Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 17 November 2017

EUR/USD

Az EUR/USD esetében a korrekció, vagy annak első nagy A hulláma befejeződött. A legnagyobb esélyt arra adom, hogy a kereszt új csúcsra fut, vagy dupla tető kialakításával fejezi be a hetesen és naposon felfelé tartó impulzust, ami után egy mélyebb lefelé kör fog következni. Naposon jó esélye van a következő két hétben egy inv HS kialakulásának.

EUR/USD napos chart:


A célzóna tetejét elérte a kereszt, ugyanakkor az ideális szintre nem ment le. Ez nem kizáró tényező, a korrekciók sokszor ilyenek. A negyedik hullámok kiszámíthatatlanok időben, nagyon elhúzódhatnak, így belefér az is, hogy "csak egy 4/B" tart északnak, új csúcs után egy lefelé körben az ideális zónában fejezi be a korrekciót a piac. A jelenlegi helyzetben igazából mindegy milyen hullám tart északnak, mivel mindkettő esetében az út egy ideig ugyanaz.

59 comments:

  1. Szia Ad!
    Köszönet az újabb elemzésért! :D Ez a mondat mit takar, nekem laikusnak?
    "Naposon jó esélye van a következő két hétben egy inv HS kialakulásának."

    ReplyDelete
  2. fordított fej-váll, egy áralakzat, de gondolom a fej-váll ismerős lehet, nagyon elterjedt és ismert, a képen csak a felét lehet felfedezni a bal vállat és a fejet, de a belső szerkezet és Elliott alapján úgy gondolom, hogy kialakulhat az alakzat.

    ReplyDelete
  3. szia...pedig ez a lehetoseg is benne van a pakliban...

    https://kephost.com/images/2017/11/18/EURUSDH4.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. mondjuk nekem nem negyedik hullam jon le naposon hanem B v. 2...

      Delete
    2. Lehetőség a B hullám, de talán nem így.

      Delete
    3. Köszönöm az 5 letet :) Ide irom a grafikon technikai szemmel :olvasatomban középtávú cél 1,280 szintek újratesztje ,ahova az 1,1710 szintekrők jó beszállók mutatkozhatnak :)Rövis távon fontos lesz fgyelni hogyan viselkedik az árfolyam a 4 órás grafikon csúcs -csúcs trendvonalán !!Jelenleg kicsi az esélye ,h az árfolyam visszaessen a csökkenő trendbe ezért mondtam a beszállót 1,17 10 -1,1730 szintekre !Rövid távon az 1,1822 szintekig ,majd az 1,1940 -ig ,ahonnan a pull -backról 1,2080 célig vezethet az út :)

      Delete
  4. En mivel nem ert el olyan szintet hogy beszaljak,(sajnos) ezert csak varok es varok amig ki nem tisztul a kep.. 100%ig persze nem lehetek biztos de most a 80/20 sincs meg sot!!
    Azert mindenkinek sok sikert aki kereskedi.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Senki földje, a mozgás nem utal arra, hogy nagyon magasra akarna felmenni, nincs benne elég momentum. 267,2 alatt nem érdemes ezzel foglalkozni. (267,70 átlépése adhatna valamennyi reményt, de a remény az nem kereskedői fogalom). Egy lassú ED kialakulása segítené a magasabb célárat, mert nagyon ZZ szerű a felfelé menet. Amíg a PA nem támasztja alá, vagy nem megy le a senki földjéről a kereszt nem is foglalkozom vele (velük).

      Delete
  6. Replies
    1. fehér vonalat momentummal kellene átvinnie és nem lefordulni róla....

      https://kephost.com/image/EayJ

      Delete
    2. igen :) ha ez eur usd visszafordul valóban lefordulunk majd ,de egyenlőre nehezen megy neki

      Delete
  7. Tényleg nem értem :) Ez 1 emelkedő trend naposon és lefelé várod :) vagy valószinű én vagyok a nagyon kezdő

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mert nem trend, nem olyan a mozgása. A mozgás korrekcióra hasonlít. 269,118-ról lefordult. Továbbra is senki földje, de ha erőteljes, momentumos bear gyertyák jönnek, akkor bearish leszek.

