heti felpattanás szintjéig, vagy egy kicsit tovább, de megindul az árfolyam, azaz 319,2-320,x.

    USD/HUF: itt nem várnék erőteljes megpattanást most, de amilyen a kereszt ez is elképzelhető.

    EUR/USD: inkább egy lefelé körre gondolnék most, de nem tudok eltekinteni attól, hogy "F" betűvel eldurran. Az előbb említett két mozgással összehangolva, EUR erő?, USD gyengülés?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honnan gondolod a felpattanást ,milyen árfolyamrpl ?? Eur huf

      Delete
    2. Hetes támaszon vagyunk, ha folytatja töri. Most kérdőjel az eurhuf.

      Delete
  8. Ma az MNB mondott is meg nem is, lavírozás van EKB módra. Mondjuk érdekes lett volna, ha az EKB előtt jelentenek be szigorítást, vagy erősítik meg Nagy Márton szavait. EURHUF kb meg sem moccant. Este Brexit, a héten meg FED, talán az okoz egy kis volát a HUF related devizapárokban.

    ReplyDelete
  9. A Brittek motorfűrésszel vágják maguk alatt a fát...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cooper javaslatát nem fogadták el (Brexit halasztási kérelem)

      Delete
  10. Replies
    1. "Terv szerint" - a piacnak kell a félelem a no deal brexit-tel, esés, majd brexin és up?
      Egyelőre May nem mondott le, de ez csak meseköltés a charthoz, kiváncsi leszek a londoni nyitásra...

      Delete
    2. Ha jól értem arról szavaztak ma, hogy újratárgyalás, a következő szavazás feb 13. Addig kellene tető alá hozni valamit, miközben az EU azt mondta nincs új tárgyalás, vagy mégsem?
      Nem követettem részelteiben, de most ezt vettem ki.

      Delete
  11. Nem akarnak no deal brexitet, ki kene valamit preselni az Eubol, persze nem hulyek, beintettek nekik. Szep kis szappanopera, kivancsian varom a veget. Addig GBPUSD short 🙂

    ReplyDelete
  12. Sziasztok,

    mit gondoltok eurgbp-ről? Naposon nekem úgy tűnik, mintha hiányozna lefelé még az 5. hullám:
    https://www.mql5.com/en/charts/9688237/eurgbp-d1-trading-point-of


    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetesen sem érte el a célját, a korábbi két lokális low környékét.
      Ha 4 megy felfelé, akkor a célzóna reális

      Delete
  13. OTP: Triggerelt short setup, célár 11250

    ReplyDelete
  14. Szia ad.
    Karácsony előtt egy rendszert említettél,. Hogy halad a dolog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gondolkozol a blog bezárásán, de kedvesed vègett máshogy döntöttél ìgy lesz egy vàltozàs..
      Ja és még azt is mondtad megvárod a karácsonyt, ès ..stb
      :)
      Rèmlik??

      Delete
    2. Sok mindenen gondolkozom, szinte mindig :D Rémlik.
      Blog marad.
      Az ügyvédekkel történt konzultáció után, arra jutottunk, hogy nem lesz fizetős szolgáltatás (konkrétabb, célzott ajánlat, sl/tp/in).
      Van egy "donate" funkció, tisztán önkéntességi alapon, marketing nélkül, Karácsony után kikerült a bal felső sarokba.
      Oktatás eddig is akkor volt, ha valaki megkeresett (semmi kereskedés, csak elemzés technika oktatás volt eddig is). A szeptemberi kör után azt gondolom, hogy azt, úgy nem fogom megcsinálni, ha megint jelentkezik igény, akkor végiggondolom, addig nem foglalkozom vele.
      Van még a csőben más is, de ott még a jogi oldal kérdéses és nagyon lefoglal a statisztikám, a kész kereskedési rendszerben találtam egy ajtót, amit kinyitottam és egyelőre nagyon remek eredménnyel kecsegtet. Igaz szenvedek vele, mert sok adatra van szükségem és az Excel is azt mondta legutóbb éjszaka, hogy "túl sok argumentum"- mikor végre sikerült felírnom egy többváltozós ha függvényt. Azt akarom, hogy az optimalizációt az Excel számolja helyettem. Van még egy új setup ötletem, ami nagyon durva, home run eredményeket hoz folyton, de hétvégén megint sikerült eggyel hátrább sorolnom, mert most a korábban írt kész rendszerre ráépítés eredményesebbnek tűnik. Szóval zajlik az élet. :D Remélem válaszoltam mindenre :D

      Delete
  15. Köszönöm válaszod. Minden világos számomra.
    Ez egy olyan terep amivel ha sikeresen foglalkozol mi is jól járunk.
    Èn szemely szerint szeretek a munkamban dolozni, de ha alltalad a rendszer besegítene az egy picit jobb lenne hosszútávon:)
    Egy kis dolgot levenne a vállamról.
    PAMM számláról gondolkodtál már?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, volt már ilyen ajánlat.
      Sokat dolgoztam a rendszeremen, tudom mekkora érték. Félek megosztani bármilyen módon (pl nem teszem fel semmiféle netes adatbázisba, a belépőket sem), mert félek,hogy ha valaki elég energiát szán rá, akkor visszatudja fejteni. Lehet a korábbi szakmám miatt, de inkább kerülöm.
      Kis tf-n dolgozom, gyors agresszív belépő, kilépő, más, mint az elemzési forma. A fentiek mellett szerintem a rendszerem sem alkalmas PAMM számlához. Egy kicsi csúszás már veszteséget okozhat a másik oldalon.
      Egy slipaget kaptam a múlt héten (én hibáztam) 8 pip lett, stop így 11 helyett 19, 30 pontra lévő célár 11 vs 30 helyett 19 vs 21 lett.
      Ha valaki veszi a fáradságot és visszanézi a kötéseket, akkor több évnyi munkát takaríthat meg magának, hosszútávon meg ronthatja a rendszer eredményességét, ha már túl sok mindenki tudja, vagy leprogramozza és valaki elviszi (Vajon miért van ennyi teszt futtatási lehetőség a neten?), akkor kezdhetem elölről? Valószínű túlspirázom a problémát, de csökkentem a kockázatot :D

      Van egy gondolatom, hogy nagyob tf-ken, ahol már el tudom dugni a belépőt, annak okát, csináljak valamit, ez is kidolgozás alatt van, mert párhúzamosan fut azzal az "ajtóval", amit kinyitottam.

      Van a csőben még egy történet, de lassan haladok vele (tanácsadási engedély - MNB).
      Meglátjuk mi lesz.

      Delete
  16. A szent grált nem adja ki magából senki, max megtanit hasznàlni a módszert(làsd sajàt pèldàd, cimballi)
    Szóval kitartás, elèred a célod vagy igy vagy úgy, vagyis èn igy gondolom az elmúlt 6 èv alatt amit tapasztaltam a blogon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laci rendszerével nem tudtam mit kezdeni, én nem tudtam úgy használni, ahogy tanította, nyereségesen üzemeltetni, nulla környéki oszcilláció, esetenként rossz hangulatban egy dara.

      Van a rendszeremben Szarvasvadász, Kisbandi, Cimballi, sőt talán Bulkowski is és még sokaktól apróság, meg a saját gondolatokkal összegyúrva.

      Delete