Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 3 July 2018

USD/HUF

3D charton a célzónában a piac, ugyanakkor az rsi még mindig nagyon magasan van. Érdekes, hogy nem tud elszakadni ettől a zónától. A klimax szint láthatóan egy picit magasabban van, egy felszúrással el is érheti, vagy innen indulhat lassú ereszkedés.

USD/HUF 3D chart:


Naposon divergál a kereszt, a hely pedig "elég" jó ahhoz, hogy egy esés kialakuljon. Ugyanakkor fordulós gyertyakombináció még nem jelent meg, ami a divergenciára triggert adhatna. Anélkül még mindig van lehetősége tovább nyújtani térben és időben a divergenciát a lefordulás előtt.

USD/HUF 1D chart:

A 4H charton két impulzus is szépen kirajzolódik, azonban az utolsó esetében a teljesség még kérdőjelet hagy maga mögött. Divergencia itt is megjelent, ami szintén jó helyen található. 4H charton nagy esélyét látom még legalább egy kisebb felfelé körnek. 

USD/HUF 4H chart:

Összességében a chartokon az látszik, hogy közeleg egy korrekció. A piaci fordulat általában nem egy esemény, hanem egy folyamat. Az emelkedés lassult, meredeksége, momentuma csökken. Elkezdtek a fordulatra utaló divergenciák kialakulni, a lehetséges célzónába behatolt a piac. Mint minden erős trend után az első jelre nem szabad belépőt keresni, ki kell várni a második, megerősített jelzést.

42 comments:

  1. Elindult egy erősödés az elmúlt időszakban. 279 alatt gondolom, hogy a nagyobb tf-n gondolt fordulatról (kifejezetten korrekció) van szó. Fent mutatott 4H divergencia triggerelődhet. Ha messzebbre megy, magával viheti a napos tf-t is.

    ReplyDelete
  2. Akkor most az EURHUF is elindul lefelé ezekszerint?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A chart szerint elindult, de ott lehet más utat fog bejárni a kereszt árfolyama. Első körben szerintem nem lesz nagy a korrekció (a hullám), arra csak a második körben lehet majd számítani (c hullám), de az eurhuf estében van egy kevésbé szeretett alternatíva is. EUR esetében nem vagyok benne biztos, hogy láttuk az 5. hullám végét. 327 környéke az első komolyabbnak látszó támaszzóna, lássuk ott mit csinál. Hetes rsi 84 felett, ez már vételi klimax, de láttuk a dollárnál is, hogy egy korrekció után tovább tudott még emelkedni.

      Delete
  3. Replies
    1. 327,2 lehet MNB csinált végre valamit.

      Komolyan ilyen szakemberek vannak az MNB-ben? Gond van erre nyilatkozat stop? Mint valami idióták, tényleg nincs jobb szó rájuk.....

      Delete
    2. 327,30 illetve 326,40 alatti zárásig nincs itt semmi látnivaló...

      Delete
  4. Emelkedő csatorna aljáig jött le,ha nem tud alázárni,akkor ez csak korrekció szvsz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4H alapján nincs kész egy impulzus lefelé, ha meglesz, az lehet egy C is egy utolsó kör előtt. Vagy a korrekció első hulláma lefelé. Érdemes mást is nézni, pl rsi 40 környéke, ahonnan meg fog pattani a lefelé kör, illetve az említett 278-289 körüli szint, ami már kizárja h 4/c legyen, hiszen impulzusban nem zárhat az 1-2 hullámterébe a 4. hullám. Ha bezár, akkor nem negyedik, hanem lefelé megindult a korrekció, ebben az esetben az impulzus után már csak egy alacsonyabb tető kialakítására lesz képes a kereszt, ott lehet short beszállót keresni, annak, ki hajlandó egy ekkora trenddel vitatkozni, kontratrend stílusban.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. Impulzusok készülnek el délre (eur, usd), indul a mandula?

    ReplyDelete
  6. Akkor az usd huf sem korrektal

    ReplyDelete
  7. Arra gondoltam ,ha a dolcsi erosodik , nehez lesz usd huf erosodni..

