Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 15 May 2018

USD/HUF - 3. rész

Jelen helyzetben talán a hetes grafikon a legérdekesebb, mivel ezen látszik a legoptimálisabb kép a helyzet vizsgálatához.
A havi chart alapján azt kell mondanunk, hogy felfelé mindenképpen egy impulse hullám tart (1 v. A. v 4/C), mely jelenleg a 3-4. hullám fázisában tart. A charton jól látszik az ellenállás/támasz zóna, mely az elmúlt években többször is gátat szabott az árfolyam emelkedésének/esésének, így minden valószínűség szerint most is ez fog (átmenetileg) történni. A harmadik hullám számolt célárát pár fillér elmaradással (Link) elérte a piac, ami elfogadható szintnek felel meg, így jó eséllyel mondhatjuk azt, hogy elindul(ha)t a korrekciós fázis, ami negyedik hullámban elég széles lehetőséghalmazzal jelentkezik. A 4. hullám esetében részvény, index piacokon 70-80% esély van valamilyen lapos, oldalazó korrekció létrejöttének, azonban devizapiacon ez a valószínűségi szám nem releváns. Nagyon sokszor megfigyelhető valamilyen mély korrekció (többségében flat, hatalmas C hullámmal), mely az első hullám tetejét teszteli vissza. Jelen helyzetben ez 255-257,50-es szintet jelentene, de 254,70 alá zárást nem (hetesen). Hetesen a múlt hét egy fordulásra utaló gyertyaalakzat született, amire a megerősítésnek a héten kell(ene) érkeznie. A hét eddig eltelt időszakában nem ebbe az irányba tendál a piac, de még sok van hátra a gyertya zárásáig. (Inkább csak megérzés, de ebből a hét végére kialakulhat egy Engulfing gyertyakombináció, mely erős fordulós jelzésnek felelne meg.)

USD/HUF hetes chart:


A 3D chart jelenlegi helyzetben azt mutatja, hogy a várt/számolt célárat még elérheti a piac, a korrekció nem feltétlenül indult el.

USD/HUF 3D chart:


(Megjegyzés: Beszállót egy ZZ lefutása után, a korrekciós csatorna törésekor keresnék, amivel vagy egy B hullámot, jó eséllyel a mostani tető környékéig, vagy mély korrekció után az 5. hullámot sikerülne elkapni, nyilvánvalóan a mostani tető fölé helyezett célárral. Figyelem! Ez kevés a kereskedési döntéshez, jól működő setup szükséges, mely megfelelő időpontban jelet ad a kereskedési döntés meghozatalához, a trade megindításához! )

6 comments:

  1. na azóta 269ig is elmentünk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nálam 268,473 volt eddig a tető, persze a szolgáltatóknál lehet különbség, furcsa lenne, ha devizapiacon ennyire telitalálat lenne..., bár nem lehetetlen.

      link - kép

      Delete
  2. OTP kapcsán volt valami hír, hogy ekkora piros gyertya lett a mai nap?

    (régóta nem figyelem már a magyar piacot, ua. a nagyobb korrekciót lehet megjátszanám)

    ReplyDelete
  3. Atsulyozassal magyarázzák most épp, semmi xtra hír.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi!

      Mi újság veled? Régen jártál erre?

      Delete
  4. OTP: annak idején sokat elemeztem és sokszor egy ED-LD párossal fordult kisebb tf-ken, ami egyfajta tetőépítésnek látszott, főleg, amikor az ékek szára vízszinteshez közeli volt.Ma láttam valami képet és erre hasonlított.

    ReplyDelete