Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 15 January 2019

Olaj (LCrude)

Pattog az ellenállás támasz között, vagy egy 4/b vagy egy 5. közlekedik felfelé. Impulzus, azaz jó eséllyel a korrekció után a magasabb zónába is el fog érni.

Olaj (LCrudeFeb19) napos chart:

31 comments:

  1. Jó volt a usd huf elemzés ... sikerult sokat bukni nekem is :)

    ReplyDelete
  2. A halál vize veri a világot és a dollár gyengülést irtok ,elemeztek .Néha érdemes elolvasni ,mi is történik a világban... Olyan nincs ,h technikai elemzés ,olyan van ,h fudamentális elemekre épülő technikai elemzés .Ebben hiszek és a jovoben ezt fogom alkalmazni . Ez most érzelmi kitörés :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persze, hogy az, érzelmi kitörés. Nincs kiforrott kereskedési rendszered, money management szabályod, így érzelmi alapon, túl nagy kockázatot vállalva lépsz pozícióba, itt is érzelmi kitörés alapján léptél, a lemaradok érzés alapján.Valami olyasmit írtál, mikor letört,hogy tisztán ott volt a charton (azóta törölted a megjegyzést), a múlt héten, hogy ha 280-at letöri meglesz a célzóna. Alázárt a hetes a múlt héten, az első célzónáig mégsem jött le. Majd szerintem le fog, de nincs 100%-ig biztos elemzés, lehet tévedek.

      Szerintem jó, hogy felismered az érzelmi kitörést, mert segíti a következő lépést megtenni.

      Ha már funda: februárban két minősítő is jó eséllyel felfelé fogja húzni Mo minősítését (engem nem zavar, szerintem ennek, önmagában nincs hatása, csak egy chart, de van akik fontosnak érzik)

      Delete
    2. Szia Bálint! Semmi esetre sem szeretnék kötözködni és ne is értsd úgy, DE megjegyeznék néhány dolgot: nincs szent grál szerintem, hogy sikeres lesz e valaki csakis a stopok és profit takingek döntik el, vagyis ezeknek a megfelelő alkalmazása.. én sokszor említettem már itt, hogy a technikai elemzés mellett a fundákra is figyelek és így hozom meg a döntéseimet, de ha te is ezt tartod szem előtt akkor adódik is a kérdés: amerikai kormányzati leállás, amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos bizonytalanság, FED nemrégiben megváltozott monetáris politikája, most induló gyorsjelentési szezon, stb mind bizonytalan funda oldalról... mellette BREXIT szavazás, EU lassulás, reggel kijövő KSH inflációs adat (HUF gyengítő hatás borítékolható volt a gyengébb várt számok miatt és ezen keresztül az elhúzodó MNB szigorítás miatt).. szóval a kérdés mivel látszik, h a funda vegyes/zavaros: Miért kötsz ilyen helyzetben egyáltalán? Amúgy meg évente kb forintban, amikor funda és technikai kép is tiszta és egy irányban mutat kb átlagosan 4-6 van. Saját tapasztalat szerint. És persze ott is van, h kimegy a stop. Senki sem próféta. Amúgy meg fel a fejjel és szép napot!

      Delete
    3. Az érzelmekre irtam :)Senki ne vegye magára az én döntésem volt.

      Delete
    4. Ákos az általad felsoroltak mind dollár gyengitő hatásuak ... és mégsem gyengülünk akkor ?? Nyilván a dollár azért nem tud gyengülni ,m nem az Amerika a ludas ,hanem Eu és nem feltétlenül a Brexit..

      Delete
    5. Ja és közben változott a magyar fundamentum MNB :)

      Delete
    6. Nem mind. Brexit szavazás és EU lassulás éppen nem. Azt próbáltam érzékeltetni, h sok a bizonytalanság és ellentétes erő funda oldalról is, kvázi aki biztosra akar menni kivár és nem száll poziba. Éppen erre ékes példa, ahogy említetted az MNB mai kommunikációja is ;) és este a Bézs könyv miatt még szintén lehet meglepetés USDvel kapcsolatban.

      Delete
    7. A fundával az a baj, hogy túl sok tényező van, amire figyelni kell és folyamatosan változik, jön valami, amire nem lehetett számítani (pl.: MNB kommunikáció). Nagyon kevés olyan ember van, aki rendelkezik mindegyik információval, vagy a jelentősebbekkel és jól is súlyozza őket.

      Kapásból fel tudok sorolni egy csomó olyan adatot, ami a dollár gyengülésére utalhatna:
      - USA kormányzati leállás
      - USA államadósság mértéke
      - FED jelzései, hogy leállnak, akár vissza is léphetnek
      - Kereskedelmi háború
      - Trump

      A legtöbb információ mire egy átlag kereskedőhöz eljut már késő, a kisbefektetők sem információs hálóval, sem megfelelő tőkével nem rendelkeznek. Szép dolog a funda, de még a profik (értsd Banki elemzők) se nagyon találják el. Lásd a tavalyi évre szóló dollár gyengülést: dollár gyengülés jóslat 2018 január

      Zsiday-n kivül nem nagyon találkoztam még olyan fundással, aki többet talál, mint hibázik (mindenki hibázhat, hibázik, mert ez a piac TA/Fundás is)

      Delete
    8. Igen ezt mondtam..ez az USA ,de itt van Eu és nem feltétlenül a Brexit vagy a lassulás .. az USA tényezői mind ,mind a dollárt kellene gyengitsék ..erre erősödik !!Csak az Eu fundamentalis alapjai lehetnek mögötte ,vagy a nagyok :) Valóban a fundamentális apropók gyorsabban változnak mint régebben ,de a világ változik ,én azt mondom ha valaki folyamat követi lassan ,de 1 kép kialakulhat és kell is ,h kialakuljon. Zsiday nagyon jól látja ,de azért én emlkszem mikor baziul benezte 2088 -ban .... mindenki téved..kérdés mekkorát.

