Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 31 August 2017

Kontextus - Momentum - Szignál - Egy "elég jó" trade margójára

Elliott rendszere önmagában nem kereskedési modell, bár ezt folyamatosan hangoztatjuk, ennek ellenére sokan hajlamosak akként kezelni. Elliott csak a kontextusát adja meg annak, hogy hol tarthat a piac, melyik irányba van nagyobb esélye az elmozdulásnak, esetleg milyen célárat érdemes megcélozni a kereskedésben, hol vannak a rejtett veszélyek, hol vannak a lehetőségek. A Kontextus - Momentum - Szignál rendszer kidolgozása Cimballihoz köthető, a rendszer nem egyszerű, megtanulása időigényes, feltételezi  Elliott rendszerének ismeretét. Ugyanakkor többen vagyunk, akiknek sikerült elsajátítania és biztosan állíthatjuk, hogy teljesíti a rendszerekkel szemben támasztott alapvető követelményeket, hosszútávon a trader konzisztens nyereségre tud szert tenni. A rendszer nem tökéletes, de ez nem is elvárás vele szemben.

A mai nap legjobb tradeje (eddig), M3-M1, sokaknak ultra mini tf használata mellett:

USD/HUF m3 chart:


Vártam még egy újabb mélyebb low-t, de már több olyan jelzés is volt a chartokon, hogy fordul(hat) a piac, a trade miatt az ebédszünetemet eltoltam vagy két órával, ennél a helyzetnél egy újbóli korrekciót (amire elsődlegesen számítok) már nem lett volna türelmem kivárni (mennyire fontos a trade közben a fiziológiai szükségletek totális egyensúlyba tartása!). A trade várható jövőbeli plusz hozadéka és a tévedés mellett elszenvedhető - elmaradt haszon - már rossz arányt képviselt, gyertyastopot tettem (m1) és vártam, hogy hol zár be a piac, vagy gyorsul és teljesíti az elvárásaimat. Nos, a magammal szemben támasztott heti 8R elvárás jelentős része a zsákban. Lehet itt még új low, sőt nagy az esélye rá, de kereskedési szempontból már nem éri meg a jelenlegi mozgás alapján megjátszani.

(Srácok! m5 Maci, m3 aSS, m15 konv, m30 fast track zöld, H1 piros-zöld antiX felt., h4 piros :D)

13 comments:

 1. Grat,egy igazi szép klasszikus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tx M8!

   Dobozról indult el felfelé, kénytelen voltam betenni a stopot, az ebéd, az ebéd :D, nem akartam még egy órát várni

   Delete
 2. Vége lehet egy impulzusnak (1=3>5), inkább annak számoznám, mint korrekciónak. De nyilván ott áll meg, ahol nem lehet eldönteni, hogy b vagy 4...

  ReplyDelete
 3. 1-2-1-2 ? jön a hír is...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem tudom eldönteni, hogy jelen esetben egy aggresszív 1212, vagy csak egy Flat A ZZ-je van a charton m3-m1-n. Ha elmúlik a hír hatása, kiderült.

   Delete
 4. Most, hogy már a későn érkezők is shortba ültek, fordul a piac :D :D :D

  ReplyDelete
 5. m30-n lehet egy fordított HS, kontextusa lehet, valamikor a nap végére, vagy holnapra készülhet el, még nagyon korai stádiumban van

  ReplyDelete
 6. Short kirázósra sikerült ez a nap :D, illetve a második fele

  ReplyDelete
 7. ma újra délnek van nagyobb esélye, de vszinu a kép/a mozgás nem lesz annyira egyértelmű. Esélyes, hogy kijelöltünk egy sávot a tegnapi low és a ma éjszakai tetővel.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PA nem igazolja az elképzelést. Sávnak vagy északnak nagyobb az esélye a jelenlegi kép alapján

   Delete