Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 29 March 2018

EUR/USD és USD/HUF

Oldalazó, korrekciókra jellemző mozgás látható az EUR/USD kereszt chartján, mely már hetek óta tart. Több kérdést kaptam e-mailen ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet ez, gyakori-e az ilyen mozgás? Véleményem szerint pontosan az zajlik a charton, ami az emberek fejében van, bizonytalanság az irányt illetően, ezért is alakulhatott ki egy sáv, egy oldalazás, a piacot mozgató erőkben meglévő bizonytalanság.
Korábban említettem: a trend megfordulása nem egy esemény, hanem egy folyamat, ahhoz, hogy egy dollár erősödés megindulhasson kell egy lassulás, szerintem pontosan ez zajlik most. Hetes charton még hiányzik egy lefelé menő hullám, mondjuk rsi 50 környékére minimum, majd egy 5 hullám felfelé.

EUR/USD heti chart:


Naposon tovább számoztam a chartot, lehet ez így már sokak számára bonyolult lesz. A lényeg, amennyiben elindul 4/c az jó eséllyel a jelzett zónában végződhet. Az USDHUF kereszttel szemben, itt a b hullám elérte a minimálisan elvárható szintet.

EUR/USD napi chart:


A forint kereszt esetében, ahogy említettem más verzióz tartok esélyesebbnek.A keresztek így csak korrekciók esetében mozognak, ilyen eltérést nem tartok lehetségesnek trendben, itt is erőteljes kétségeim vannak, de a chart alapján itt ez az esélyesebb verzió, talán a  választás besegít és értelmet nyer az ellentétes mozgás, gondolom ebben az esetben forint fogja indukálni a mozgás alakulását.

USD/HUF 4H chart:


Elemzés és kereskedés szempontjából ezek a helyzetek nem a legkedvezőbb lehetőségek ezeken a tf-ken. A piacon nem csak azt kell tudni, hogy mikor kell pozíciót felvenni, hanem azt is mikor kell türelmesen várni. Forint esetében a C/5. hullám után keresnék egy short belépőt, ami akár a támasz átvitelére is képes lehet, de csak kontra vagy hibrid tradeben szabad gondolkozni és esetleg menet közben váltani stratégiát.

(Természetesen ED kialakulását sem lehet kizárni, szóval elég bonyolult a helyzet)

50 comments:

  1. Replies
    1. Csak komoly jelre, kontratrend tradben. Sávozásban nehéz jól játszani, ez pedig az. Nem jött le megfelelő szintre, F78, csak F61, de ha a jelölt A a teljes C, akkor utána a B, lehet a dZZ második ZZ-je és az impulzus már a felfelé tartó C első hulláma - nem kell mindig kereskedni:D, ráadásul 4 nap kimarad, ünnepek...

      Delete
  2. Akkor ez most elég 2 esélyes :)Bizakodjunk azért a dupla aljban

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiányzik egy 5. hullám hetesen.

      Delete
    2. Eddig a 4h charton az ábra szerint megyünk :)

      Delete
    3. Szerintem ez még nem az, hanem egy negyedik forgolódik, de jön 4 nap, egy része máshol is ünnep - megint valami, ami bezavar.

      Delete
    4. ez már az, a felfelé...

      Delete
  3. Nem nagyon van lendulet hamar befordul szerintem ! Kellemes husvetot , jo pihenest 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5. hullám, nem megy messzire, ellenállás, korrekció vagy fordulat jön

      Delete
  4. Az 5 hullamnak le kellene vinni 245 kornyekere ,ugy szamoztuk nem ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. más tf, 4H-n vártam egy 5- hullámot, azt rajzoltam felfelé, mint folytatás

      Delete
  5. Ja igen ,mikor leirtam mar levagtam ,h hetesrol beszeltunk ami leviheti uj aljra sorry

    ReplyDelete
  6. Holnap lesz Azsian kivul barmi is nyitva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. USA - legalábbis a naptár szerint, sőt hétfő is

      http://www.six-swiss-exchange.com/funds/trading/trading_and_settlement_calendar_en.html

      mindegy én nem leszek :D

      Kellemes ünnepeket mindenkinek!