      Delete
    2. Majd meglátjuk mi lesz, egyelőre a várakozás szerint semmi mérvadó.

      Delete
    3. A hírt is ki kell dolgoznia a chartnak (Eltolcsi)

      Delete
  8. Én úgy látom továbbra is a forint erősödésének semmi esélye !!A dollár gyengülhet sok tényező miatt ,de ha a eur huf nem követi le akkor a dollár huf nem tud erősödni !!Szerintem nem lesz új alj ,ez 1 gyengülő trend hiába fordult le 270 környékéről !

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. 267,2 napos zárás :D, nekem fontos, hogy azon a tf-n, amin számolok zárjon be a gyertya.

      De igen, ez a momentum kell!!!! Úgy tűnik van momentum!

      Delete
  10. Okok ,de nem delnek hanem eszaknak😊 lesz az indulas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen. A 269,3-271,5-es sávnak jó esélye van, ha megmarad a mostani pa és momentum. Nagyobb tf-n még mindig lefelé várom (zöld verzió)

      Delete
    2. már vissza is rántották... vajon H4, D1 milyen képet fog mutatni?

      Delete
  11. XM chart teljesen más képet mutat H4-n, mint a többi :(

    ReplyDelete
  12. Rövid visszateszt után nagy emelkedés várható

    ReplyDelete
    Replies
    1. A napos nem tudott megfelelő helyen zárni ma (267,2 felett).

      Ez még mindig a senki földje.

      Lefelé h4 shooting star, rsi ellenállás előtt.

      Én nem merek határozott véleményt mondani, fifty-fifty. PA, momentum és megerősítés kell, de az is csak a korábban jelzett célárig (célárakig) mutatna nekem utat.

      Delete
  13. Mitol menne le 😁a eur huf kitort felfele a eur usd nem tud gyengulni 😊 bizzos vagyok benne ,h 270 felett ,sor elvetem a zold verziot es 1 290 felett fogom zarni !!Ameddig emekkedi trendben van kis fel ke mizgasokkal ,de az irany fel!!!!!!Shortolni veszelyes !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inkább elemzőnek tartom magam, mint jósnak, így nem tudom mitől megy le majd, vagy esetleg mit állítanak, hogy miért ment le.

      Én azt látom elemzőként, hogy nagyobb az esélye annak, hogy lefelé megy a nagyobb képen (havi). Az általam használt elemzési módszertan szerint ez a felfelé kör a low-tól (napi) nem trend, csupán korrekció, a korrekciós csatorna nem tört, ameddig ez nem történik meg korrekcióként kezelem.

      A felfelé várt tetőnek (269,3-271,5) addig van esélye, ameddig 265-266 környékét nem töri a piac.A mozgás továbbra sem enged határozottan következtetni a felsőbb zóna elérésére, továbbra is senki földje, bár igaz, hogy a fraktál mellett a mozgás valamelyest támogatja, de nem fogok határozottabb véleményt adni, amíg az ármozgás nem utal rá.

      Én kivárok, míg az elképzelést megerősíti vagy elveti a piac. A korrekciós zóna alját érte csak el a piac (felfelé, sárga), az ideális szintet még nem.

      Devizapiaci elemzésben nincs akkora gyakorlatom, mint a részvény, index párosnál, az elméletet is csak korlátozottan lehet alkalmazni. A piacon eltöltött majd egy évtized pedig megtanított, hogy ne vessek el semmit, mert a piac van, hogy nem az ideális megoldást választja, de ettől szép. Meglátjuk mi lesz!

