Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 April 2018

BTC/USD - Bitcoin - Vészjósló alakzat

A korábbi elemzés: Link

Úgy tűnik a Bitcoinnak vége, erősen fogalmaztam, gondolom sokan felkapják a fejüket és talán ennyire nem végzetes a helyzet (még), ugyanakkor érdemes egy pillantást vetni a hetes chartra:


A tapasztalt Elliottos szem azonnal észreveszi a charton, hogy 5 hullám jött lefelé a tetőről. Mit jelent ez? Azt, hogy egy nagyobb korrekció, vagy trendfordulat következik, a lefelé tartó ötös szerkezetű hullámot ilyen esetben - egy korrekció után - mindig követi egy trendmozgató alakzat, melynek mérete min. közel akkora, mint az első ötös szerkezetű alakzat (értékben, vagy arányaiban, 20.000 vs 6.000). Ez azt jelenti, hogy min. arányaiban (1/3) bekövetkező esés jöhet (2-3000?)  vagy a kriptodeviza elveszti az értékének a legnagyobb részét (kvázi nulla). Mennyire valószínű ez a kimenet? Elliott rendszere tökéletesen írja le a piac mozgását, egyedüli kétség jelen esetben csak annyi, hogy amit ötös szerkezetű hullámnak nézünk, az valóban egy impulse-e? Az alakzatok stilizáltan egyszerűek és könnyen megérthetőek, felismerhetőek, azonban a piacon, a chartokon megjelenő alakzatok sokszor kérdőjeleket hagynak maguk mögött. Likvid, egységes piacokon a piaci szereplők véleménye jól tükröződik a chartokon, ugyanakkor vannak olyan - nem egységes, nem szabályozott piacok - ahol a piaci szereplők véleményét a chartok nem tükrözik egyértelműen, szerintem a Bitcoin chartja is ilyen. Ha ránézünk a napos chartra látható, hogy marginálisan, de új low-ra ment a piac (lehet ez B hullám is), ami azt jelenti, hogy bizony ez jól eséllyel impulse hullám.


Ha nem "vonalas" chartot nézünk, akkor a helyzet nem annyira egyértelmű, íme:

A charton látható, hogy korábban egy spike-kal a március 30. és április 1. napjain látható mélypontok alatt volt a piac február 6-án, ami abból a szempontból érdekes, hogy a mostani mélypont nem jelent új low-t. Itt kell újra elővenni a likviditást és az egységes piacok szemléletét, hiszen ezért nem szabadna új low-ként kezelni a helyzetet, ugyanakkor az ilyen piacokon a spike-ok a tapasztalatom szerint nem mérvadóak, főleg az ábrán látható formációban, az új low-t többször megerősítette a piac a zárással (illetve nyitással).

A technikai elemzés egy másik oldaláról (gyertyaalakzatok) is érkezett egy megerősítés, egy igen ritka Stegosaurus alakzat: Link, ami szintén a fent jelzett irányba mutat.

6 comments:

  1. kérdeznék ha lehet : eur usd és a usd huf "éves vonalas trendvonalhoz közelit ill érkezett " ,sőt az usd huf éves markáns háromszöget alkot ! Látod -e reális esélyét a trendvonal mostani törésének ill a háromszögből való kitörésnek ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem igazán értem, valószínű azért, mert más megközelítést használok. Megközelítésemben nincs háromszög a charton, így kitörést sem valószínűsítek.
      Nagyobb képen továbbra is a dupla alj, új low a várakozás, a korrekció befejezésével, mivel szerintem nincs kész a szerkezet. Persze tévedhetek is, ez mindig benne van a lehetőségek között.

      Delete
    2. Igazad szokott lenni ,most is úgy tűnik egyenlőre működik 4h 5.h meglehetett .lefordultunk ! Tegnap még szkeptikus voltam ..Talán úgy tűnik a eur huf árazza a Fidesz győzelmet....erősödünk kicsit

      Delete
    3. Értem, megértettem a hsz-t. De akkor még csak C-ben vagyunk.

      Delete
  2. Szia Ad! Nasdaqot mostanában nézel? Ha igen hogy látod? Fel új csúcsra 7300 köré (NDX), majd le új alj?

    Vagy most csak egy kis korrekció jön, aztán menetel még egy kört lefele, mielőtt megfordul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, nem nézek, szerintem vagy két éve. Első ránézésre, mint ha korrekció futott volna le (flat). Azt nem merem biztosra mondani, hogy kész a C, de a mai mozgás alapján esélyes lehet. Szóval első gondolat, hogy lesz egy csúcs (hetes, napos), utána meg lehet izgulni, hogy mi fog lefelé jönni.

      Delete