Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 29 June 2018

Richter

A várakozásnak megfelelően mozgott az elmúlt időszakban a piac. A mai napon - bár elég gyengén - de  kialakult a vár H-HL-HH triumvirátus, ami esélyt ad a korábban felvázolt verzió lefutásához Link. A jelenlegi helyzet így néz ki:


A bizonytalanságot továbbra is a jelzett bearish engulfing gyertya adja, mivel abból igen nehéz számolni, ezért a ZZ-vel szemben (tervezet), akár egy impulzus is futhat lefelé. Ha ez impulzus, akkor nem felfelé lesz a további irány, hanem lefelé, a mindenki által várt 4800-as szint környékére ( vagy mélyebbre, hétfőn 5240 környékéig még ebben az esetben is lehet felszúrás). Talán éppen a mindenki által várt szint, ami miatt az exp flat verziónak nagyobb esélyt adtam, hiszen a várt fordulat magasabb szinten történő bekövetkezése fáj leginkább a piac szereplőinek. A charton látható, hogy megtört egy eső csatorna (kisebb, kék), melyet sikeresen visszatesztelt a piac. Ugyanakkor látható az is, hogy több korábbi támaszzóna, jelenleg már ellenállásként állhat a papír előtt, így azok átlépése a hosszútávú 6.000 környéki várt árfolyam elérésének elengedhetetlen feltétele. A kép biztató, ua a tartós long irány még nem dőlt el. A meggyőző számomra egy nagyobb fehér napos gyertya és magas forgalom lenne, ami az ellenállások fölé viszi a piacot és másnap megerősítés is érkezik rá.

9 comments:

  1. Köszi az updatet. Aranyról mi a véleményed?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Passz, nekem kérdőjel egyelőre. Bitcoin update, holnap reggel.

      Delete
    2. Fudge: aranyat bűvölöm én is. Ez már most jó beszálló lehet hosszabb távon, azonban hetes RSI nem adott még jelzést, valamint naposon sem befejezett a szerkezett - mondja egy nagyon kezdő elliott alkalmazó. :-). Talán 3. hullámban lehetünk, a napos RSI ott a legalacsonyabb. Én várnék még egy lefele kanyart, erős támasz 1230 körül, onnan fel. Van egy szép 3szög, amiből felfelé kitörne, szuper long beszálló lehet, kis kockázattal. Én erre várok.

      Delete
    3. napos charton leert a trendvonalra szoval valoban erdemes figyelemet szentelni ra

      Delete
    4. https://www.tradingview.com/chart/GOLD/tJzd1AKa-WEEKEND-REVIEW-Are-miners-leading-Gold-higher/

      Delete
  2. sziasztok,

    Ha mar Bitcoin... Lattok hasonlosagot a ket charton ezen a kepen? :) Szegeny amazon szerintem sok jora ne szamitson a kozeljovoben...

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/29/538daninak2_amzn.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chart alapján van hasonlóság, de amíg az egyik mögött (BTC) gyakorlatilag főként emberi mohóság és pszichológia van, a másik mögött azért egy nagy szelet az amerikai médiából, online kereskedelemből, kisker forgalomból, felhőszolgáltatásból, stb, azaz kevésbé lehet lufinak tekinteni, bár nem mondom, hogy nincs túlárazva.

      Delete
    2. Minden mogott emberi mohosag es pszichologia all.En teljessen elvonatkoztatok attol, hogy maga a termek micsoda. A lenyeg az emberi tomeg ami mozgatja, azt tukrozi vissza a chart. Minden termek/chart elerhet a parabola letoresehes. szeritnem lassan az AMAZON is eler oda, ugy ahogy anno az arany is elert oda:
      http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/29/339arany.jpg
      s
      de persze ez csak egy velemeny. en mindenesetre veszelyesnek latom...

      Delete
    3. het elejen minimum 1607re varnam (1763 invalidaja)
      http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/29/645celar.jpg

      Delete