      Delete
  7. ez még a 4h 5. hulláma lehet ,elméletben le kell fordulnia ma v holnap

    ReplyDelete
  8. Egyszer régen irtunk, h a fiúk megvették a Dombóvári céget ,tegnap beszéltem valakivel ,kirugtak mindenkit :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha vasárnap meglepetés születne, akkor negyedáron vissza lehetne venni az egészet. Totálisan kezdünk hasonlítani egy orosz diktatórikus rendszerre. Az egyiknek megtetszik valami és ad egy ajánlatot, amit el kell fogadni, mert, ha nem , akkor néhány héten belül semmivé lesz egy élet munkája.

      Delete
    2. Sajnos nem hinném ,h meglepetés lesz ,bár a Brexitben sem hitt senki. Pontosan úgy történt 1x jött "valaki ",ajánlott valamit ,amire a válasz köszönjük szépen NEM volt ,aztán jött 1 másik "valaki " az is mondott valamit ,amire a válasz igen volt !Valóban 1 élet munkája ment a levesbe !Az egész város vasas szakijai itt dolgoztak ,most mennek külföldre ..... családok esnek szét ... gyermekek láthatják ritkábban a szüleiket...stb ,hánynom kell

      Delete
    3. ... és ez csak egy város, egy cég... sokszor gondolkozom ezen, hogy olyan a magyar, hogy szüksége van erre a féldiktatúrára (vagy csak a kommunizmus nosztalgiája, hisz az idő mindent megszépít jeligére), mint az oroszoknak cárevicsre... Kádár óta mindenki elnézi, ha a saját szintjén lop a munkahelyén... Nekem mások az elképzeléseim, lehet nem illenek ebbe a rendszerbe...

      Delete
    4. Sztem egyszeruen csak nagyon jol mukodik a fideszes kommunikacio.
      Minden mediafeluletet letaroltak es nagyon jo hatasfokkal tudnak hatni az erzelmekre a kozos ellensegkep tartasaval.
      A tobbsegnek nem szakpolitika kell...

      Delete
    5. Kell ,valamiért kell...nem tudom ,miért ,de húzunk az autokratikus rendszer felé :( sajnálatos ,m a gyermekeink itt nőnek ,fel itt fognak élni (aki itt él ) ...hat ez van ,a dollár viszont megindul lefelé :)

      Delete
    6. Eddig jó a 4h elképzelés..

      Delete
    7. Igen, 1933-ban is jól működött, tudott valamit az a doktor Göbbels.

      Az enyém nem fog itt felnőni, illetve itt maradni, ha ilyen marad a rendszer, kéttannyelvű angol ált. iskola, szándékosan, plusz erős matek és programozási ismeretek, már amennyire ezt egy 10 évesnél annak lehet nevezni. Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, alkalmazkodni kell hozzá, én azt tudom neki adni, hogy legyen lehetősége választani, nyelvi korlátja ne legyen, tudása piacképes legyen.

      Delete
    8. eurusd: esetében pont lemaradtam, akkor ültem le a gép elé, amikor megjött a trigger és elszállt felfelé. Érdekes hét lesz, a jövő hétfő is. Szerintem a mészáros papíroknak lefelé nagyobb tere van, mint felfelé, politikai papírok...

      Delete
    9. Usdhuf-nal ha vegre atutne a szintet,meddig mehetne le szted?

      Delete
    10. A régebbi nagy doboz aljáig elméletben nem ??

      Delete
  9. BTC (bitcoin): gyanús, h impulse jött lefelé, akkor pedig egy magasabb korrekció után összeomolhat az árfolyam nyáron

