Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 11 August 2017

USD/HUF - frissítés

A kereszt a jelzett zónánál megpattant, elindult egy korrekció. Naposon kialakult egy SS, azonban jó érzéssel ezt a shortot nem játszanám meg, mert  gyanús, hogy a jövő hét elején behal és tovább mehet felfelé a piac (annak ellenére, hogy napos/hetes tf-n bear). A korrekció célárára ebben a stádiumban csak minimális eséllyel jelezhető előre, elképzelhető, hogy egy hetekig tartó sávozás, oldalazás következik.

USDHUF napos chart:

30 comments:

  1. Térjünk vissza a nagy képhez :) Akkor most ez az alternativ változat ,ami leviheti 250 irányába kőzéptávon ? A zöld jelzésüre gondolok

    ReplyDelete
  2. Kicsit megnyúlt a szabi, este vagy holnap teszek fel elképzelést

    ReplyDelete
  3. A zöld verziót érdemes figyelni nagyobb képen.

    Nagy a valószínűsége, hogy elindul egy korrekció, oldalazásba kezd a piac, aminek a végén a letörés visszatesztje is megvalósulhat. 262,8 körüli értéket érdemes most figyelni, kisebb képen (4H) erővel átviszi e, vagy lefordul.

    ReplyDelete
  4. EUR/USD-nél szerinted láttuk már az idei csúcsot? Visszamehetünk még idén 1.10 alá?

    ReplyDelete
  5. Figyeljük ,de a zöld verzioban messze 290 főlé mennénk úgy nézem :) Az lehet ,h elsőre a letörés tesztje ,onnan lefordul és utána fel ,vagy ,h gondolod ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, szerintem nagyobb annak az esélye, hogy még nincs kész a lefelé kör.

      EUR/USD-ben szintén.
      Részvénypiaci és index tapasztalatom 7 éves, de a devizákkal csak 2-3 éve foglalkozom. Eddig azt tapasztaltam, hogy a devizák valószínű korrekciós értékei mások, mint a részvény/indexeknek. Kollégák (Bandi, Yota) megerősítettek abban, amit tapasztalok egyre többször, hogy a devizáknál mély a negyedik hullám, hatalmasat képes menni C.

      Delete
  6. Ha trend oldalról nézzük ,akkor az általad emlitett szint átvitele után valószinű kis oldalazás ,de aztán új trend kell ,h kialakuljon ,viszont ha nagy sebességgel töri a trendet akkor fel ,és nem gondolok új lejtmenetre :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tf, Tf, Tf....

      Nem mindegy, hogy milyen tf-t nézel. A legzavaróbb dolog tud lenni, hogy a piacnak több trendszintje van, ahol akár egymással ellentétesen is tud mozogni a piac. Akkor gondolkodsz jól, ha multitimeframen tudod értelmezni a mozgásokat.

      A havi trend törésére nincs bizonyíték (hagyományos TA lehet, hogy azt mondja erre, hogy dehogynem, hiszen az emelkedő csatorna tört, de én azt mondom, hogy rsi bull támasz zóna még nem, sőt, az ideális szintre jöhet vissza a havi korrekció, az utolsó előtti hullám szintjére).

      H1;h4-n a felfelé egy lőhető long szituáció volt, triggerelt 1:2 várható RR-rel, esetleg egy hibrid stratégiával (trendnek biztos nem lőném meg). 262,8 körül a felét biztosan zárnám és nagyon figyelném a mozgást a másik felének a zárásához, ha szembe jelet adna azonnal zárnám a másik felét is, mivel a magasabb tf inkább lefelé mutat, ráadásul a kontextus nekem sávra utal.

      Delete
  7. Replies
    1. ezt meg miből, miért?

      Elliott modellje szerint ( a természeti törvényekre épül) nem úgy haladunk előre, hogy ott a cél és gyorsan odasétálunk, inkább hármat lépünk előre és kettőt vissza, haladunk de lassan.... 3 megvolt előre, most lépünk 2-t hátra a követező három előre előtt....

