Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 1 September 2017

Ébredés

A reggeli kávé melletti napindító lövés, természetesen m1-n.


15 comments:

  1. Nonfarm payrolls 156K bőven a várt alatt és eurusd esik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ....és eltelt 10 perc és a chart a hír előtti állapotba jutott vissza, nem a hírek mozgatják a piacot, megrántják, majd kis idő múlva ott folytatja a piac, ahol abbahagyta (kivéve, ha erős szerkezet irányba mutat, de az már a hír előtt elkészülhet). Ez most nagyon jól látszik.

      Delete
    2. Részemről eurusd short indult 1.196-ról, SL 1.199... TP1.184... vagy még lejjebb? Te meddig várnád Ad? Bár még az sem kizárt, hogy kiütik a stoppom

      Delete
    3. M1 alapján ott lehetett jel. 1,189 alatt zárnám valahol, m1-n.

      Ma délelőttre terveztem kereskedést, már csak néha nézek rá a piacra. 2 lövés, 2 találta, majd kedd délután folytatom.

      Delete
    4. Tudom, hogy itt nem prioritás a funda, de a mai 14:30-as csalódást keltő NFP-re, meg az Average Hourly Earningsre reagáló eurusd-t azonnal lehűtötte az EKB (gyakorlatilag) azonnali intervenciója 14:37-kor: "...A report from Bloomberg, citing unnamed Eurozone officials familiar with the matter, reports that ECB policy makers may not be ready to finalize their decision on next year's QE program until December....The ECB is jawboning hard and desperate to keep the euro below 1.20... The governing council has no appetite to rush into a decision next week... Full details of the plan may not be settled at Oct 26 meeting..." Forrás: http://www.forexlive.com/news/!/ecb-said-to-see-chance-qe-plan-not-fully-ready-until-december-20170901

      Delete
    5. Nagyobb tf bearish. Nem tudom a belépődet és a kilépődet, stophúzás, feszítés a jobb megoldás, ahogy a chartot nézem.

      Delete
    6. Nem nagyon emlékszem, hogy az EKB valaha is csinált volna ilyet!!! Jól látszik, hogy igenis zavarja őket az 1,20 feletti szint, gyakorlatilag kiárazták a QE-tapering december előtti bejelentését. De ha már pszichológia: csodálkoznék, ha nem kezdenék húzgálni az oroszlán bajszát a "nagyok" és megpróbálják letesztelni az EKB tűréshatárát és állhatatosságát. ;-)

      Delete
    7. Szerintem 5 hullám jött lefelé, ebben az esetben pedig nagyobb tf-n lefelé lesz folytatás. Azaz az elsődleges verziónak van nagyobb esélye. Most korrekció, utána újabb lefelé körre adom a a nagyobb esélyt.

      (A jegybankok nem sokat tehetnek intervencióval eddig az árfolyamért, pár éve Japán majd egy éves magyar GDP-t égette el, majd Svájc sem bírta sokáig..., de majd meglátjuk mi lesz :D)

      Delete
    8. Szia Ad, nem zártam még 1.196-ról csak húzom a stoppot és figyelem az írásaidat. 1.182-t szerintem hamarosan újra teszteli. Ha nem töri lehet megyünk 1.21 fölé, ha töri akkor 1.173-ig várom.

      Delete
    9. Nem akarok beleszólni másnak a kereskedésébe. A pénteki írást nem sokkal utána meg is bántam, de már nem akartam törölni, mivel a piac nem igazolt vissza.
      Hétfőn USA szünnap, a piacra ki fog hatni.

      Delete
  2. m10,m30 támaszon (most 1,1866) érdemes a mozgásra figyelni, egy kisebb low még benne lehet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megpattant, de a felfelé menet korrekciónak látszik (m1)

      Delete