      Delete
  14. 1 esely van az uj low kialakulasara ,ha a dolllar ismet gyengulnin kezd az euroval szemben ! A jelenlegi altalam hasznalt tecnikai kep azt mutatja , h nem engedte visszaesni az erosodo trendbe ,vissza tesztelte az ekbol kitoresi pontot es eszaknak kellene indulnia 😊 Ebben az esetben es persze ha a forint alkitorest csinalt es visszajon 310 iranyaba tud uj alj kialakulni !!Ez 1 verzio aminek TALAN van eselye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezért lenne jó Elliott elméletével megismerkedni mélyebben! Az általad használt metódus nem veszi figyelembe a 3. hullám után következő 4. hullámot, már új trendet vizionál! Az elmúlt időszakban a várakozásaid és a piaci mozgás közötti különbséget véleményem szerint ez okozta, legalábbis ahogy én láttom (nem feltétlenül igaz). Szerintem hasznos lenne, ha a chartra felírnád, hogy mit vártál és mi lett, majd levonnád a következtetést, rengeteg pénzt kereshetnél vele!

      A legjobb Elliott elméletével foglalkozó anyag: http://myelliott.blogspot.hu/2012/04/epitolemek.html

      2-3.000 HUF környékén van, ha jól emlékszem, szóval nem tétel, egy jó lövésen visszahozod a többszörösét!

      Delete
    2. Szia Ad! Most Te mit vársz, mire tippelsz? Forint erősödést, vagy gyengülést?

      Delete
    3. Nehéz kérdés. Annyira kétesélyes az egész, hogy nagyobbat lehet hibázni, mint amit nyerni egy jó tippel. Több elképzelés is van, ami mind szabályos lehet, csak egymással ellentétes irányba mutatnak:

      1) verzió: csinál egy mélyebb korrekciót lefelé H1-H4 tf-n, de tiszteli a 11.16 napi gyertyát és nem zár a nyitója alá. Ezt támogatná, hogy a korábban naposon jelzett fraktálhoz hasonló szerkezet jelent meg kisebb tf-n is. A korrekció után megcsinálja a dupla tető/új csúcs verziót 269,3-271,5 között, nagyon kicsi eséllyel 274-t.
      Ennek ellene szól egy short jel, melyet a tegnapi napos gyertyára adott fordulós trigger élesítene.
      Ez az elképzelés fut nálam a legnagyobb eséllyel, a veszély ellenére is.

      2) verzió szerint lefordul innen a piac, napos short triggerelődik, magával hozza a hetes Bess-t elindulását is és megyünk dupla alj/új low páros valamelyikére (havi, hetes tf-n értendő), ezt a 11.16 gyertya nyitója alá zárás támogatná.

      A devizapiacra máshogy érvényesek a szabályok. Itt gyakoriak a széles és mély 4. hullámok, amik a részvénypiachoz képest aránytalan szerkezeteket hoznak létre. A részvénypiacon a második és negyedik hullám között érvényesülő összefüggések nem játszanak, ezért a bizonytalansági faktor bennem. Ráadásul a két kereszt (eurusd, usdhuf) mozgása elszakadni látszik egymástól az első verzió szerint, ez zavar, mert eddig az usdhuf mindig segített dönteni, ha az eurusd esetében kételyek (verziók közötti választás) támadtak, de most ezek a kételyek az usdhuf charton merültek fel. Ha valaki nincs pozícóban tényleg a várakozás a legjobb, mert nincs jó rr. Ha valaki poziban van, akkor a long, illetve short szignálok triggerelődésére érdemes figyelnie, mellett, vagy vele szemben alakulnak e ki.

      Szóval, él a remény bennem az első verzió szerinti felkörre, de majdnem ennyi érv szól a másik irányba is. Nem véletlenül írtam, hogy senki földje, valószínűleg a piaci szereplők nagy része is hezitál, erre utal a chart. Fejemhez pisztolyt tartva, az első verzióra szavaznék, de folyna rólam a víz. Nem véletlen, hogy most nem vagyok annyira magabiztos, mint akkor, amikor az új csúcs esélyét 90% fölé vizionáltam.

      Delete
    4. Köszönöm szépen a válaszod. ;)

      Delete
    5. Nem kérdés a felkör :) ha felkör :)

      Delete
    6. Meglátjuk, meglátjuk. Az érzelem veszélyes a kereskedésben, mert torzítja az információk feldolgozását valamelyik irányba.