      Delete
    9. PÉLDA : ha itt zár az eur huf 1 átólelő gyertyával ,és holnap kicsit visszahuzzák simán benne lehet 1 erő ,funda oldalról Nagy Márton... aki azért tegyük hozzá erősen feltételhez kötötte a kamatemelést ha jól olvastam... A pozik nagy része a forint gyengülésére nyilott ,hszen egyértelmú volt ,FED szigor ECB sterilizáció MNB alacsony kamat.Most zárják a pozikat benne lehet 1 erő ,de nem 300 :)

      Delete
    10. Ezért irtam végig a dollárerőt !!Nme Amcsi oldalról ,hanem EU oldalról ,ami végülis nem dollárerő ,hanem euró gyengeség ,d ua

      Delete
    11. Ez a baj a fundával.
      A chart tartalmaz minden információt, persze azt is be lehet nézni, ezért kell az objektív kritérium.

      Nekem továbbra sem egyértelmű. EUR/HUF november óta sáv. kitörésre nincs adat. USD/HUF nekem továbbra is lefelé áll nagyobb eséllyel, bár látom a long kialakulás veszélyét (ha a lefelé 5-ös egy c volt, ahogy pár napja írtam, és felmegy egy B még). Kereskedési szituációt ua. továbbra sem látok. Ez egy mocsár, dzsungel.

      Delete
    12. Azért ebből a eur huf gyertyakombiból ,ha igy marad ,lehet egy kissebb nagyobb bikázás :)

      Delete
    13. Ha már funda: https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/nincs-megallas-szarnyal-a-forint-az-mnb-jelzesere.5.310667.html :-D

      Delete
    14. Tf?
      Naposon van egy majdnem engulfing, elég erős jelzés, igaz még nem zárt a nap, de ez nekem minden csak nem bika, ez bear jelzés. Az álmoskönyvek szerint ez egy - eddigi napos gyertya alapján - egy behaló északi kísérlet.

      Delete
    15. Forinterő azaz bika :) Forintbika azaz erősödés :) igy gondoltam és zárás után ezt is irtam "ha igy marad"

      Delete
    16. EUR/HUF: a chart alapján a bika a forint gyengülés, bear a forint erősödés

      Igen, akkor egyet látunk.

      Delete
  3. Mindekozben Eurnzd fordulhatott....

    ReplyDelete
  4. Annyit hozzá tennék,hogy itt a normál,folyamatosan változó helyzethez képest is romlott a helyzet.Szinte napról napra változik valami funda és nem kicsit.Katyvasznak érzem,ilyenkor hátra szoktam lépni.Most nem tettem,de legalább könnyű sérülésekkel megúsztam.Mostanában nagyon résen kell lenni annak aki hosszabb távú pozikat vesz fel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyobb tf-n (4h,1D) valami korrekció fut, főleg eurusd-ben, de ez látszik az eurhuf, esetében is, az usdhuf vonatkozásában is lehet ez a helyzet, de lehet más is. Ez darálós, ha valaki nem elég türelmes, akkor simán veszteségbe navigálhatja magát, mert vagy nem tart ki az elképzelése mellett, vagy nem erős setupra lép, vagy a swap költség viszi a profitot.

      Delete
    2. Még nem zártam a usd huf pozijaimat ,de ha innen az eur usd nem fordul ,aminek kicsi esélyét látom :) zárom !Türelem az nincs, leves nagyjából :)

      Delete
  5. Mindeközben: Plotinus a magyar tulipán?

    ReplyDelete
  6. Dax-ban közben naposon szép alakzat van kinézőben..

    ReplyDelete
  7. USA a kritikus zónánál, Dax is. Talán itt végre eldől.

    ReplyDelete
  8. Szép káoszt csináltak a brittek és ahelyett, hogy kifelé jönnének belőle egyre mélyebbre mennek. Tegnap elutasították a Brexit feltételeit, ma azt mondják a szakértők, hogy a bizalmi szavazást megnyeri May. Marad két hónapjuk,hogy valamit összehozzanak,miközben egyértelműen látszik, hogy a kilépés elég nagy káoszt okoz, gazdaságilag maguk alatt vágják a fát. Az alku nem jó, az EU nyilvánvalóvá tette, hogy nem lesz másik, a hard brexit mindenkinek rossz, de a kormány nem tud megbukni. Ennek a 22-esnek még a lánctalpa is leesett... Mi lesz még itt?

    ReplyDelete
  9. Halsztást fognak kérni.Aztán egy darabig megy még ez a semmi,míg valaki kinyögi vagy valaki kikényszeríti,hogy szavazzanak újra.A skótok végül is megtehetik.Addig meg dögrovás.

    ReplyDelete
  10. Néztem tegnap is az élő közvetítést, érdekes volt. May nagy játékos. Megcsinálják a lehető legjobban a "nép" akaratát, azaz a Brexitet. Hosszú játszma lesz addig, hogy népszavazás, feltéve, ha lesz. Bár nekem a chart azt mondja lesz, de előtte még lehet óriási pánik a hard brexit miatt. Kiderül, ott pattog a labda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. És az a vicces,hogy ha még újra népszavaznak is,az még ugyanúgy lehet megint bukó is.A jónéptől kitellik.Talán nem kéne a népet ilyen szintű dologról megkérdezni.Ez meg már a politikusok felelőssége lenne,de nekik olyan nincs.

      Delete
  11. Dax: https://invst.ly/9t1bo, több lehetőséget látok, meglátjuk mi lesz

    ReplyDelete