Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 December 2017

USD/HUF

A nagyobb kép szerinti várakozásom nem változott. Alapvetően a zöld verzió szerinti mozgást várom, adott esetben a szürke zónában egy sáv kialakulásával, melyből lefelé és felfelé is kiszúrhat a piac (Exp. flat), ha így lesz, akkor a c hullám, akár magasra is felmehet. Az utolsó havi gyertyát a képen nem lehet figyelembe venni.

USD/HUF havi chart:

Az elmúlt időszak (2-4 hét) ármozgása arra utal inkább, hogy még a korrekcióban vagyunk. Letört egy emelkedő korrekciós csatorna, melynek a visszatesztje történhet most. Ha korrekcióban vagyunk, akkor az B hullám, jó eséllyel dZZ, felfelé egy X összekötő hullám tarthat, ami akár a korábbi csúcsig is felmehet (az utolsó gyertya itt sem zárt).

USD/HUF heti chart:


Alternatív verzióból több is van (lefelé ED halad - dupla alj, új low, a korrekciónak még az A hulláma sem fejeződött be, vagy éles korrekció lesz), az ideális korrekciós szintet nem érte el a kereszt, csak a minimális elvárást teljesítette.

USD/HUF napi chart:


267 környéki lefordulás esetén kialakulhat egy HS, mely a korábbi low környékére viheti majd le a piacot (feltételes, holnap fordulnia kellene hozzá a piacnak)



39 comments:

  1. Én meg azt gondolom ,h ilyen elemi erővel való emelkedés nem áll meg , és nem fordul meg !Az irány észak a rés betöltése !Semmiféle új alj nem lesz !Az eu dollár simán erősödik ,el tudom képzelni a rést betölti a nyári akciója után !!Első körben 1,1650 és ha azt viszi akkor megyünk le !!

    ReplyDelete
  2. Erő? Május-június-július vs. augusztus-szeptember-október- november, nálam ez nem erős emelkedés. Mire gondolsz, hogy erős emelkedés, én nem értelek.

    ReplyDelete
  3. Mi nálad a trend ? Mi alapján mondod, hogy mi a trend ?

    ReplyDelete
  4. Sajnálom ,h képet nem tudok feltenni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.kephost.com/ ez lehet pl a megoldás

      Delete
    2. mit irjak a cimzetthez ,m kidobja

      Delete
    3. Legyen publikus és csak a linket dobd ide be

      Delete
    4. Feltöltés, majd kiválasztani a filet a gépről, majd feltöltés gomb, utána ki kell másolni a címet, ennyi

      Delete
  5. Ha a c hullám feljebb kerül ,hogyan lesz új low ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://myelliott.blogspot.hu/2012/04/epitolemek.html

      Delete
  6. teljesen kívülálló véleményként augusztusban az dupla alj volt...irány a 280 környéke

    ReplyDelete
  7. Hat nem 250 az fix 😊Semmi jel nincs arra ,sot kiesett az erosodo trendbol ,visszament a gyengulobe 😊Ez 1 ritka alakzat ,ezert is nagy az esely

    ReplyDelete
  8. 8 napja emelkedik nagy erovel !!! Nincs fordulat 😊 270 korul lesz meallo ,ott a trendvonal teteje ,onnan lehet korrekcio kicsi!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az mellett ,h az eu hufrol ne is beszeljunk 😊

      Delete
    2. Mi nálad az erő?

      3 napos esést vett vissza 8 nap alatt. Miért hívod ezt erőnek?

      Delete
    3. Nezz ra a chartra 😊beszedes 270 271 az elso megallo !!Onnan kis korrekcio , de mivel visszament a trendbe nem ketdes az emelkedes ! A te elmeletedben eddig sem mentunk volna el egyebkent nem en irtam hanem te " addig nincs eselyuk a bikaknak ameddig vissza nem megyunk a vinal fole 😊 visszamentunk !!!!!!!!

      Delete
    4. Tényleg nem értelek, szeretnélek, de ehhez konkrétumok kellenek, pl egy ábra. A chartot minden gyertya után újraértékelem, mert így kell, minden gyertya új adat. Nem értem nálad mi az erő, mi a trend.

      Egy korrekciós csatornában haladtunk felfelé, ez letört, az aljat tesztelheti vissza, de még nem sikerült fölé mennie sem. link

      Delete
    5. A csatorna teteje nincs az ábrán.