      H1-n ZZ jött le, korrekcióra utal, vagy annak egy részére, esélyes, hogy lesz egy új high, majd egy lefordulás 265 környékére.

      Delete
    7. Nincs erzelem ,de a helyzet eddig igazol 😊 vagy nem 267 felett vagyunk

      Delete
    8. Érdekes, engem is! :D

      rárakom a chartra a hozzászólásaidat, pár hétre visszamenőleg, ha engeded, írok belőle egy bejegyzést. Nem a kifigurázás miatt, csak azért, hogy megmutassam a pszichét, ami a piacot mozgatja, rávilágítsak, h hol tudsz szerintem fejlődni, legalábbis, mint külső szemlélő én mit látok. Hidd el nem vagy egyedül, te felvállalod a véleményedet, mások nem!

      Delete
    9. Várok az engedélyedre, hogy bejegyzést írjak belőle. Ha nem akarod, akkor csak berakom valamelyik képszolgáltatóhoz a képet, de nem teszek megjegyzést hozzá, így is tanulságos szerintem.

      Delete
  15. Megy az olaj :D csak meglesz a minimum elvárás :D Már 58 alatt :D

    ReplyDelete
  16. Ezt mondogatom már egy ideje... A devizakockázatból a kamatkockázatba terelték az embereket, ezt a problémát meg úgy oldják meg, hogy a hülye, felelőtlen, tudatlan, felkészületlen emberek helyett majd megint mindenki fizet... Soha nem tanulják meg az emberek, hogy a döntésükért vállalni kell a felelősséget, mert a politikai haszonszerzés mindennél fontosabb!

    http://alapblog.hu/ki-futja-a-kockazatot/

    ReplyDelete
  17. A jelenlegi helyzet:
    https://kephost.com/image/EkmD

    A korábbi kép, fehér vonallal:
    https://kephost.com/image/EayJ

    A bejegyzés hozzá:

    https://buxelliott.blogspot.hu/2017/11/eurusd_17.html?showComment=1511217343408#c5651557521903431120

    Még mindig nem vitte át momentummal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) viszont van konkrét véleményem :) Lehet ,h nem helytálló esetenként ,de van !!Nem aza véleményem ,h van sapkája vagy nincs sapkája :) Igy kereskedni pénzzel nem lehet ,trendeket kell lovagolni !! Én hosszútávú trendeket ,swing trendeket lovagolok és 270 alatti letörésben benne voltam ,még te 2 naponta kerested az alját !Én is tudnék beragasztani irásokat amiket irtál a blogba utána pont az ellenkezőjén elmélkedtél egész nap ,mert elbizonytalanodtál saját irásodon !!Én akkor is azt mondom ,h emelkedő tred van most ,az lehet ,h letöri (feljebb irtam 1,2 dollár ) ,de ameddig nem töri én igy látom !!Ebben az a szép ,h nem egyformán látjuk ! Én hiszem a vonal elméletben !!

      Delete
    2. Amúgy élvezem az irásaidat ,m lehet tanulni néha ez tény :)

      Delete
    3. Szerintem nem az lett, amire gondoltál! :D

      Delete
  18. Bearish szkenárió az alsó fehér vonal momentumos letörése esetében:

    https://kephost.com/image/EkmR

    ReplyDelete
    Replies
    1. A bearish szkenariot EURUSD viszonylatban érted?

      Delete
    2. Ennél a szintnél töri a trendet :) Azt látom ,h a vonalelmélet és az általad használt elmélet majdnem ugyanazt adja !Kérdés minek hivjuk korrekciónak vagy rövid emelkedő trendnek :)

      Delete
    3. De megigerem nem szolok hozza tobbet !!!

      Delete
    4. Impulzus esetén a negyedik hullám nem zárhat az első-második hullámterébe!

      Az összes TA elmélet beilleszthető Elliott elméletébe (pl fej-váll - 4-5-1-2, fülescsésze 1-2-1-2)

      Delete
  19. Viszont megfogadom a tanacsod es valahol megtanulom az elmeletet 😊 Jol hasznalhato sok esetbe , ezt el kell ismerni

    ReplyDelete