Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 24 November 2017

USD/HUF

Az elmúlt két nap mozgása alapján arra van nagyobb esély, hogy a korrekció (vagy annak A hulláma) elkészült és elindultunk a zöld verzió szerinti dupla alj/új low irányába. A kérdésre, hogy van-e még a bikáknak esélyük a válaszon az, hogy igen, de meglehetősen kevés. A korábban jelölt támaszzónát (kék vonal) még nem törte a piac ugyanakkor a HL-ekre húzott támaszzóna elveszett.

USD/HUF napos chart:


A korrekció - mint ahogy azt már korábban többször is említettem - elérte a minimálisan elvárt szintet (fehér vonal). Naposon a trend irányában kialakult egy komplex short szignál, ami triggerelődött, továbbá hetesen egy Bearish Slingshot (Bess) is feltűnt, amiből akár gyors mozgással is leérhetünk az oldalazás/emelkedés aljára, a korábbi low-hoz. Kisebb tf-n megnézve a szerkezetet úgy tűnik, hogy a jövő hét elején jöhet egy felfelé kör, ami a letörés visszatesztje lehet. 259-261 körül van egy ellenállás/támasz zóna elképzelhető, hogy ez fogja meg a mostani esést. Ameddig a tegnapi rajzon feltett korrekciós csatorna alsó vonala fölé nem kerül az árfolyam, nem látom esélyét a bikának.
Nagyobb kép alapján vagy egy utolsó lefelé kör indult el, vagy a 4 hullám B hulláma, mindkettő esetében az új low, dupla alj kialakulására reális esély van (B esetében a szürke zóna a sáv, amiből lefelé és felfelé is kiszúrhat). 
A jelenlegi alakzatból napos charton kalkulált célár (ha kész a korrekció) 243,6, de a zöld verzió szerinti támaszzóna miatt, a gyertya zárása (havi) minden valószínűség szerint magasabban lesz majd.



"A kereszt a változtatás jogát fenntartja!"

19 comments:

  1. eurusd tetejét a mostani felkörben 1,1955 környékére teszem (hétvége beleszólhat ebbe)

    ReplyDelete
  2. Szia!
    Nikor, hol dőlhet el, hogy 5. hullám vagy B? B-nél miért gondolod, hogy új low jöhet?
    Géza

    ReplyDelete
    Replies
    1. A belső szerkezetből derülhet ki, zz vagy Dzz esetén B, trendmozgató alakzat esetében 5. Az emelkedés belső szerkezete és az esés trendben elfoglalt helye miatt.

      Nem tudom mennyire ismered Elliott elméletét, ha nem akkor a válaszom minden bizonnyal nem lesz érthető számodra. Röviden egy olyan alakzatnak van itt nagy esélye, aminek 70% esélye, ebben az alakzatban 90%-ban új csúcs jön B hullámban. Szóval a statisztika alapján jó esélye van a várakozásnak, többször találom el, mint ahányszor nem.

      Delete
    2. Meddig mehet a korrekció ,ha lesz ??

      Delete
    3. A letörési pontot tesztelheti szerinted ?

      Delete
    4. Az én olvasatomban eu usd 1,1940 -ről kicsit visszajöhet déli irányba mielőtt támadja az 1,2080 árfolyamot :) Talán innen a dollár huf is korrigálhat néhány forintot :)

      Delete
  3. Telefonról nézve 263-264 körül lehet

    ReplyDelete
  4. Olvastam Cimballi jegyzetét és meg van Prechter EWP könyve is, de nem mondanám, hogy értem, pláne, hogy használom. Viszont Cimballi RSI (momentum) szintjeit beépítettem a rendszerembe. :-) Nálam 247-250 most a célár, de hogy utána mi jön fogalmam sincs.
    Viszont mivel a befektetéseim nagyon nagy része USD-ben van, amit erősen befolyásol az USDHUF árfolyam, próbálok okoskodni, hogy mit kellene lépnem. Mert középtávon, ha még csak most jön egy B hullám, akkor az 5., (kivéve ha csonka lenne, amire ha jól emlékszem ritka), egy alacsonyabb aljat hoz, ami már %-osan sokat számít. Ha viszont ez már az 5. hullám, akkor utána a korrekcióban sokkal erősebb USD jöhet. Hiába no, nehéz ez a popszakma! :-)
    Apropó nem tudod mi van Cimballival? Régóta nincs semmi poszt se magyar, se a traderskillsetes oldalán.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha B, akkor jön fel egy C, gondolom 270-re :D

      HA 5. akkor akár egy új impulzus is jöhet felfelé, akkor még magasabbra mehet.

      Cimballi: Őrült éven van túl :D, szerintem a kereskedésre és a tanítványaira fókuszál.

      Delete
    2. Köszönet az újabb összefoglalóért... :D

      Delete
  5. Lesz 1 zold verzio ,en hiszek benne

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D pont most nézem a bull lehetőséget, nagyon zz szerű a lejövetel a mostani támaszhoz, ami ár és rsi támasz is naposon

      Delete
    2. Zartam a shortom inditottam a longom delelott 😊

      Delete
    3. Ha volt jel :D, én nem voltam, vagyok gép előtt.

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Sziasztok!
    Bocsánat, ez nem kifejezetten témába vágó… Viszont lehetne egy olyan indiszkrét kérdésem, hogy ki melyik Forex szolgáltatónál van és hogy mik az általános tapasztalatai?
    Előre is köszönöm a segítséget.

    ReplyDelete