    ReplyDelete
  10. Valóban ,a mai Európában min 2 nyelv angol ,német.. ezek nélkül az alternativa lecsökken , kilépési lehetőség nincs !Én Franciaországban éltem évekig ,tudnék mesélni...pedig ha láttatok protekcionista népcsoportot hát .. azoknak nem kell menni a szomszédba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Németet második nyelvként év elején kezdte ;)
      Bár szerintem a német nem a legjobb jó választás, ha globálisan gondolkodunk, bár tudom Közép-Európában tényleg világnyelv, csak a világ többi részén nem beszélik. Orosz, Spanyol, Kínai, Arab lenne az igazi, de az elsővel nem értek egyet, nem kellene egy nyelvvel bedarálni abba közegbe, Kínai sokat fog érni, de irdatlanul nehéz, szóval az első a kiemelkedő angol, azt 3,5 Mrd ember beszéli így vagy úgy, sehol nem volt vele probléma a világban, mindenhol megértettek (Ázsia, India, Európa), igaz csak olyan helyre mentem :D
      Franciák, igen, elég protekcionisták, de elég jó asszimilálnak a hírek ellenére, márpedig az a társadalom jóléte magasabb, ahol keveredik a tudás, a szemlélet, az egymás iránti elfogadás.
      Ez olyan, mint az oroszlán és az ember esete, nem kell az oroszlánnál gyorsabban futni, csak a másik embernél, sokan vannak ebben az országban, akik semmiféle nyelvet nem beszélnek, nem értenek felhasználói szinten a számítástechnikához, pedig ezek a jövőben az általános inteligencia részei lesznek, mint a múlt században a jogosítvány.

      Delete
    2. Francia elmélet :1 !!Francia polgár 2. gyarmatokról érkező ,akit "félfranciának" látnak és gondolnak ,3.vagy te Európai polgár más Európai országból !!

      Delete
    3. Lassan változnak ezek a dolgok, az együttélés, alkalmazkodás segít. Ma már mindenki magyarnak vallja magát, pedig évszázadokon keresztül telepítettek be az országba más nemzetiségeket (tatárjárás, török idők után), mindenkinek az ősei között van valaki, aki zsidó, német, szláv, román, lengyel, vagy ki tudja milyen származású, ez a Közép-Európai kevert mix. A magyar vezetéknevű emberek többsége is csak magyarosított...

      Delete
  11. eurusd, H1: 5 hullám meglehetett lefelé, most jön valami fel, ami vagy korrekció (ABC), vagy fordulat. Nagyobb kép képlékeny, de nagyobb eséllyel egy C-re gondolok (azaz a dZZ északnak kész lehet), ebben az esetben elég erős esés fog indulni lefelé a hét második felében (talán).

    USD/HUF: elég jó eséllyel kész van egy impulse felfelé (h4), itt inkább lefelé várnám a folytatást, még mindig keveslem a korrekciós szintet B hullámnak, bár kizárni nem tudom, legjobban a két kereszt egymással ellentmondó valószínűsége zavar, bár tudom, hétvégén csoda is történhet, ami megmagyarázna mindent, amit a charton látható

    ReplyDelete
  12. Gondolod ,h a nagy szürke doboz lehetősége élhet még ,uj alj (dupla alj ) nagy idősikokon ?

    ReplyDelete
  13. USD HUF is hetek óta oldalazást mutat a hetin ..ezért kérdezem

    ReplyDelete
  14. eurusd, m3: határon táncol, innen kellene felfelé fordulnia, egyébként szabályt tör.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem impulse felfelé, azaz még h2-n vszinu nincs kész 5. Széles négy lehetett

      Delete
  15. Replies
    1. ez a lendület kevés lesz hozzá....

      Delete
  16. Akkor ez most a usdhuf-nal mar eszak lesz ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. (Kb most lehet meg az az 5., amit rajzoltam, de itt van a nyakunkon a választás, már nem szabad mély következtetést levonni, elég jelentős hír, hogy a charton kivárás legyen, likviditás biztos lecsökken)

      Delete
    2. A forintot nem hinném ,h megviseli ,de a dollár erősödik

      Delete
  17. A közölt charton nagyon feljebb nem mehetne az 5 hullám legalábbis igy van a rajzon

    ReplyDelete
  18. Bár én személy szerint nem látom ,h mitől fordulnánk most meg (ugy hittem pedig )

    ReplyDelete
  19. USDHUF: hagyjuk, választás lesz, van még vissza 3 kereskedési nap, össze vissza is mozoghat majd

    ReplyDelete
  20. BTC: említettem, hogy impulse jöhetett le, akkor korrekció után jön még egy trendmozgató, most látom van valami más is a charton:

    http://iflgazdasag.blog.hu/2018/04/03/elkepesztoen_ritka_alakzatot_vett_fel_a_bitcoin_itt_a_vege

    ReplyDelete