    ReplyDelete
  8. Nézegetem az EURHUF-ot,a mai gyertya lehet a megerősítés a tegnapira? MI lehet most itt a célár,meddig mehet szerintetek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bearish engulfing, fordulós jelzés, fordító hatása 70+%
      Ugyanez van a forint dollár 3D charton is

      EURUSD esetéb még nem raktam össze a fordulást, usdhuf teljesen jó helyen, eur esetén a dobozok alacsonyabbra, vagy magasabbra mutattak, fibók szintén, lehet rossz tf-t nézek és pl hetesen volt egy klimax (érték miatt lehetett - rsi - az áron meg kapituláció)

      Delete
    2. Megerosites megerkezik , talan most erdemes beleadni

      Delete
  9. Szia Ad! Mi az az árfolyam ami megállithatja ezt a lendületes esést eur/huf-on ill. Usd/huf-on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eurhuf: szerintem ez a H4-s gyertya, a szint (low) 324 körül (+-1 ft), innen indulhat egy korrekció felfelé, mert napos és H4 ellenállás van (kb itt). H1 talán még nincs kész a fordulatra. Nagyobb az esélye annak, hogy az esés sebessége csökken, de ha nem, akkor akár mélyebbre is mehet (320).

      Delete
    2. Üdv.Ad. A fel korrekció mehet új csúcsra?

      Delete
  10. usdhuf: 276,7-279 között van egy támasz, ami átmenetileg foghatja. Az órás low például most jó helyen van, de ha nyúlik az utolsó hullám lefelé akkor ideálisabb az alsó szint környéke (+-1,5 ft).

    ReplyDelete
  11. A nagy kép (hoszabb távú trend/elképzelés) változott valamit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korrekciózunk, ellehetünk benne pár hetet.

      Delete
  12. Köszönöm a választ. Jó ideje (1 éve kb) minden lejtmenetet a long pozik bővítésére használok ki. Nem forex, hanem valuta/deviza felhalmozás, USD, EUR, CHF kb ilyen súlyozásos sorrendben, hoszabb távú tartalék gyanánt, kis fizikai arany mellett. Portfolión belül 20 % körül tartom a nem HUF denominált eszközök arányát, lassan gondolkodom a súly növelésén...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez már stratégia!

      Mire számítasz? Nagy válság?

      Delete
    2. Nem vagyok jós, csak közgazdász. Ez a világ nem az, amit az egyetemen tanultam. Pedig 2001-ben végeztem, tehát azért nem olyan régen.

      Egyszerűen a biztonságra játszom, a pénz ezen része "úgysem kell" belátható időn belül, viszont teljes kifosztást meg nem szeretnék, "ha bármi lesz" --> diverzifikálni, diverzifikálni. ;)

      Delete
    3. Ne a bankrendszerben, a magyar bankrendszerbe tárold!

      Argentinában egy lépéssel befordították nemzeti valutába, ezek is képesek rá, ha baj van.

      Delete
  13. ...A kockázatok közül pedig első helyen a politikait említenem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, a 90-es évek legvégén kezdtem bankban dolgozni. A kockázatértékelésnél volt egy kategória, ország/politikia, nem értettem, hiszen Mo-n ugyan akkora a kockázat, nem folytattunk nemzetközi hitelezést. De most már látom, a politika/politikusok (apropó, Fidesznél van közgazdász parlamenti képviselő? Arányuk megfelelő?)olyan kockázatot tudnak a rendszerbe betenni, ami felfoghatatlan.

      Delete
  14. Úgy látszik nem csak én tartok egy esetleges problémától, főleg politikai kockázattól. Törököknél is mindenki elkezdte devizába pakolni a casht, nálunk is eljöhet ez az idő.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is tartok, már vagy 10 éve, de a könnyű pénz rendszere eddig segített, a legnagyobb baj, hogy nem tudjuk mikor tör ki a válság. Ahogy számolgatom 1-2 év még benne lehet. A lefelé kör jó eséllyel csak 4, kivéve richter, ott nagyobb a baj.

      Delete
  15. Egyelőre úgy néz ki,h 3 black crow lesz eurhuf naposon. Kiváncsi vagyok,meddig tart ki a jó hangulat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Technikailag tényleg szép, jóllehet 323,71-nél nekem Fibo 23,60 van naposon (301,54->330,56)...
      Ha már hangulat, érdemes szerintem fél szemmel az usd/cny-t nézni, mert gyanúsan akkor fordultunk, amikor a kínaiak interveniáltak és ezzel a teljes régiót magukkal húzták - ha másra nem, momentumnak jó lehet!

      Delete
    2. Magyarul megint más dolgozik az MNB helyett... :-DDD

      Delete
    3. Igen,hivatkoztak is erre cikkekben. Talán tudták már előre,mégiscsak zsenik ezek :)

      Delete
    4. Egy ideig ez is megoldás lehet, DE előbb vagy utóbb jön a pofon, figyelmeztetésnek sem volt utolsó ez a jel, de szerintem nem tanulnak.

      Delete
  16. A kínai nép bankja égeti a keményvalutát, én megveszem. :)

    ReplyDelete
  17. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/amirol-senki-nem-beszel-330-as-euronal-szazmilliardokkal-tobb-eu-penzt-kolthet-magyarorszag.1.290932.html

    ReplyDelete