      Delete
  8. Replies
    1. azt majd a piac eldönti, van egy predikciónk, ami vagy bejön vagy nem

      Delete
    2. 4H fülescsésze alakul, 1D MACD horog - ez mind északnak mutat, kicsit erősíti az elképzelésem

      Delete
  9. Úgy tűnik a 260 kemény :) nem megy neki

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6x nekiment a 260 és nem tudta átvinni ,az nem fogja átvinni :) az irány le trendirányba 250 erős támaszig :)

      Delete
    2. Elszurtam ) nem zartam 260 árnál :(

      Delete
    3. Nagyon nem kiforrott a kereskedési rendszered! Nem tudod miért lépsz és mikor kell zárnod, legalábbis első ránézésre ezt látom.

      Megnéztem (forinttal ilyen távon nem kereskedem), H1 charton két long jelzés volt, ami játszható, a belépési jelzés az egyik esetében 258,3 a másik esetében 258,45 körül volt, a konzervatív kilépés 260-nál, a hibrid 259,4 körül volt, stop 257,6 a másiknál 257,7. Látszik, hogy a trenddel szembeni kereskedés esetén a limites zárásos verzió jobban működik(in: 258,45, sl 257,7, out 260, (a stopok esetében spreadet nem számoltam fel, ez szolgáltatótól függ és nagymértékben csökkentheti a rewardot és az rr, de egy ilyen szituban is lehet - trenddel szemben - jó eredményt elérni. Nem játszom a forint dollár keresztet, szerintem ezeken az időtávokon a magas spread költség miatt nem éri meg.Egyébként elemzőként azt mondom, hogy délután nem lepne meg egy erős felfelé mozgá.

      Delete
    4. 5 hullám után miért lep meg egy mély korrekció? (legalábbis a felfelé kör H1-n egy kész impulzusnak tűnik)

      Delete
    5. H4 alaklul egy bulish csúzli, még nem triggerelt és erős ellenállás előtt van a piac (m8! szivárvány x!), de ha átviszi, akkor nagyot mehet.

      Delete
    6. itt is van, 260 again ;)

      Delete
    7. a gyenge kereskedők (gyenge kezek), ilyenkorra már vagy bezárták minuszban, vagy nullában, vagy most zárnak és többségében ezek a döntések a rossz döntések

      Delete
  10. bejött a csúzli :)
    kérdés eur/usd bezár-e végre 1.169 alá

    ReplyDelete
  11. nem zártam :) várom a 262,20 ,ha átvszi johet a zöld verzió :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A zöld verzió szerint lesz még egy újabb low 252 alatt, remélem jól érted és én értettem félre az elképzelésedet.

      Delete
    2. mindenképpen 250 váro ,a korrekciónak vége :) Trendben nézek

      Delete
  12. Én trendben megyek ,az eső trendben van egy emelkedő trend 255 -től felfelé !!Minitrend :) szvsz holnap töri leütik ,de lassan fel kell álnia :9 Eur usd ugyanaz ,szintén az erős emelkedő trenben van 1 eső szakasz ,de emlekedni fog ,mert látszik mindig megveszik 1 szintnél !Én igy kereskedem ,bankolok inkább :) Amúgy a eu huf a profilom :) :) ,de nehéz trade ill nincs mozgás :) Most próbáltam bele az usd -huf párba ,bár a 270 támaszt nagyon erősnek véltem :) Letörés után próbálgattam vétellel ,de a végén lefelé álltam bele :) A trendvonal 255 -nél volt ,de ordert 256 tettem ,és szépen kiütötte !Szeretem olvasni a blogot és próbálom összerakni az enyémmel :) Nme feltétlenül a hullámelmélet a tökéletes ,bár sokan használják !Annyi még ,h mégegyszer gratula ,de tudod :elemezni ,tanácsot adni mindig könnyebb ,mint tradelni :) Azért köszönjük ,h irsz :)

    ReplyDelete
  13. Kilépett a minitrendből :)Irány le :)250

    ReplyDelete