      Delete
    6. Ha hazamegyek bemasolom ,egybol erted mire gondolok ,de at fogja vinni 270 ig onnan vissza kicsit 😊korrekcios csat haladtunk ani letort ??????mi tort le ?267 felett vagyunk

      Delete
    7. Mi a korrekciós csatorna?

      Delete
  9. AD.! Nekem elég volt az elmúlt 5 év hogy rájöjjek nem félre beszélsz, még ha mellé is lősz nem történik semmi mivel ott a b terv. Még ha erősödünk is nem jelenti azt hogy nem jo az elemzés, aki olvasta vagy tanulta Lacival az tudja mikor kell résen lenni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, tudom, mindenki téved. Nem az igazunkat keressük, hanem azokat a formációkat, ahol nagyobb eséllyel van igazunk. A jelenlegi helyzet több esélyes, erről írtam, kell itt még pár hét, hogy kiderüljön mi ez az egész formáció.

      Delete
  10. én azt gondolom,hogy a kereszt még mindig egy csatornában mozog felfelé,számomra jelen pillanatban eldönthetetlen hogy melyik irányt fogja választani a piac.Ahhoz hogy bull lehessek,elsődleges lenne minimálisan a 270,6 szint szignifikáns törése,akkor megnyilhatna az út a 274-278 zóna elérésére.a charton felfedezhető egy forditott fej váll alakzat,aminek a célára relatív magasan-289 zóna-van,de ezt még egyáltalán nem triggerelte,ebből a kék párhuzamos csatornából akár lefele,akár felfele elmehet.bullish jelzés számomra egy erős felfele kitörés a csatiból a 271 átvitelével jelentene.addig long irányban nem gondolkodok.Segitségül ránéztem a dollár index chartra is,a bullhoz szvsz kellene a 95 szint átvitele
    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/7f3a9ad5-195c-4e39-8481-d593aa740ed7

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/0332eff9-a48b-453f-a42a-2b4559d9e752

    ReplyDelete
    Replies
    1. így van!

      A szeptembertől tartó felfelé körről kellene nagy bizonyossággal kijelenteni, hogy mi volt, impulzus (megnyúlt 5. hullámmal és széles 4. korrekcióval), vagy ZZ. Ha ezt tudnánk, akkor a további mozgásra olyan előrejelzést tudnánk adni, ami nagy magabiztossággal bekövetkezik. Ha impulzus, akkor - mivel C nem lehet - biztosan jönne még egy impulzus vagy ED (274?), ha ZZ, akkor a bikák egyetlen esélye egy komplex korrekció, különben új low/dupla alj jön. November 7-27 között egy ZZ jött lefelé, de ez nem segíti a döntést, mivel előtte lehetett ZZ és impulzus is. 11.27-től szintén csatornában zajlik az emelkedés (ZZ v korrekciós?), erő nincs benne (impulzus méretekkel figyelve, ahhoz törnie kellett volna a báziscsatornát), rsi ellenállás előtt a piac, H4 alapján egy kisebb korrekció után kellene egy új high + egy egy rsi divergencia és akkor egy olyan esés jöhet, aminek a napos gyertyái nagyobbak, mint az emelkedésben látott zöld gyertyák. Az egész helyzet, mozgás miatt gondolom azt, hogy ez a korrekciókra jellemző, B hullám a legtöbbször kiszámíthatatlan, itt A-ról sem tudjuk pontosan eldönteni, hogy kész van, nincs kész, mi az, sok a feltételezés.

      Delete
    2. egyetértek,teljesen 50-50 számomra.mivel semmiféle előnyt nem érzek egyik irányban sem,ezért nem is kereskedem a párt

      Delete
    3. Miért ilyen helyzetben ki kereskedné? Hol az előny? :D

      Delete
    4. Kisbandi altal feltoltott kep az enyemhez hasonlo ,majdnem ugyaaz ! Ez inkabb fel ,mint le 😊

      Delete
    5. Hol van itt a hónapok óta emlegetett alj :) sehol

      Delete
    6. 270 -rőllefordulhat és nem a dollár miatt ,hanem az eur huf tetőre érkezett 315 :) Ha nem viszi át és lefordul akkor lehetünk lejjebb ,de új alj ......

      Delete
    7. Jaj Bálint (Jenő?)!

      Olyan érzelmi fűtöttséggel rendelkezel, ami nem jó a piacon! Tegyünk a vélemény mellé tényeket, indikátorokat, alakzatokat vagy bármit, ez segít abban, hogy érzelem nélkül mondjuk véleményt (valamennyi mindig is lesz bennünk).

      Lehet, van tér/lehetőség felfelé, van olyan formáció, ami felfelé mutat (sőt egy jó heti záróval triggerelt setup is lehet belőle), de volt short setup is, ami besült. Egy jó heti záróval 274-es zóna elérhető. De ott van vele szemben, hogy nincs erő az emelkedésben (naposon), csatornában halad, ami 80-90%-ban korrekció, csak a gyenge impulzus mozog a korrekciós csatornában. Szóval 50-50, sok minden lehet itt.

      Kívülről ezt látom, az elképezeléssed akarod alátámasztani, nem pedig a chartról levont információkról véleményt alkotni, legalábbis a megnyilatkozásokból nekem ez jön le. Nem támadni akarlak, hanem segíteni, sokunknak van/volt hasonló hibája, a trader, legalábbis a sikeres, hosszú, pszichés fejlődésen megy keresztül, ha sikerül leszorítani, letörni az EGO-t, akkor az már előrelépés. Nem fontos, hogy igazunk legyen, persze lehet utána örülni neki, még talán az sem fontos, hogy többször legyen igazunk, mint ahogy tévedünk, csak az a fontos, hogy a tévedéseink költsége kisebb legyen, mint az igazunk hozadékának. Rajzolj, érvelj, küzdj, de csak jó értelemben.

      Na, elmondtam mindent, innentől kezdve offolom magam a kérdésben.

      Delete
    8. Még annyi :eur usd is csatorna tetőnél van ,ha visszaesik a csatiba ugyanolyan kamu kitörés volt ,mint a dollár forintban a 260 !!aZ 1,2 ÁLOM MARAD ÉS IRÁNY A RÉS BETÖLTÉSE !

      Delete
    9. Köszönöm a megszólitást admin :) Valóban a nevem Takács Jenő ,viszont ez az emailom B! 10 éve foglalkozom (vonalas )tözsdei formációkkal ,jobban az euró forint párral ! Eddig szégyenkezés nélkül mondhatom a tőkém négyszeresét kerestem meg és bankolok ,privát ügyfél vagyok és a legkissebb tétel ott 100 ezer auró tőkeáttéttal amit köthetsz !Mivel az EUR HUF nem nagyon mozgott ill lassú trade volt nagyon igy belefogtam a myáron a dollár huf tradelésébe !270 igy hittem az emelkedésben (bár a mozgók szétnyiltak ) 270 letörése után 400 ezer dollár forint shortot nyitottam 255 igy tartottam :) Mivel emlitettem a deviza párom az eur huf nem nagyon megyek a dollárba ,de látni látom és határozott az elképzelésem !!Az elejétől fogva azt gondolom ,h 255 kétszeri leszurása hatalmas stopkivétel volt ,amogy a most a 260 is :) Az irány felfelé gondolom ,tecnikailag alátámasztott szerintem ,a rést be fogja tölteni (deviza soha nem hagyja el )

      Delete
    10. Az euró huf shortomat nyitottam nagy tételben ,de technikailag és fundamentálisan nagy erősödést nem várok !Sávkereskedés folyik kisebb nagyobb kiszurásokkal !Tudom ajánlani ,egyszerűbb mint a dollár forint sokkal ,nagyobbat kell nyitni ,de felűröl a beáramló eu pénz alúról Matolcsi Gyuri bácsi a támasz :)

      Delete
    11. De most is van 1 fej -váll alakzat amiben én nem hiszek egyébként !!!!(nem szokta befejezni) jobb vállnál vagyunk

      Delete
    12. Aki tartja magát görcsösen az elképzeléséhez az TE vagy !AZ új low BENNED VAN ,ANNYI VÁLTOZOTT ,H MÁR JÖHET FELJEBB A c HULLÁM ÉS MÁR 50 -50 % !!!!Eddig csak az új low volt a téma !Én is segitő szándékkal irok és nem muszáj egyfelé menni !!Amugy az árfolyam be van szögelve és tuti a 270 .onnan lefordulhat ,de nem új aljra !Off :)2 hónap múlva térjünk vissza és az fizeti a vacsorát akinek igaza volt :) :)

      Delete
  11. Szia!
    Irtad h lefordulas eseten a korabbi low kornyekere mehet le.
    Itt a mostani 260 koruli szintre gondoltal vagy az augusztus vegen,szeptember elejen levo 253-as aljra?
    Koszi!

    ReplyDelete